Tromssa sijaitsee Norjan pohjoisrannikolla, noin 300 kilometriä pohjoisen napapiirin pohjoispuolella. Kaupunki on myös gastronominen kaupunki, jossa on laaja valikoima mielenkiintoisia ravintoloita. Tässä annamme vinkkejä neljästä ravintolasta, joita sinun ei tule missata!

Dining area at Kitchen & Table Tromsø
The proximity to fresh seafood and wonderful produce have influenced the restaurants in Tromsø.

Emmas Drømmekjøkken – ranskalaista ruokaa syleilevässä ilmapiirissä


Tromssan keskustassa, vastapäätä kaunista katedraalia, sijaitsee Emmas Drømmekjøkken. Gourmet-ravintolassa on täydellinen menu, ja ravintolassa tarjoillaan ranskalaista ja kansainvälistä ruokaa paikallisista raaka-aineista valmistettuna. Syleilevässä ilmapiirissä sinulla on mahdollisuus nauttia todella herkullista ja edullista ruokaa. Anteliaisuus, huomaavaisuus ja rakkaus ovat sanoja, jotka kuvaavat sekä henkilökuntaa että ruokaa tässä ranskalaisessa helmessä, joka sijaitsee Tromssan sydämessä.


Emmas Drømmekjøkken restaurant in Tromsø


Vain 70 metrin päässä ravintolasta sijaitsee Quality Hotel Saga – nykyaikainen hotelli, josta on upeat näkymät Jäämerenkatedraalin (Ishavskatedralen) ja Tromssan keskustan yli. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä niin tuomiokirkosta kuin Pohjois-Norjan taidemuseostakin (Nordnorsk konstmuseum), ja hotellistamme käsin sinulla on myös monia muita mahdollisuuksia tutustua kaupunkiin.


Tuoretta, korkealuokkaisinta kalaa Fiskekompaniet Sjøsiden -ravintolassa


Jos haet ravintolaa, joka tarjoaa korkealuokkaista, tuoretta kalaa, sinun tulee kohdistaa katseesi kohti ravintolaa Fiskekompaniet Sjøsiden. Ravintola sijaitsee kaupungin pääkadulla ja se vaihtaa menuaan vuodenaikojen mukaan. Luvassa on uusia ja tuoreita makuelämyksiä – riippumatta siitä, haluatko kalaa vai äyriäisiä. Lisäksi sinulla on uskomattoman upea näkymä vieressä sijaitsevalle merelle.


fiskekompaniet-restaurant-tromso-kim-steven-knutsenKuva: Fiskekompaniet/Kim Steven Knutsen.


Clarion Collection Hotel With: boat outdoor Clarion Collection Hotel With on hotellihelmi keskellä laituria ja sijaitsee vain parin sadan metrin päässä ravintolasta. Täällä asuessasi sinulla on lyömätön näköala sekä kaupungin viihdetarjonta ulottuvillasi.


Perheystävällistä ja herkullista Yonas pizzeriassa


Hyvä pizza saattaa aina houkutella, vaikka oletkin merenläheisessä ympäristössä. Yonas Pizzeria Tromssan keskustassa avattiin jo vuonna 1974 ja se on siitä lähtien tarjonnut vierailleen todella herkullisia pizzoja. Rennossa ja viihtyisässä ympäristössä voit kokeilla esimerkiksi tunnettua pizzaa ”Taco” – se on pizza, jonka voit saada sekä vahvalla että keskivahvalla kastikkeella. Pizzeriassa on leikkinurkkaus, minkä ansiosta se on perheystävällinen ja edullinen vaihtoehto niille, jotka hakevat erinomaista pizzakokemusta Tromssassa.


Kulinaarinen kokemus Smak-ravintolassa


Jos haet pientä ja intiimiä ravintolaa, joka tarjoaa fine diningia paikallisista raaka-aineista, niin ravintola Smak on juuri etsimäsi paikka. Osoitteessa Skippergate 16b sinulla on mahdollisuus valita vuodenaikoihin perustuvasta menusta, josta löytyy esimerkiksi kalaa ja äyriäisiä sekä lammasta läheisiltä maatiloilta. Ruokalista vaihdetaan joka toinen viikko ja se tarjoaa neljän, viiden ja kuuden ruokalajin aterioita.


Smak- Restaurant-Tromsø-fisk.jpg Vierailu Smak-ravintolassa on kulinaarinen kokemus, jossa saat sekä hyvää ruokaa ja juomaa että henkilökohtaista palvelua.
Asu jossakin hotelleistamme Tromssan keskustassa ja koe revontulet, täysi pimeys ja aitoja arktisia seikkailuja! Löydät kaikki hotellimme Tromssassa täältä!