Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi lanseeraamme palkokasvihampurilaisemme ravintoloissamme – tietenkin sekä lähellä tuotettua että superhyvää.

plant burger, vegetables, bread, platter
Nauti herkullisesta palkokasvihampurilaisesta jossakin ravintoloistamme keväällä!

– "Olemme hyvin tarkkoja sen suhteen, mitä laitamme menuumme, emmekä ole vähentäneet vaatimuksia nytkään. Tämä on todella maukas hampurilainen, ja olemme iloisia siitä, että voimme tarjota sen vieraillemme,” sanoo Fredrik Blomberg, Director of Food & Beverage Strawberryilla.Palkokasvihampurilainen on hampurilainen, josta voit todella nauttia ja syödä hyvällä omallatunnolla. Koska se perustuu Ruotsissa viljeltyihin palkokasveihin, se rasittaa ilmastoa huomattavasti vähemmän kuin tavallinen naudanlihahampurilainen – yksi kilo naudanlihaa päästää ilmaan keskimäärin 26 kg hiilidioksidia, kun taas sama määrää palkokasveja päästää ilmaan keskimäärin 0,7 kg hiilidioksidia.


Lisäksi palkokasvihampurilainen tarvitsee peltoa vain kahdeksasosan siitä, mitä tavallinen naudanlihahampurilainen.
Ilmaston kannalta fiksu ja terveellinen vaihtoehto


Palkokasvihampurilaisen tarkoituksena on tarjota vieraille ilmaston kannalta älykäs haastaja, joka edistää kestävää maataloutta, mutta joka on yhtä vastustamaton kuin alkuperäinenkin – ellei jopa enemmän.


- “Vieraamme rakastavat hampurilaisia. Riippumatta siitä, mitä lisäämme menuumme, mikään ei voi uhata sitä. Mutta hotelliketjuna haluamme haastaa vieraitamme ja saada heidät huomiomaan uusia elintarvikkeita, joita he eivät muutoin ehkä testaisi. Uusi palkokasvihampurilaisemme on esimerkki sellaisesta,” sanoo Fredrik Blomberg.


Palkokasvien lisäksi hampurilainen sisältää myös sientä, kauraa ja camelina-siemeniä. Kaikki hampurilaisen raaka-aineet on viljelty Ruotsissa, mikä edistää kestävää ruotsalaista maataloutta. Ympäristöetujen lisäksi siinä on myös etuja terveysnäkökulmasta. Palkokasvihampurilainen sisältää 86 % tyydyttymätöntä rasvaa ja runsaasti kuituja.


Auta siis vähentämään hiilidioksidipäästöjä, syö jotain vatsalle terveellistä ja kokeile palkokasvihampurilaista, joka tulee löytymään ravintoloistamme tänä keväänä!