Kasvis- ja vegaaniruoka on hyvä valinta monin tavoin riippumatta siitä, haluatko jättää lihan ja eläinperäiset raaka-aineet eettisistä syistä, ympäristön vuoksi vai kehosi hyvinvoinnin edistämiseksi. Nauti luovasta ruoanlaitosta, jossa lihalla ei ole tärkein rooli, Tukholman monissa kasvis- ja vegaaniravintoloissa!

Farang
Jos haluat nauttia ylellisestä kasvisruokakokemuksesta, sinun tulee kohdistaa katseesi ravintolaan Farang

Abyssinia

Vasastanissa sijaitsee palkittu, etiopialainen ravintola Abyssinia. Täällä tarjotaan eksoottista etiopialaista ruokaa edulliseen hintaan ja ihanassa ympäristössä. Ravintola käyttää erityisesti tuotettua vehnälajia ja mausteita kehutusta etiopialaisesta ruokakulttuurista, minkä ansiosta voit syödä ihanaa kasvisruokaa, joka on korkeinta laatua. Maista kirpeitä lettuja tai perinteisesti paahdettua kahvia – Abyssiniassa sinulle tarjotaan erilainen ja maukas kokemus! Asu tyylikkäästi Tukholman keskustassa, hotellissa Clarion Hotel Sign – silloin sinulla on lähellä sekä ravintolat ja ostosmahdollisuudet että  viihde.

Värikästä ja maukasta etiopialaisilla mausteilla Abyssiniasta. Valokuva: Abyssinia

Rutabaga

Vuonna 2017 keskustelua herättänyt ja pidetty kokki Mathias Dahlberg avasi vegokroginsa Rutabagan. Täällä tarjoillaan lakto-ovo-kasvisannoksia korkealaatuisista raaka-aineista valmistettuna sekä jännittäviä juomia, jotka sopivat yhteen tarjoiltavan ruoan kanssa. Ravintola sijaitsee Grand Hotelissa keskellä Tukholmaa ja se houkuttelee runsaasti vieraita joka viikko.

Restaurant Rutabaga in StockholmNauti todella hyvin laitetusta ruoasta mukavassa ympäristössä. Valokuva: Lennart Weibull

Mathias Dahlgren on tunnettu ruotsalainen kokki, joka voitti vuonna 1997 Bocuse d'Or-kilpailussa kokkien maailmanmestaruuden. Hän on tähän mennessä ainoa ruotsalainen kokki, joka on voittanut tämän arvostetun kilpailun.

Farang

Jos haluat nauttia ylellisestä kasvisruokakokemuksesta, sinun tulee kohdistaa katseesi ravintolaan Farang Tulegatanilla Vasastanissa. Täällä valmistetaan kaakkoisaasialaista ruokaa sellaisena kuin se on parhaimmillaan. Jos haet 7 ruokalajin päivällistä upeassa ympäristössä, on Farang valinta sinulle, jos haluat saada oikein ylellisen päivällisen. Ravintola tarjoaa lisäksi oikein hyviä drinkkejä ja se sopii myös erinomaisesti after workiin tai hienommille liikelounaille. Nordic Light Hotel on Tukholman keskeisimmällä paikalla sijaitseva hotelli ja se tarjoaa korkeaa laatua ja läheisyyttä kaikkeen.

Farangissa ruokalajit puhuvat yhtä paljon niin silmille kuin makunystyröillekin. Valokuva: Tuukka Koski

Älä missaa Farangin fantastisia cocktaileja! Valokuva: Tuukka Koski

Eleganssia ja tunnelmaa Farangin ruokasalissa. Valokuva: Tuukka Koski

Hermans

Jos mielesi tekee kasvisbuffetia Tukholmassa, on Hermans Södermalmilla hyvä valinta sinulle! Täällä saat mahdollisuuden tulla kylläiseksi syömällä suuren määrän kasvisruokaa edulliseen hintaan. Lisäksi he tarjoavat opiskelija-alennuksen – kullanarvoinen tilaisuus sinulle, joka opiskelet, syödä itsesi kylläiseksi! Kotitekoisilla jälkiruoillaan ja ekologisilla juomillaan Hermans kantaa kortensa kekoon lisäten tietoisuutta ympäristöystävällisestä ravinnosta. Jos haluat asua kivenheiton päässä Vanhasta kaupungista (Gamla stan) ja lähellä sekä Söderiä että Norrmalmia, on Hobo sinulle sopiva valinta. Täällä asut ainutlaatuisissa ja urbaaneissa huoneissa Brunkebergstorgin laidalla, vain parin minuutin päässä ostoskadusta Drottninggatan.

Istukaa alas Hermansin rehevään ja kauniiseen puutarhaan, josta on ihana näköala Tukholmaan. Valokuva: Hermans

Hermansin buffet on tunnettu laajasta valikoimastaan herkullisia kasvisruokia. Valokuva: Hermans

The Green Queen

Norr Mälarstrand 64:n kulmasta löydätte tämän vihreän helmen, The Green Queen. Täällä voitte herkutella hyvällä omallatunnolla. Kebabia, hampurilaisia, quesadillaa, smoothieita, gluteenitonta olutta ja paljon muuta – kaikki kasvipohjaista.

The Green Queen tables and chairs

Nauti korkealaatuisesta Plant Based Street Foodista ravintolan aurinkoisella ulkoterassilla tai ota mukaasi. Kuumana vinkkinä on ottaa ruoka mukaan ja asettua istumaan proomujen läheisyyteen Mälarpaviljongenilla!


Oletko menossa Tukholmaan? Tästä löydät kaikki hotellimme Ruotsin pääkaupungissa!