Jäsenyys

Kokemuksia, joita et voi missata Helsingissä: Suomalaiset ovat aivan hulluna karaokeen

Et ehkä tiedä tätä, mutta suomalaiset rakastavat laulaa - kovaa. "En tiennytkään, että suomalaiset ovat niin hulluna karaokeen", nauraa norjalainen Espen.

Karaoke Bar Restroom – entinen vessa

Espen ja hänen ystäväporukkansa Oslosta ovat lähteneet Helsinkiin pitkäksi viikonlopuksi. Jotkut haluavat tutkia uutta kaupunkia mieluummin juoksukengät jalassa, mutta näillä norjalaisilla pojilla on erilainen lähestymistapa. He ovat koonneet pub crawl -kierroksen ja ottaneet mukaan pakollisen aktiviteetin Suomessa ollessaan: vierailun karaokebaarissa.


He ovat valinneet legendaarisen Karaoke Bar Restroomin. Tämä pieni baari sijaitsee Tehtaanpuiston päässä, kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kävelykadulta ja Esplanadin puistosta. Rakennus oli alun perin yleinen vessa, joka rakennettiin Helsingissä vuonna 1952 pidettyjä olympialaisia varten.


Ulkona vallitsevasta loistavasta toukokuun säästä huolimatta sisätilojen valaistus on hämärä. Estetiikkaa hallitsevat raskaat, tummat puukalusteet, ja seiniä koristavat valokuvat, maalaukset ja muistoesineet menneiltä ajoilta. Baarin ympärillä televisioruudut näyttävät kappaleen sanat. Kappaleet valitaan kännykällä verkkosivuston kautta, ja otat mikrofonin baaritiskiltä, kun nimesi huudetaan ja on sinun vuorosi olla tähti muutaman minuutin ajan.

 • "Suomalaisen karaoken veroista karaokea ei ole"

  Kun norjalainen kaveriporukka saapuu perjantai-iltana Karaoke Bar Restroomiin, pieni baari on suhteellisen hiljainen.

 • Nurkassa on kourallinen suomalaisia, jotka laulavat huoneessa muutamaa norjalaispoikien tuntematonta suomalaista laulua.

 • Norjalaisryhmä on tottunut laulamaan karaokea kotikaupungissaan Oslossa, mutta suomalainen karaoke on aivan eri juttu.

 • Täällä suomenkieliset laulut ovat normi. Kielimuurista huolimatta ilmapiiri on vilkas.

 • "Sanotaan vain, että mikään karaoke ei vedä vertoja suomalaiselle karaokelle", Alex nauraa.

Karaokebaarit Helsingissä, joissa sinun on ehdottomasti käytävä

Karaokekulttuuri on Suomessa vahvaa, ja pieniä ja suuria karaokebaareita löytyy ympäri Helsinkiä. Monissa kaupungin yökerhoissa on myös omia karaokeosastoja. Tunnelma on täällä usein intensiivisempi kuin tanssilattialla.


Hyvä laulaja on yliarvostettu, joten hyppää vain mukaan.


Edellä mainitut Karaokebar Restroom, Swengi Karaoke Nightclub ja Karaokebar Erottaja ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä useista Strawberry-hotelleista, kuten Klaus K, Hotel St. George tai Lilla Roberts. Jos yövyt jossakin näistä hotelleista, olet myös lähellä monia ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

 • Jokainen voi laulaa karaokea

  Takaisin Karaoke Bar Restroomissa norjalaisryhmä ottaa nopeasti puhelimensa esiin ja lisää oman show-numeronsa biisijonoon: Tom Jonesin kuolematon klassikko "Delilah".

 • Kiinnostuneille tiedoksi, että se on mahdollista esittää suomenkielisenä versiona, jonka tekijänä on Tapani Kansa.

 • "Suomalaiset tekevät huonoja lauluvalintoja, joten on hienoa, että norjalaiset ovat tulleet piristämään heidän iltaansa. Täytyy antaa heille tunnustusta siitä, että he luovat hyvän ilmapiirin, mutta he eivät osaa laulaa", kertoo Espen.

 • "No teknisesti, emme voi", keskeyttää Alex.

 • Onneksi heidän valitsemansa kappaleet olivat hitti, ja norjalaiset saavat nurkassa istuvan suomalaisryhmän nyökkäykset ja maljan. Jopa Tord, joka myöntää, ettei ole suuri karaoken harrastaja, on päässyt tämän suomalaisen kulttuurin elementin makuun.

 • "Tämä on ehdottomasti jotakin, joka jokaisen tulisi kokea, jos hän vierailee Helsingissä. On selvää, että se on iso osa yöelämän kulttuuria täällä", Tord sanoo.

Viimeisimmät lisäykset