Jäsenyys

Liseberg

”Vau, siinä se on. Tänä vuonna uskallan!”

Charlie (10) katsoo Helixiä, joka on yksi maailman hurjimmista vuoristoradoista. Vaunu pyyhältää perheen ohi hurjalla 100 km:n tuntinopeudella. ”Uskallatko tulla mukaan, isä?” Tutustu kanssamme Göteborgin upeimpaan koko perheen kohteeseen

 • Neljän hengen perhe saapuu Lisebergin huvipuistoon innokkaiden ruotsalaisten, norjalaisten ja muiden kävijöiden tungoksessa.

 • Tänäänhän on se päivä, kun puiston kesäkausi alkaa.

 • Porttien ulkopuolella on levitetty aurinkovoiteet ja kaivettu esiin ennakkoon tilatut liput. Kaikki hurraavat ja vislaavat kovaan ääneen porttien avautuessa. Göteborgin selkein kevään merkki on Lisebergin porttien avautuminen.

 • ”Katsokaa, katsokaa”, Ingrid (5) kiljuu nähdessään Lisebergin kaniinit.

 • Ihmiset halailevat ja ottavat valokuvia.

Missä kannattaa yöpyä Lisebergissä käydessä?

Charlie vilkaisee korkeuksiin kohoavaa Helixiä vielä kerran. Hän on innoissaan, kärsimätön ja epävarma.


Ensin on kuitenkin laadittava suunnitelma, koska valtavassa huvipuistossa on uusia kohteita, virtuaalisia jonoja ja useita ravintoloita. Kaikkialle ei voi ehtiä, joten kannattaa suunnitella etukäteen, mitä haluaa kokea.


Strawberry liittyi Charlien ja Ingridin sekä heidän vanhempiensa Guron ja Kallen seuraan laatiakseen oppaan hauskan ja mieleenpainuvan päivän viettämiseen Lisebergissä.


Valitse keskeisellä paikalla oleva ja perheille sopiva majoitus


Oslolainen perhe on valinnut Clarion Collection® Hotel Odinin. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Göteborgissa, ja perhehuoneissa on parivuode, vuodesohvat ja keittiö. Odin kuuluu Clarion Collection® -hotelleihin, joten hinta sisältää aamiaisen, fika-kahvihetken ja illallisen. Norjalainen perhe antaa hotellille lisäpisteitä hyvistä pysäköintimahdollisuuksista ja kauniista aurinkoisesta kattoterassista.


Lasten suosikkihotelli kaupungissa on kuitenkin Clarion Hotel® Post. Vaikutuksen ovat tehneet erityisesti sen katolla sijaitseva uima-allas ja hotellin Norda-ravintolan upeat jälkiruoat, jotka ovat Charlien ja Ingridin mukaan ”maailman parhaita”. Ehkä he majoittuvat sinne ensi kerralla! Palataan jännityksen pariin…


Lataa sovellus


Kalle on jo ladannut Liseberg-sovelluksen. Se sisältää huvipuiston digitaalisen kartan, kaikkien kohteiden jonotusajat ja jopa virtuaalisen jonotusmahdollisuuden. Syötettyäsi sovellukseen seurueesi henkilömäärän ja saapumisajan saat ilmoituksen, kun valitsemasi laitteen vuoro lähestyy. Se sopii täydellisesti suurille perheille, joiden kärsimättömät lapset haluavat kokea niin paljon kuin mahdollista.


”Nerokas ja intuitiivinen yleiskatsaus. Erittäin hyvin toimiva sovellus”, Kalle sanoo.

 • Jokaiselle jotakin

  Charliella ja Ingridillä on viisi vuotta ikäeroa, joten on käytännöllistä, että Liseberg on jaettu eri ikäisille sopiviin alueisiin.

 • Perhe aloittaa vierailunsa Rabbit Landin kaniineista ja jatkaa myöhemmin kohti esikoiselle sopivia jännittävämpiä haasteita.

 • ”Uskallatko kokeilla tuota?” Charlie kysyy osoittaen Rabbit Landin hurjinta vuoristorataa, Rabalderia.

 • "Yes, why not?" answers his five-year-old sister.

 • Jonotuksen jälkeen perhe saa neljä ensimmäistä vaunua. Sitä päätöstä äiti tulee tosin pian katumaan, koska vuoristorata syöksyy heti aluksi suoraan alas...

Ӏitiiiii! Eiiiiiiii", Ingrid kiljuu

”Ei, ei, ei, ei”, hän kirkuu.


Valitettavasti ainoa vaihtoehto on vain pitää lujasti kiinni. Kaksi pitkää kierrosta…


Ingridin isä hyppää vaunusta ja nostaa 5-vuotiaan, joka haukkoo henkeään kauhunsekaisesta innostuksesta. Enimmäkseen kauhusta. Kyynelet kuivuvat kuitenkin nopeasti, ja Ingrid kääntyy isoveljensä puoleen:


”Ensin pelkäsin kamalasti ja sitten kiljuin, koska se oli niin hauskaa, oikeasti. En pelännyt”, Ingrid vakuuttaa hymyillen.


Siitä huolimatta he kokeilevat seuraavan tunnin ajan rauhallisempia aktiviteetteja, kuten teekuppikarusellia ja Bus Stop -leikkipuistoa. Lisäksi he ostavat paljon hattaraa. Lapsia naurattaa, kun sokeri tarttuu heidän hiuksiinsa, ja he ihmettelevät, kuinka nopeasti hattara sulaa kielellä. Jättimäinen vaaleanpunainen pallo katoaa muutamassa minuutissa, ja lapsilla on tahmeat sormet ja paljon uutta energiaa.

Roller coaster at Liseberg in Gothenburg.

Muista syödä

Liseberg on täynnä ravintoloita, joista saa monenlaisia ruokia. Esimerkiksi italialainen ravintola Al Parco, 1923, jonka ruokalistalla on klassisia annoksia, kuten caesarsalaattia, tartarpihviä ja grillilautanen. Erillisen lasten ruokalistan lisäksi tarjolla on nopeita vaihtoehtoja, kuten Max Burger ja Korvhallen-makkararavintola.


Perheen äiti Guro valitsi Tyrolen Biergarten -ravintolan, joka tuntui parhaalta vaihtoehdolta aurinkoisen ulkoalueensa ansiosta. Perheen päivällinen koostui makkaroista ja ranskanperunoista, jotka henkilökunta tarjoili nahkahousuihin pukeutuneena.


Tutustu uusiin kohteisiin


Lisebergin huvipuiston mukaan sen pelottavimmat laitteet ovat Valkyria, Helix, Loke, Balder ja klassinen Lisebergbanan-vuoristorata.


Read the article here: Liseberg attractions you dare not try (link to article)


Nämä laitteet saavat kävijät kiljumaan ja nauramaan vuodesta toiseen – puiston uutuuksia unohtamatta. Luna on vuoden 2023 uusin sensaatio. Niin sanottu bumerangivuoristorata kiidättää sinua eteen- ja taaksepäin jopa 33,5 metrin korkeudelle maanpinnasta ja 68 kilometrin tuntinopeudella. Mistä sen löytää? Katso sovelluksesta!

 • Challenge yourself (a little)

  "Dad slid down is his seat so his head hung down," says Charlie, running up after the ride ended:

 • ”Aluksi minua pelotti hirveästi, se meni suoraan alas. Siksi kiljuin, mutta sitten se oli vain hauskaa!”

 • Juuri Lisebergbanan-vuoristoradan kyydissä ollut Charlie kertaa kokemustaan nauraen. Lopuksi oli itse asiassa tarkoitus mennä Helixiin – silmukkarataan, jonka näimme sisäänkäynnillä.

 • ”Menimme jonoon, mutta sitten minua alkoi pelottaa tosi paljon. Alkoi kaduttaa.”

 • ”Ei se mitään”, hänen isänsä Kalle toteaa.

 • Charlie miettii hetken ja vastaa ylpeänä: ”Joo, tiedän, uskalsin kuitenkin käydä Lisebergbananissa!”

Viimeisimmät lisäykset