Jäsenyys

Fine dining -ruokailua Bergenin korkeimman vuoren huipulla

Bergen saattaa olla pieni verrattuna moniin muihin pohjoismaisiin matkakohteisiin, mutta seitsemän vuoren keskellä sijaitseva kaupunki tarjoaa uskomattomia kokemuksia.

 • ”Meillä käy kaikenlaisia ihmisiä: patikoijia, matkailijoita, lapsiperheitä, kaveriporukoita ja yrityksiä."

 • "Tule käymään, jos etsit tavallisesta poikkeavaa kokemusta”, sanoo Anders Rødseth Isager, Skyskraperen ravintolan keittiöpäällikkö ja yhtiökumppani.

 • Ravintola sijaitsee 643 metriä merenpinnan yläpuolella, Bergenin kuuluisan Ulriken-vuoren huipulla. Se on yksi monista upeista kokemuksista Bergenissä.

 • Jos yövyt Strawberryn hotellissa, kuten putiikkihotelli NO 13:ssa tai Clarion Hotel® Bergenissä, olet lyhyen matkan päässä Länsi-Norjan pääkaupungin kaupoista, ravintoloista ja matkailunähtävyyksistä.

Seuraavat asiat kannattaa kokea, jos vierailet Bergenissä

Ulriken643


Korkealentoisia kokemuksia ei ole tarjolla kaikkialla Euroopassa, mutta Bergenissä siihen on upeita mahdollisuuksia.


Ulriken on korkein kaupungin seitsemästä vuoresta. Huipulla on sekä kahvila että ravintola. Hyvässä kunnossa olevat pääsevät huipulle nousemalla Sherpa-portaiden 1 500 askelmaa. Vähemmän raskas vaihtoehto on matkustaa köysiradan Perle- tai Bruse-vaunujen kyydissä.


Pitkän patikoinnin jälkeen on tärkeää tankata ruokaa ja juomaa. Siksi Anders Rødseth Isager tarjoilee tiiminsä kanssa mitä ihastuttavimpia ruokalajeja.


”Ulriken-kahvilassa on kaksi konseptia. Tarjoamme nopeita ja terveellisiä vaihtoehtoja sekä kävellen saapuville sekä niille, jotka nauttivat maisemista köysiradan kyydissä. Jos haluat kattavan kokemuksen, meillä on myös ruokaravintola, jota kutsumme Skyskraperen-ravintolaksi”, keittiöpäällikkö selittää.


”Meillä on nykyaikainen pohjoismainen ruokalista, jossa on sesongin mukaisia paikallisia raaka-aineita. Tarjoamme kolmen ruokalajin lounaan ja viiden ruokalajin illallismenun. Käytämme muun muassa lammasta, jota saadaan takanamme olevien vuorten laidunmailta”, hän sanoo osoittaen vuorella olevaa Vidden-tasankoa.

 • Skyskraperen

  Skyskraperen on avoinna päivittäin toukokuusta syyskuuhun. Se tarjoilee sekä lounasta että illallista. Ruokalista on rajoitettu talvella.

 • Jos varaat pöydän etukäteen, köysirataliput sisältyvät hintaan. Uskomaton näkymä Länsi-Norjan pääkaupungin ylle ei tosin maksa mitään.

 • Lisäksi ulkona on upea terassi lämpimämpiä iltoja varten. Jos haluat kokea lisää jännitystä vuoristossa, köysirata on avoinna kesäkuusta elokuuhun.

 • Jos tiedossa on työtapahtuma tai polttarit, Ulriken643 auttaa tekemään tapahtumasta todella mieleenpainuvan.

Bergenin kiinnostavimmat museot


Bergenissä on useita kiehtovia museoita – sekä tieteestä, historiasta että taiteesta kiinnostuneille.


Käynti Troldhaugenissa on ehdoton Norjan musiikkihistoriasta kiinnostuneille. Perinteinen villa oli norjalaisen säveltäjä Edvard Griegin koti. Veden äärellä Troldhaugenissa on myös säveltäjän pieni mökki, jossa Grieg kirjoitti kuuluisimpia teoksiaan. Alueella on myös museorakennus ja kahvila sekä konserttisali. Troldhaugenissa järjestetään vuosittain yli 400 konserttia. Kesällä voit nauttia ihastuttavasta lounaasta säveltäjän vaikuttavan musiikin parissa.


Troldhaugen on yksi KODE-museoiden säveltäjien kodeista, joihin voi tutustua seitsemässä eri paikassa. Voit tutustua myös muiden säveltäjien koteihin ja perinteisiin taidemuseoihin, mukaan lukien yhteen maailman suurimmista Edvard Munch -kokoelmista.


Bergenin akvaario on Norjan suurin akvaario, joka sijaitsee Nordnesin alueella, lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.


Shoppailu Bergenissä


Bergenissä ei ole pulaa mahtavista ostosmahdollisuuksista.


Kaupungin keskustassa on useita ostoskeskuksia, ketjumyymälöitä ja itsenäisiä jälleenmyyjiä. Viimeksi mainituiden parhaimmistoa on Norwegian Rain -myymälä. Ghanassa syntynyt suunnittelija Michael T. Nartey, joka tunnetaan paremmin nimellä T-Michael, luo maailmanluokan


sadeasuja Euroopan sadekaupungissa. Hän on valmistanut tuotteita liikekumppaninsa Alexander Hellen kanssa yli 15 vuotta samalla, kun toiminta on laajentunut maailmanlaajuiseksi. Pariisin ja Tokion myymälöiden lisäksi lippulaiva sijaitsee Chr. Michelsens gatella heidän kotikaupungissaan Bergenissä. T-Michael on myös jakanut suosikkinsa Strawberryn kanssa.


Jos olet kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja vintagevaatteista, tutustumisen arvoisia kohteita ovat Paulina Vintage Boutique, Slit’an ja Vitti Vintage.


Katso lisää Bergenin keskustassa sijaitsevia erinomaisia hotelleja.

 • Koe Bergenin kulinaariset perinteet

  Oletko todella käynyt Bergenissä, jos et ole kokeillut paikallista kalakeittoa?

 • Puhdasoppisimmat vastaisivat kieltävästi. Onneksi bergeniläiset ovat ylpeitä kulinaarisesta perinnöstään, ja useat ravintolat tarjoavat perinteisiä ruokia, kuten kalakeittoa ja kapakalaa.

 • Tutustu seuraaviin: Pingvinen, Bien Basar ja Bryggeloftet & Stuene.

 • Nauti tuoreista merenelävistä ja ainutlaatuisesta kokemuksesta kokeilemalla ravintola Corneliusta Holmenilla — 20 minuutin venematkan päässä Bergenistä.

 • Jos haluat herkullisia paikallisia ruokalajeja ainutlaatuiseen tyyliin ja upealla näköalalla, käy Clarion Hotel® Admiralin samannimisessä ravintolassa.

 • Sen terassilla istutaan veden ääressä, josta on näköala historialliselle Bryggenin laiturille ja Vågenin satamaan.

Viimeisimmät lisäykset