Jäsenyys
Swimming spot in Copenhagen city.

Opas Kööpenhaminan kylpylöihin ja uimapaikkoihin – todella upea uintikaupunki

Tanska on laajalti tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan, mutta tiesitkö, että Kööpenhamina on nimetty maailman parhaaksi uintikaupungiksi? Kaupungissa on hiekkarantoja, kylpylöitä ja upeita, julkisia kylpylöitä ja uima-altaita. Täältä löydät parhaat paikat. Valokuva: Astrid Maria Rasmussen, Visit Copenhagen

Man biking through Amager Strandpark in Copenhagen.
 • CNN nimesi Kööpenhaminan maailman parhaaksi uintikaupungiksi.

 • Tanskan pääkaupunki itse asiassa voittaa tunnetut rannikkokaupungit, kuten Lissabonin ja Rio de Janeiron.

 • Erityisesti Amager Strandpark erottuu joukosta – hiekkaranta, joka on vain viiden kilometrin pyörämatkan päässä kaupungin keskustasta.

 • ”Tanska hiekkarantoineen on tietysti kesäparatiisi monelle matkailijalle. Mutta ehkä monet eivät yhdistä pääkaupunkia uimiseen. Kööpenhamina on kuitenkin todella upea uintikaupunki."

 • "Sitä ympäröivät vesi ja kanavat, ja Kööpenhaminan lähellä on monia erittäin hienoja satamakylpylöitä ja rantoja”, VisitDenmarkin Thea Damli kertoo Strawberrylle.

 • Valokuva: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Tässä ovat kahdeksan parasta uimapaikkaa Kööpenhaminassa ja sen ympäristössä

1. Amager Strandpark


Osoite: Amager Strand Promenaden 1


Vain viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsee Kööpenhaminan suurin hiekkaranta. Polkupyörän vuokraaminen ja pyöräily Amager Strandparkiin on jo itsessään idyllistä.


Tarkista hotellistasi, onko heillä polkupyöriä. Esimerkiksi Villa Copenhagenin asiakkaat voivat vuokrata pienen vihreän Villa Bike -pyörän vain 150 Tanskan kruunulla päivässä.


Amager Strandparkissa vanhalle rannikolle on luotu suuri, keinotekoinen saari, joka luo laguunin. Kesäisin on mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin, kuten purjelautailuun ja melontaan, ja täällä on myös kahvila.


2. Villa Copenhagen


Osoite: Centralpostbygningen, Tietgensgade 35-39


Yksi pääkaupungin uusimmista ja hienoimmista hotelleista on keskeisellä paikalla sijaitseva Villa Copenhagen. Vaikka hotelli sijaitsee Kööpenhaminan vanhassa postitoimistossa vuodelta 1912, se on todella ylellinen. Parasta lienee katolla: 25 metriä pitkä uima-allas, joka lämmitetään jatkuvasti 28–30-asteiseksi. Siellä on myös sauna, aurinkotuoleja ja terassibaari. Yksi kaupungin uusista suosikkipaikoista.

3. AIRE Copenhagen


Osoite: Ny Carlsberg Vej 101


Tämä kylpylä sijaitsee historiallisessa ja hyvin säilyneessä Carlsbergin panimossa vuodelta 1881. Täällä voit rentoutua eräänlaisessa maanalaisessa, pimeässä luolassa, jota valaisevat kynttilät ja ympäristö, joka on saanut inspiraationsa kreikkalaisista ja roomalaisista perinteistä. Kylpylässä on kahdeksan kylpylää eli kuumaa lähdettä, ja voit myös varata erilaisia hoitoja. AIRE löytyy myös muista suurista kaupungeista, kuten New Yorkista, Barcelonasta ja Lontoosta.


Voit varata Villa Copenhagenista, joka suosittelee päättämään kokemuksen 30 minuutin hierontaan, lasilliseen kuplivaa ja suklaata.


4. Kastrup Søbad


Osoite: Amager Strandvej 301


Julkinen kylpylä, jossa on inspiroiva arkkitehtuuri, joka tunnetaan nimellä ”Etana”. Kastrup Søbad on suunniteltu siten, että laituri ulottuu maasta ulos pyöreään koteloon, joka nousee vähitellen päättyen viiden metrin hyppypaikkaan. Yöllä sitä valaisevat kohdevalot sen puisella kannella, mikä luo kauniin valotehosteen veteen. Kastrup Søbad on ilmainen, ja siellä on pukuhuoneet ja suihkut.


5. La Banchina


Osoite: Refshalevej 141


Tämä paikka todistaa, kuinka hienoja tanskalaiset ovat. Täältä löydät ravintolan, viinibaarin ja saunan yhdessä. La Banchinassa voit syödä kaikki päivän ateriat keskittyen vihanneksiin ja siihen, mitä meri voi tarjota, sekä luonnollisiin viineihin. Ja voit hypätä veteen laiturilta ulkona tai varata saunan.


6. CopenHot


Osoite: Nordhavnen


CopenHotista voit varata saunan tai porealtaan, johon mahtuu jopa kahdeksan henkilöä. Täällä voit ottaa lasillisen kuplivaa ja nauttia merinäköalasta. Tämä suosittu paikka sijaitsi aiemmin Refshalevejissa, mutta on äskettäin muuttanut Nordhavneniin.


7. Islands Brygge


Osoite: Islands Brygge 14


Ulkouima-allas keskellä Kööpenhaminaa, joka sopii yhtä hyvin perheille kuin kaveriporukoille. Se on kesäparatiisi, josta on viime vuosina tullut trendikäs kohtaamispaikka niin paikallisille kuin turisteillekin. Islands Brygge koostuu uimalaiturista, jonka keskellä on uima-allas, nurmialueesta ja lähellä olevista ruokapaikoista. Koe kaikkien aikojen kesäpäivä!

Indoor pool at Nimat Spa in Copenhagen.
 • 8. Ni’mat Spa

  Osoite: Ellehammersvej 20

 • Ajattelemme usein lentokenttähotelleja vain nukkumispaikkana. Mutta entä jos päättäisit viikonlopun Kööpenhaminassa kylpemiseen ja hyvinvointiin?

 • Clarion Hotel® Copenhagen Airport -hotellissa siihen kannattaa ehdottomasti varata aikaa.

 • Hotelli tekee yhteistyötä Ni'mat Span kanssa, jossa on suolaisen veden allas, tuoksuhöyrysauna ja kuusi hoitohuonetta.

 • Pidä vain huoli, ettet myöhästy lennoltasi! Namaste!

Viimeisimmät lisäykset