Kun teemme yhteenvedon Tukholman Pridesta ja EuroPridesta 2018, voimme huomata, että festivaalilla oli enemmän vierailijoita kuin koskaan aikaisemmin ja että rakkaus ja vapaus kaikkia kohtaan oli keskiössä aiempaa enemmän.

stockholm-pride-parade-featured.jpg
Stockholm Pride Parade

– 600 000 tukholmalaista kokoontui katujen varsille ja täytti värikkään, äänekkään ja rakkaudellisen junan, joka kulki halki kaupungin, kertoo MingelMartin, joka auttaa meitä listaamaan kohokohtia vuoden Priden aikana Ruotsin pääkaupungissa.

”Mahtava tunne”

Martin ”MingelMartin” Edlund, 33,  työskentelee Clarion Hotel® Stockholm -hotellissa ja tavallisen työnsä ohessa hänen profiilistaan on tulossa erittäin suosittu Tukholman huvielämässä. EuroPriden aikana Tukholmassa ja Göteborgissa hän piti joukon tapahtumia ja osallistui molempiin paraateihin. Martin rakastaa Pridea täysillä ja hänelle on itsestäänselvyys tukea ja osallistua festivaaliin:

– Rakastan kaikkea Pridessa. Tunnelmaa, ihmisiä, värejä, rakkautta, juhlia. On niin hullun hauskaa, ja kun on mahdollisuus tehdä osansa rakkauden ja kaikkien ihmisten samanarvoisuuden juhlan puolesta, minulle on erittäin tärkeää tehdä niin, kertoo Martin.

MingelMartin. Kuva: Yksityinen

Entistä useampi juhli rakkautta

Vuoden Pride ei ollut mikään poikkeus. Tänä vuonna rikottiin myös osallistujaennätys:

– Se oli täysin taianomaista, kuten aina, ja tänä vuonna useammalla osanottajalla kuin kertaakaan aikaisemmin. On mahtava tunne kokea 600 000 tukholmalaisen kokoontuvan katujen varsille ja pakkautuvan värikkääseen, äänekkääseen ja rakkaudelliseen junaan, joka risteilee kaupungilla. Sitä tulee nöyrän ylpeäksi kaupungista, Ruotsista ja kaikista täällä olevista fantastisista ihmisistä!

”Sydämellämme näytämme, missä seisomme”

Martin on ylpeä työskennellessään Strawberry –hotellissa, yhdessä Priden ylpeistä sponsoreista.

– Näinä aikoina on kenties tärkeämpää kuin koskaan yrityksenä näyttää paikkansa ja kunnolla osoittaa, että on monimuotoisuuden ja kaikkien samanarvoisuuden puolella. Fantastisen sloganimme ”Room for All” kautta olemme todella sydämellämme osoittaneet, missä seisomme ja että oviemme sisäpuolelle ovat kaikki tervetulleita, sanoo Martin ja jatkaa:

– Näen itsestäänselvyytenä sitouttaa itseni ja näyttää, että me todella teemme tätä sydämellä emmekä “vain” yhtenä kohtana kestävyyssuunnitelmaamme tai vastaavaa.

MingelMartin

Nimi: Martin Edlund Ikä: 33 Asuu: Fruängenissä, Tukholmassa Perhe: Pikkusisko, äiti ja isä. Lisäksi upeita ystäviä, jotka hän myös laskee kuuluvaksi perheeseen. Tekee Strawberry -hotellissa: MingelMartin ja Inhouse Sales Clarion Hotel Stockholm -hotellissa. Prideparaatien määrä: Julkisesti lukematon määrä, mutta todellisesti vain 4 osallistumista paraatiin.

Parhaat kuvat Tukholman Pridesta

Tukholman Pride 2018 järjestettiin yhdessä West Priden kanssa Göteborgissa suuren tapahtuman, EuroPriden, kanssa. Tukholman Pride on Pohjoismaiden suurin Pride-paraati ja tänä vuonna paraatiin osallistui lähemmäs 600 000 katsojaa ja ei vähempää kuin 55 – 60 000 (!) osallistujaa 250 vaunussa. Katso kuvakooste Prideparaatista 4. elokuuta alla!


Strawberry – ylpeä Pride -yhteistyökumppani

Strawberryiin olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Olemme vakuuttuneita siitä, että vieraidemme ja työntekijöidemme erilaisuudet auttavat luomaan ainutlaatuisia hotellikokemuksia ja maagisia kohtaamisia. Monimuotoisuus tekee meistä parempia. Ovemme ovat aina avoinna.

Täällä on tilaa kaikille.


Lue kaikki Pride-festivaalista ja Strawberry