Jäsenyys
Voileipä kasvipohjaisen lihan, salaatin ja juuston kera.

Juicy Marbles – moikkaa uutta kasvipohjaisen lihan toimittajaamme

Kuvittele mielessäsi se hetki kun istut ravintolassa ja eteesi tuodaan odottamasi herkullisen tuoksun omaava annos: mmm pihviä! Maistat palan pihviä... suussasulavaa, kuten odotitkin. Mutta olisitko osannut odottaa, että juuri syömäsi liha-ateria onkin valmistettu täysin kasviperäisesti? Kenties kiinnostuit nyt ymmärtämään lisää kasviperäisesti valmistetuista vaihtoehdoista.

Kasvipohjaisia lihamedaljonkeja paistetaan pannulla, kokki valelee niiden päälle kasvipohjaista voita.
  • Uusi kasvipohjaisen lihan toimittajamme, Juicy Marbles, valmistaa ensiluokkaisia pihvejä ja spareribsejä. Tai “pihvejä” ja “spareribsejä” – ne on valmistettu kasvipohjaisista raaka-aineista.

  • Ja kun sanomme ensiluokkaisia, tarkoitamme tietenkin vähintään yhtä maukkaita kuin kaupasta lauantaipäivälliselle ostamasi raaka-aineet.

  • Umami-maun ohella myös itse kasvikuitujen koostumus on juhlaa makunystyröillesi ja saa sinut ajattelemaan mureaa ja mehukasta pulled beef -ateriaa.

Lihaa, joka ei ole lihaa...?

”Vai niin, nämä ovat niitä laboratoriossa tuotettuja, kemikaaleilla kyllästettyjä möhkäleitä”, saatat ehkä ajatella. Ei suinkaan, kyse ei ole laboratorioista ja synteettisistä kemikaaleista. Sen sijaan kyse on keittiöstä ja aidoista raaka-aineista. Nämä ruokatuotteet ovat itse asiassa sijoittuneet ravintoarvo-asteikolla tasolle A, mikä kertoo niiden terveellisyydestä.


Joko arvasit tärkeimmän raaka-aineen? Proteiinista vastaa Euroopassa tuotettu GMO-vapaa soija, josta elimistö saa kaikki tarvitsemansa välttämättömät aminohapot. Lisäksi suuri osa mehukkuudesta on peräisin luonnollisista väriaineista: punajuurimehusta ja acerolamehusta – nämä ovat mahtavia antioksidanttien ja beetakaroteenin lähteitä – ja auringonkukkaöljystä, josta saadaan myös Omega 3- ja 6-rasvahappoja. Ja mitä tulee luonnollisiin makuaineisiin, Juicy Marblesin käyttämä maustesekoitus jää heidän salaisuudekseen – se on sukuresepti, tiedättehän.


Allergeenit: Soija

Kasvipohjainen pihvisalaatti syvällä lautasella.

Kuulostaa herkulliselle, mutta mikä tässä on ideana? Emmekö voi vain syödä tavallista lihaa?

Kun tutkit ruokalistaa ja olet valitsemassa joko eläintuotteita tai kasviproteiineja, pohdit ehkä, miksi olemme ottaneet näin merkittävän askeleen ja tuoneet kasvipohjaisen lihan tarjolle ravintoloihimme. Se on hyvä kysymys… Miksi ei? Ei ole mikään salaisuus, että vuonna 2015 solmitun Pariisin-sopimuksen mukaan meidän kaikkien on tehtävä merkittäviä toimia kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, ja karjankasvatus on maailmanlaajuisesti haitallisimpien toimintojen luettelon yläpäässä. Laskelmat osoittavat, että Juicy Marblesin hiilidioksidipäästöt ovat 93 % pienemmät kilogrammaa kohden naudanlihaan verrattuna.


Strawberry on vienyt ”vähentämisen” konseptin hieman pidemmälle, ja tavoitteenamme on olla hiilineutraaleja omassa liiketoiminnassamme ja vähentää arvoketjumme päästöjä peräti 50 % vuoteen 2030 mennessä. Lue lisää kestävän kehityksen mukaisista tavoitteistamme ja projekteistamme täältä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi meidän on toimittava myös arvoketjussamme. Siksi Strawberry on päättänyt tehdä yhteistyötä Juicy Marblesin kanssa kasvipohjaisten vaihtoehtojen kehityksen edistämiseksi ja raivataksemme tietä kestävien vaihtoehtojen tarjoamiselle menuilla ravintola-alalla.

Plant-based beef marbles ready to be served.
  • Emme tietenkään yritä saada kaikkia vieraitamme lopettamaan lihansyömistä kokonaan. Ymmärrämme, että vihersalaatti tai kurpitsasose eivät välttämättä aina houkuttele, kun itseään haluaa hemmotella ihanalla ravintolakäynnillä.

  • Tässä tarjoamme siis houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat syödä hieman vähemmän lihaa arkena...

  • ...joko ilmastosyistä tai eläinten hyvinvoinnin tai henkilökohtaisen terveyden vuoksi. Emme kuitenkaan halua, että maailman, eläinten ja terveyden pelastamisen tulisi tapahtua maun ja nautinnon kustannuksella.

Kuinka hyvää ja terveellistä se oikein voi olla?

Emmekö onnistuneet vielä vakuuttamaan sinua? Tule kokeilemaan ja totea itse. Kasvipohjaiset paksuksi leikatut fileemme ovat saatavana 9.4.2024 alkaen The Social Bar & Bistroissa kahdeksassa hotellissamme ympäri Pohjoismaita:


SuomiRuotsiNorjaTanska


Viimeisimmät lisäykset