JäsenyysVaraukseniAsiakaspalvelu
Danish smørrebrød at a restaurant in Copenhagen.

Katen ja Helgen parhaat kaupunkilomavinkit Kööpenhaminaan

Kate ja Helge eivät koskaan lähde kaupunkiin tutkimatta perusteellisesti, mitä syödä ja nähdä matkansa aikana. Heillä on seitsemän konkreettista vinkkiä parhaiden kokemusten saamiseksi. Tällä kertaa vuorossa on Tanskan pääkaupunki.

  • ”Kyllä, heillä on yksi pöytä jäljellä!” Kate Kollvangsnes käytännössä huutaa ilosta miehelleen Helgelle.

  • On lauantai, ja arvostetun ja suositun Aamanns 1921 -ravintolan ovet ovat avautuneet lounasta varten. Kate ja Helge onnistuivat nappaamaan viimeisen vapaan pöydän. Mutta vain juuri tehdyn peruutuksen vuoksi.

  • ”Tunnetteko olonne nyt onnekkaaksi?”, kysymme pariskunnalta, kun he istuvat alas iloisina ja innoissaan.

  • ”Kyllä, olemme todella halunneet käydä täällä”, he sanovat molemmat virnistäen leveästi.

  • ”Mutta pöydän saaminen ei ole helppoa, sinun on oltava ajoissa. Ja me kokeilimme onneamme.”

  • Se todella kannetti.

Perinteinen Smørrebrød modernilla twistillä Kööpenhaminassa

Aamanns 1921 -ravintolassa sinua tervehtivät heti valo, moderni muotoilu, korkeat katot, terrazzolattiat, kevyet materiaalit ja vaikuttavat messinkiset kattokruunut. Kauniissa huoneessa on myös vanhoja kivipylväitä ja kirkkomaisia kaaria. Aivan kuten ravintolan sisustus, smørrebrød (avoimet voileivät) ja illallisruoat valmistetaan moderniin tyyliin perinteisistä raaka-aineista esteettisellä tavalla.

Kööpenhaminalaiset ovat aina rakastaneet Aamannsia rennon mutta kunnianhimoisen tyylinsä vuoksi. Se on myös saanut tunnustusta klassisen smørrebrødin uudelleenmäärittelystä – mutta aina ainesosia ja makuja kunnioittaen.

”Mmmm”, Helge mumisee Katelle.

Hän maistaa ensimmäistä smørrebrødiään, jossa on silliä, kananmunaa, purjoa ja kermaista punajuurisalaattia kotitekoisen ruisleivän päällä.

”Se näyttää niin yksinkertaiselta, mutta maut sopivat niin hyvin yhteen”, hän sanoo.

Classic danish smørrebrød at restaurant in Copenhagen.

Kaikkien suositusten googlaaminen

He ovat tilanneet useita klassisia smørrebrødejä, joissa on erilaisia kaloja, katkarapuja, kanafricasseeta ja punajuurta sekä käsityöläisolutta ja Aamannsin snapseja. Täällä keskitytään paikallisiin raaka-aineisiin. Kaiken aikaa.

Kate haastaa makuhermonsa ja nyökkää yhteisymmärryksessä miehensä kanssa.

  • ”Käytän aina paljon aikaa tutkimiseen, kun vierailen kaupungissa. Googletan sivun toisensa jälkeen, tarkistan erilaisia suosituksia ja kysyn myös ystäviltä ja tuttavilta, onko kyseessä hotelli vai ravintola, jossa aiomme käydä."

  • "Yritän löytää hyviä vinkkejä, jotka sopivat myös budjettiimme”, Kate sanoo.

  • Kysymme Katelta, miksi tämä on hänelle niin tärkeää, kun hän maistelee katkarapuja, jotka on tyylikkäästi järjestetty briossileivälle ostereiden ja sitruunamajoneesin kanssa.

  • ”Haluamme kulinaaristen kokemusten olevan osa matkaamme. Kun törmäät helmiin, kuten Aamanns 1921, saat enemmän arvoa sekä matkasta että oleskelusta. Se luo muistoja ja hyviä keskustelunaiheita pitkään sen jälkeen, kun olemme tulleet kotiin.”

Kuinka löytää hyvät paikat Kööpenhaminassa

Katella on seitsemän hyvää vinkkiä arvostelujen, blogien, matkalehtien ja sosiaalisen median viidakossa navigointiin löytääksesi helmiä, jotka haluat nähdä, maistaa ja kokea.

1. Suunnittelu:

Aloita varaamalla pari tuntia aikaa joku ilta hyvissä ajoin ennen matkaa. Keskustele kumppanisi kanssa siitä, mitä haluatte kokea ja syödä. Tee sitten yksinkertainen, mutta tarkka luettelo joistakin kohdista. Mitä aikaisemmin varaat, sitä helpompi toiveenne on toteuttaa.

2. Tutkimus:

Muutama nopea näppäimen painallus Googlessa avaa mahdollisuuksien maailman. Lue, mitä lehdet, matkaportaalit ja muut tiedotusvälineet sanovat paikasta ja sijainnista. Löydät usein vähän kaikkea matka-artikkelista, mikä voi auttaa sinua tekemään valintoja tai löytämään uusia paikkoja, joita et ollut ajatellut.

3. Tarkista verkkosivustot:

Siirry suoraan luettelossasi olevien paikkojen verkkosivustoille. Niillä on usein tarpeeksi tietoa ja kuvia, jotta päätös olisi helpompi tehdä. Tee sitten varauksesi. Useimmat paikat eivät veloita tästä, ja on mukavaa, että jotain on valmiina ennen kuin matkustat Kööpenhaminan kaltaiseen kaupunkiin.

4. Onko se täynnä?

Soita tai lähetä sähköpostia paikkaan tai ravintolaan ja pyydä heitä laittamaan sinut jonotuslistalle. Peruutuksia tulee.

5. Kysy hotellin vastaanotosta:

Strawberry tai muut hotelliketjut voivat auttaa sinua soittamaan, varaamaan tai tutustumaan vaihtoehtoihin. Hotelli haluaa varmistaa, että sinulla on mahdollisimman hyvä oleskelu.

6. Inspiraatio:

Sosiaalisessa mediassa voit seurata matkabloggaajia tai niitä, jotka julkaisevat hienoja ruokakuvia ja kohteita Instagramissa tai Facebookissa. Tämä voi inspiroida valintoja, joita haluat tehdä.

7. Käy paikan päällä:

Pahinta, mitä voit saada, on kieltävä vastaus, tai sinulla voi käydä tuuri, kuten meillä Aamanns 1921 -ravintolassa, jossa oli vain yksi pöytä vapaana.

”Yritä välttää päätösten tekemistä lennossa. Kyllä, saatat olla onnekas ja törmätä loistavaan paikkaan, mutta useimmiten tulet pettymään. Käytä hieman aikaa ja tee tutkimusta ennen matkaa, niin luot uusia ja ikimuistoisia elämyksiä loppuelämäksesi”, Kate sanoo.

Jos noudatat näitä vinkkejä, Kate ja Helge ovat vakuuttuneita, että matkastasi tulee paljon parempi.

Viimeisimmät lisäykset