Vanki…selli? Kyllä, luit aivan oikein. Hotelliperheemme uusin lisäys on vanha ja tunnettu vankila Katajanokalla, Helsingin keskustassa. Täällä voit nukkua huoneessa, joka toimi noin 20 vuotta sitten vankisellinä. Hotelli on ollut tähän mennessä nimeltään Hotel Katajanokka, ja se on muuttnut nyt Clarion Collection® Hotel Katajanokaksi. Aivan kuten kaikki muutkin Clarion Collection® Hotelit, se tarjoaa vierailleen aamiaisen, fikan, iltapalan ja lämpimän tervetulotoivotuksen.

Hotel Katajanokka

Vanhasta, tunnetusta vankilasta ainutlaatuiseksi hotelliksi


Viimeinen vankila vapautettiin vuonna 2002 – ja viisi vuotta myöhemmin, kattavien kunnostustöiden jälkeen, ensimmäiset hotellivieraat toivotettiin tervetulleiksi rakennuksen aulassa. Hotellitoiminnasta vastasi siitä lähtien Primehotels, ja nyt Strawberry on saanut kunnian ottaa ohjakset käsiinsä ja jatkaa liiketoiminnan ja vieraskokemusten kehittämistä Katajanokalla.


– Rakastamme ainutlaatuisen historian täyttämiä paikkoja, jotka ovat pullollaan kertomuksia ja tapahtumia. Hotel Katajanokka on juuri tällainen paikka, ja olen sanoinkuvaamattoman iloinen, että voimme nyt jatkaa tämän paikan kehittämistä, jotta hotelli voi jatkossakin tarjota uutta historiaa ja muistoja. Hotellista tulee myös upea lisä Helsingin-valikoimaamme, sillä se sijaitsee erinomaisella paikalla meren sekä lautta- ja veneliikenteen äärellä, ja samalla se on kävelymatkan päässä Helsingin parhaasta tarjonnasta. Tämä on todella hyvä päivä, jonka tiedän ilahduttavan hotellivieraitamme, kertoo Petter Stordalen, Strawberryn omistaja, sopimuksen solmimisen yhteydessä.


Hotel Katajanokka - hotel corridorTäällä voit kulkea samoilla käytävillä kuin vangit aikoinaan... Nykyään vain hieman viihtyisämmässä ja kunnostetussa ympäristössä.


Ensimmäistä kertaa voit kulkea vankilassa ja tuntea olevasi vapaa


… toivottavasti tämä on ensimmäinen kerta, kun ylipäätään olet vankilassa. Joka tapauksessa saapuessasi sisälle rakennukseen voimme luvata, että tulet yllättymään siitä, että tämä viihtyisä paikka on aiemmin toiminut vankien asuinpaikkana. Samaan aikaan näkyvillä on selkeitä, sanoisimmeko peräti hurjia, merkkejä rakennuksen aiemmasta toiminnasta. Jos haluat lähteä pienelle historialliselle matkalla vankila-aikoihin, voit muun muassa kulkea ikonisilla käytävillä, jotka tuovat mieleen kaikki mahdolliset vankila-aiheiset elokuvat.


Hotel Katajanokka - restaurantRavintola Linnankellarissa voit nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta.


Fika, iltapala ja aamiainen sisältyvät hintaan


Hotel Katajanokasta on tullut osa Clarion Collection® Hotel -hotelliketjua, ja samalla siitä on tullut kyseisen hotelliketjun ensimmäinen hotelli Suomessa. Ketju on erittäin suosittu ja sillä on monia kanta-asiakkaita. Clarion Collection® Hotel on myös valittu vuoden parhaaksi hotelliketjuksi Ruotsissa ja Norjassa useina vuosina peräkkäin. Suosion syinä voivat olla kaikille hotelliveraille hintaan sisältyvät fika ja iltapala, henkilökohtainen palvelu, viihtyisä ja kodikas tunnelma tai historialliset rakennukset – sitä emme osaa sanoa. Luulemme kuitenkin, että kyse on koko paketista!


Clarion Collection® Hotel -hotelliketjua luonnehtivat tekijät, kuten fika ja iltapala, otetaan uudessa hotellissa käyttöön vaiheittain lähitulevaisuudessa.


Hotel Katajanokka - hotel roomRentoudu Superior Twin Room -huoneessa.


Kaikki Hotel Katajanokan työntekijät jatkavat työssään Strawberrylla, ja vieraiden tehdyt varaukset siirtyvät kokonaisuudessaan Strawberrylle.


Tietoja hotellista:


Hotellitoimija: Strawberry
Hotelliketju: Clarion Collection® Hotel
Kanta-asiakasohjelma: Strawberry
Hotellihuoneiden määrä: 106 kpl
Ravintola, jossa tarjoillaan hotellin yöpyville vieraille huonehintaan sisältyvät aamiainen, iltapäiväkahvi ja iltaruoka.
Kokoukset: 5 kokoushuonetta 2–24 hengen seurueille sekä suuri bankettisali jopa 130 hengelle.
Kuntosali
Sauna
Kiinteistönomistaja: Terrieri Kiinteistöt Lp, vaihtoehtoinen S-Bank Fund Management Ltd:n hallinnoima investointirahasto.