Petter Stordalen kasvattaa matkailuimperiumiaan ostamalla Ving-konsernin. Kaupan myötä kaikki Tjäreborgilta ja muilta Ving-yhtiöiltä varatut matkat toteutuvat ja konsernin 2 300 työntekijää voivat huokaista helpotuksesta.

Petter A. Stordalen

Petter A. Stordalenin Strawberry Group sekä pääomasijoitusyhtiöt Altor ja TDR Capital ovat Ving-konsernin uudet omistajat. Tieto julkistettiin Tukholmassa keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.”Joulu- ja kesälomansa jo varanneiden matkat on nyt turvattu!"”Tämä on suuri päivä matkailualalle. Pohjoismaiden-toiminnot koostuvat vahvoista brändeistä, jotka ovat täkäläisten matkanjärjestäjien aatelia. Olen siksi hyvin ylpeä löydettyämme kahden kumppanin kanssa ratkaisun, joka takaa näiden yritysten, asiakkaiden ja henkilöstön tulevaisuuden. Ennen kaikkea se turvaa niiden 400 000 ihmisen matkat, jotka ovat jo varanneet joulu- tai kesälomansa Vingiltä, Spiesiltä, Tjäreborgilta ja Globetrotterilta. Meillä on Ving-konsernin kehittämiseksi vahva ja pitkäjänteinen suunnitelma, jonka turvin yritykset voivat keskittyä ydintoimintaansa: ainutlaatuisten elämysten ja vuoden parhaan viikon tarjoamiseen asiakkailleen”, sanoo konsernin uusi ylpeä omistaja Petter A. Stordalen.


Katso osia lehdistötilaisuudesta täällä:


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/66H76TiF6oA


2 300 työpaikkaa turvattu


Lentoyhtiö Thomas Cook meni reilu kuukausi sitten konkurssiin, ja siitä alkoivat epävarmat ajat ennen kaikkea Ving-konsernin 2 300 työntekijälle. Kaupan myötä henkilöstö voi huokaista helpotuksesta.


”Olen todella iloinen siitä, että Stordalenista, Altorista ja TDR:stä tulee uudet omistajamme. Heidän vankka toimialatuntemuksensa ja taloudellinen vahvuutensa tuo meille kaivattua pitkän aikavälin vakautta ja tarjoaa täysin uusia mahdollisuuksia asiakastarjonnan kehittämiseen. Kauppa pelastaa myös Ving-konsernissa ja sen lentoyhtiössä työskentelevien reilut 2 300 ihmisen työpaikat. Haluan esittää suuret kiitokset kaikille vieraillemme, jotka ovat osoittaneet meille valtavasti tukea viime viikkoina. Jatkamme nyt uusien pohjoismaisten omistajien kanssa vuoden parhaiden viikkojen tarjoamista vieraillemme”, sanoo Vingin konsernijohtaja Magnus Wikner.


Strawberry Group ja Altor omistavat nyt kumpikin 40 % Ving-konsernista, ja loput 20 % omistaa TDR Capital.