Jäsenyys

Ravintola Admiral: koe Bergenin uudistuneet kulinaariset perinteet

Clarion Hotel® Admiralin ravintola pitää tunnetut paikalliset ruokalajit elossa ja tarjoaa hienoimman näkymän historialliseen Bryggeniin sataman yli.

 • Turskaruoat persetorsk ja prinsefisk sekä kalakeitto Bergenin tyyliin – klassikoista ei ole pulaa bergeniläisessä ruokakulttuurissa. Monissa länsirannikon pääkaupungin ravintoloissa on tällaisia tunnusomaisia annoksia ja paikallisen keittiön makuja.

 • Clarion Hotel® Admiralin ravintola tarjoaa vakiintuneiden paikallisten perinteiden mukaista ruokaa, joka valmistetaan erinomaisista norjalaisista raaka-aineista.

 • ”Pienessä keskitetyssä ruokalistassamme painotetaan paikallisia suosikkeja, joista tiedämme asiakkaiden pitävän. Yhä useammat asiakkaat ovat kiinnostuneita aidosta paikallisesta ruoasta”, keittiöpäällikkö Yvonne Monssen kertoo Strawberrylle.

 • ”Tavoitteemme on esitellä Bergenin ja Länsi-Norjan tarjontaa hotellivieraiden lisäksi kaikille, jotka illallistavat ravintolassamme. Siksi olemme keskittyneet viime vuosina paljon paikallisiin ainesosiin, erityisesti mereneläviin."

 • "Kaikki käyttämämme yrtit kasvatetaan Osissa, vain puolen tunnin päässä Bergenistä”, hän lisää.

Kalakeitto ja muut kulinaariset perinteet

Keittiöpäällikkö kertoo, että lyhyen ruokalistan ansiosta keittiö voi vaihtaa ruokalajeja säännöllisesti ja hyödyntää erinomaisia ainesosia, jotka ovat nopeasti saatavilla ja sesongissa. Näin asiakkaat eivät ehdi kyllästyä tarjontaan, ja kokit voivat kokeilla luovasti uusia ruokalajeja.


Siitä hyötyvät kaikki.


”Päivän erikoinen on usein ruokalaji, jossa kokkien luovuus tulee parhaiten esiin. Jonain päivänä meillä saattaa olla paikallisia sinisimpukoita, ja seuraavana alusta asti tehtyä pastaa paikallisilla merenelävillä. Yritämme innovoida näitä ruokia jatkuvasti”, Yvonne sanoo.

 • Bergenin uudistuneet klassikot

  Yvonne kertoo, että he pyrkivät aina uudistamaan klassikoita – varoen.

 • ”Aloitamme perinteisistä ruokalajeista, mutta uudistamme usein niiden tyyliä. Meillä on esimerkiksi kermainen kalakeitto, joka on erittäin herkullinen ja suosittu asiakkaiden keskuudessa, mutta se ei ole perinteinen bergeniläinen kalakeitto."

 • "Sitä on tärkeää korostaa, koska muutoin tulee ongelmia”, keittiöpäällikkö naurahtaa.

 • On monia asioita, joista Bergenissä ei vitsailla. Bergeniläinen kalakeitto on yksi niistä. Kulinaariset lainalaisuudet ja säännöt ulottuvat pienimpiin yksityiskohtiin asti, kuten kalan tyyppiin ja annoksessa käytettyihin koristeisiin.

 • ”Keittomme valmistetaan kuitenkin yksinomaan paikallisista raaka-aineista. Liemi on kypsennetty ruijanpallaksen kera. Kala on peräisin Glitneltä, Sognevuonon alueen tuottajalta."

 • "Ruokalistalla on usein plukkfiskiä, joka on erittäin suosittua erityisesti ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa. Se on valmistettu paikallisesti pyydystetystä turskasta tai koljasta”, keittiöpäällikkö kertoo ylpeänä.

Bergeniläinen kalakeitto ja ruokakulttuurin perinteet

Leikkisyyden ja innovaation lisäksi paikalliset kulinaariset perinteet ovat tärkeä punainen lanka, joka kulkee läpi kaiken, mitä Yvonne ja hänen tiiminsä tekee.


”Ne ovat meille erittäin tärkeitä. Kyllä, olemme hotelli ja toimimme matkailualalla, mutta samaan aikaan olemme ravintola, jolla on tietty vastuu jatkaa Bergenin ja sen lähialueiden kulinaarista historiaa. Siksi hyödynnämme paikallisia raaka-aineita ja perinteitä. Työskentely hotellin ravintolassa voi olla monin tavoin haastavampaa kuin tavallisessa ravintolassa, sillä noudatamme erilaisia ohjeita ja viitekehyksiä. Teemme kuitenkin parhaamme”, Yvonne sanoo.


Sen lisäksi Clarion Hotel® Admiralin kokit kuuluvat Smak av kysten (Rannikon makuja) -verkostoon, joka esittelee ympäristöä säästäviä paikallisia ruokia Norjan rannikon tuottajilta. Verkosto järjestää myös kilpailuja, joihin ravintola Admiral yleensä osallistuu.


”Osallistuimme persetorskin valmistuksen maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 2022. Helmikuussa 2023 oli plukkfiskin valmistuksen maailmanmestaruuskilpailut. Tällaiset mielenkiintoiset tapahtumat ylläpitävät sekä perinteitä että osaamista”, keittiömestari selittää.


Persetorsk on yksi Bergenin tunnetuimmista ruokalajeista. Se on sokerisuolattu turskafilee, jota on prässätty jääkaapissa usean päivän ajan. Turskafileet höyrytetään uunissa ja tarjoillaan perunoiden, hernepyreen ja kastikkeen kanssa.


Sokerin ja suolan yhdistelmä antaa kalalle ainutlaatuisen täyteläisen maun.

”Bergenin piilotettu helmi"

Clarion Hotel® Admiral sijaitsee Strandgatenilla sataman vieressä suositulla historiallisella Nordnesin niemellä, hyvin lähellä kaupungin keskustaa. Ravintola Admiral sijaitsee hotellin pohjakerroksessa veden äärellä. Keittiöpäällikkö sanoo, että ravintola on avoin kaikille. Kävijöiden ei tarvitse olla hotellin vieraita nauttiakseen ravintolan ruokaa. Vuonna 2023 Clarion lanseeraa uuden konseptin nimeltä The Social.


Lisäksi hänellä on houkutin niille, jotka eivät ole vielä kokeilleet ruokaa.


”Meillä on Bergenin paras terassi. Istut aivan veden ääressä auringonpaisteessa nauttien upeasta näkymästä Bryggeniin ja satamaan. Bryggen on aina täpötäynnä, mutta asiakkaamme voivat nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Ulkopöytämme ovat Bergenin piilotettu helmi”, Yvonne uskoo.


Katso lisää erinomaisia hotelleja Bergenin keskustasta täältä.

Viimeisimmät lisäykset