Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Kestävyys kaikissa vaiheissa - ympäristön vuoksi

Saasteet, kaasupäästöt ja luonnonresurssien tuhlaaminen ovat suuria uhkia maapallolle. Haluamme olla edelläkävijä ja osoittaa, että ilmastovaikutusta voidaan vähentää myös hotellialalla. Tästä syystä kaikki hotellimme ovat ISO 14001 -sertifioituja.

Sustainability rating

Tavoitteista on helppo puhua, mutta todellisen muutoksen aikaansaaminen edellyttää selkeää suunnitelmaa ja konkreettisia toimia. Meille rehellisyys on tärkeää. Siksi esittelemme nyt sivustollamme oman kestävän kehityksen luokituksen.

Vastuullisuusluokitus esitetään 10 pisteen asteikolla, ja se on yhteenveto siitä, kuinka jokainen hotelli pyrkii kehittymään paremmaksi tietyillä kestävän kehityksen osa-alueilla. Kulutus kullakin alueella mitataan jokaisessa hotellissa yksilöllisesti. Kerran viikossa tulokset kootaan arvosanaksi, joka on nähtävissä hotellin verkkosivuilla. Kulutus mitataan tavalla, joka tekee siitä vertailukelpoisen kaikkien Strawberryn hotellien välillä.

Eri mittauspisteet

Alla olevilla alueilla on suurin ilmastovaikutus hotellitoiminnassa. Siksi pyrimmekin keskittymään vähentämään juuri näiltä alueilta.

Energian kulutus
Kemiallisten aineiden käyttö
Vedenkulutus
Roskat ja ruokajätteet
Tekstiilien pesu
Ilmastopäästöt

Näin se toimii

Jokainen hotelli tekee ennusteen odotetusta kulutuksesta arvioidun käyttöasteen perusteella. Todellinen kulutus kerätään päivittäin eri toimittajilta, kuten pesulasta ja sähköntoimittajalta sekä rekisteröidään keskusjärjestelmään, joka luo luokituksen hotellikohtaisesti. Järjestelmä on nähtävillä toimijoiden kesken, joten hotellit, joilla on vielä parantamista kestävän kehityksen matkallaan, voivat oppia paremmin suoriutuvilta hotelleilta.

Tie eteenpäin

Kestävän kehityksen luokituksen julkistaminen on merkittävä ensiaskel. Se antaa vieraillemme mahdollisuuden tehdä vastuullisia päätöksiä valitessaan hotelleja ja siten edistää muutosta. Jatkamme menetelmiemme kehittämistä omistautuneen keskustiimimme, kaikkien hotelliemme ja yleisömme avulla. Jo tänäkin päivänä asiakkaat voivat antaa palautetta ja parannusehdotuksia hotellimajoitukseensa liittyen.

Energia

Kaikki hotellimme toimivat uusiutuvalla energialla.

Öljy, hiili ja maakaasu muodostavat 75 % maailman käyttämästä energiasta. Ne aiheuttavat suuria ilmastopäästöjä. Tämän vuoksi tavoitteenamme on, että kaikki hotellimme toimivat uusiutuvalla energialla vuoteen 2024 mennessä.

Vuodesta 2007 lähtien olemme ostaneet uusiutuvuustakuun mukaista energiaa norjalaiselta yritykseltä nimeltä Ishavskraft. Olemme vaihtaneet uusiutuvien energialähteiden käyttöön kaikissa kohteissa, missä se on ollut mahdollista. Useat hotellit ovat investoineet maalämpöön ja aurinkoenergiaan.

Kemikaalit

Mahdollisimman vähän vaarallisia kemikaaleja

Kaikki käyttämämme kemikaalit on luokiteltu punaiseksi, keltaiseksi ja vihreäksi sen mukaan, kuinka ne vaikuttavat ihmisiin, eläimiin ja ympäristöön. Hotellimme pyrkivät jatkuvasti vähentämään haitallisten punaisten ja keltaisten kemikaalien käyttöä. Samalla kehitämme yhdessä toimittajiemme kanssa lisää ympäristöystävällisiä tuotteita ja menetelmiä.

Saavuttaaksemme tavoitteen tarkastelemme kemikaalien päivittäistä käyttöä kaikissa hotelleissamme. Skandinaviassa useat hotellimme ovat ottaneet käyttöön ultrapuhtaan veden ja otsoniveden kemiallisten puhdistusaineiden sijaan. Tämä tarjoaa turvallisemman työpäivän sekä puhtaamman ympäristön ja toimii niin hyvin, että haluamme ottaa tämän käytännön käyttöön kaikissa hotelleissamme!

Kuvassa: Housekeeping Quality Hotel™ Friends -hotellissa, Solnassa

Vesi

Uusi tekniikka vähentää vedenkulutusta

Suurelle osalle maailman väestöstä puhdas vesi on toiveajattelua. Pohjoismaissa meillä ei ole samaa ongelmaa, sillä makeaa vettä on paljon, mutta se ei merkitse sitä, etteikö meidän pitäisi ottaa kantaa tähän kysymykseen.

Miksi se on tärkeää? Kun puhdas vesi on maailmanlaajuisesti rajallista, haluamme me Pohjoismaissa vähentää vedenkulutusta vähentääksemme energiantarvettta lämmitykseen sekä vähentääksemme kemikaalien tarvetta vedenpuhdistukseen.

Mitä me teemme? Jatkamme työtä vaihtamalla vettä säästäviin suihkuihin ja hanoihin vähentääksemme vedenkulutusta niin paljon kuin mahdollista. Hotellit tarkastelevat myös vedenkäyttörutiineja eri osastoillaan.

Haluatko tietää enemmän?

WeCare on yhteiskuntavastuutyötämme

Haluatko tietää enemmän, millä muilla alueilla Strawberry panostaa paljon? Klikkaa painiketta ja palaat takaisin aloitussivulle!

WeCaren aloitussivulle
3.2.13.011 24
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.