Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Syömme maailman paremmaksi

Emme halua ainoastaan tarjota hyviä ruokakokemuksia. Haluamme myös edistää ihmisten ja ympäristön myönteistä kehitystä. Sen vuoksi panostammekin kestävään ruokaan. Lähde mukaan ruokavallankumoukseen!

Se, mitä tarjoilemme, vaikuttaa terveyteen, ympäristöön ja tietysti myös eläimiin, jotka antavat meille ruokaa. Pohjoismaiden suurimpana hotelliketjuna haluamme sekä tarjota hyviä ruokakokemuksia että myös edistää myönteistä yhteiskuntakehitystä. Suurena toimijana meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi.

Vuodesta 2008 lähtien olemme tarjonneet vieraillemme ekologisia vaihtoehtoja aamiaisbuffetissa. Mutta kestävä ruoka käsittää enemmän kuin pelkän ekologisuuden. Panostamme täysin sydämin terveyteen, ilmastoon ja ympäristöön tarjoilemalla terveellistä ruokaa, joka on tuotettu vastuullisesti. Pöydistämme löytyy enemmän hedelmiä ja vihanneksia, minkä lisäksi edistämme hyvää karjanhoitoa sekä oikeudenmukaisia ehtoja heille, jotka tuottavat raaka-aineita. Heitämme vähemmän ruokaa pois ja tuemme kestävää luonnonvarojen hallintaa.

Lue vähemmän
Ruokahävikin vähentäminen

Pienemmät lautaset - vähemmän jätettä

Kaikesta maailmassa tuotetusta ruoasta 33% päätyy jätteiksi. Se ei tietenkään ole kestävää. Ruokahävikin vähentäminen on sellaista, jonka eteen kaikki hotellit työskentelevät, ja sinä voit auttaa! Hotelliravintolamme testasivat ja onnistuivat vahvistamaan sen, että pienemmät lautaset johtavat vähempään määrää ruokajätettä. Pienentämällä lautaskokoa pari senttimetriä ja ripustamalla kyltin, jossa kehotetaan syömään lautasella oleva ruoka, vähensimme jätteitä kokonaista 20%. GreeNudge auttoi meitä dokumentoimaan vaikutuksen.

Terveyden ja ympäristön vuoksi

Nudging - Size matters!

Kirjaimellisesti "Nudge" tarkoittaa, että annetaan jollekulle pieni tökkäys. Ruoka- ja terveystoiminnassa se on menetelmä, jonka mukaan ihmiset ohjataan parempiin päätöksiin pienten muutosten avulla, ilman mitään pakotteita.


Meidän tapauksessamme muutokset ovat tapahtuneet buffetpöydissä. Vuonna 2015 teimme kokeilun, jossa kala ja vihannekset sijoitettiin buffetpöytään ennen lihaa. Joidenkin ruokalajien viereen laitoimme kyltin tekstillä Eat smart. Aivan oikein, useat vieraat söivät enemmän ruokaa, joka oli ensimmäisenä buffetissa, ja vähemmän lihaa.

Punainen lista

Ainoastaan kestävää kalaa ja lihaa pöydässä

Olemme käyttäneet WWF:n kalaopasta kehittääksemme oman punaisen listan (punaisen listan tarkoitus on arvioida lajien tila luonnossa, ja tuloksena on "punainen lista", jota käytetään arvioitaessa, mitä liha- ja kalatuotteita tulee välttää). Emme halua, että tarjoamamme ruoka tulee tuotannosta, jossa on käytetty eläinrääkkäystä, sukupuuttoon hävittämistä tai muuta tapaa, joka vahingoittaa ympäristöä. Kaikkien hotellien tulee noudattaa punaista listaa.

Katkarapu

Sertifioidut tiikerikatkaravut

Ympäristöä tuhoavien katkarapuviljelyjen, mangrove-rämeen tuhoamisen ja huonojen työolosuhteiden aiheuttaman hälytyksen jälkeen monet lopettivat tiikerikatkarapujen syömisen. Mutta ASC:n, Aquaculture Stewardship Council, ansiosta voimme jälleen syödä tiikerikatkarapuja hyvällä omallatunnolla. Niin pitkään kuin ne ovat ASC-sertifioituja.

Mitä vaaditaan, jotta ruoka olisi ekologista?

Olemme vuodesta 2008 lähtien korostaneet ekologisuutta kaikissa hotelleissamme. Kaikki kahvi ja kananmunat ovat ekologisia. Jokaisessa aamiaisbuffetissa on aina valikoima hedelmiä, vihanneksia, teetä, maitoa ja ekologista leipää.

Jotta tuote voidaan luokitella ekologiseksi, sen tuotannossa ei saa käyttää keinolannoitteita, synteettisiä torjunta-aineita, geneettisesti muunneltuja organismeja, kasvuhormoneja tai muita synteettisiä kasviensäätelyaineita. Lisäksi karjanhoidossa on olemassa selkeät säännöt siitä, kuinka monta eläintä saa olla suhteessa siihen tilaan, mitä niillä on liikkumiseen.

Kananmunat iloisilta kanoilta

Hotelleissamme tarjoillaan vuosittain yli 10 miljoonaa kananmunaa. Näin ollen annamme töitä noin 30 000 kanalle. Koska kaikki munat ovat ekologisia, saavat munivat kanat paremman elämänlaadun kuin muut kanat. Ne saavat kulkea vapaasti, niillä on mahdollisuus olla sisällä ja ulkona vuoden ympäri ja niillä on enemmän tilaa liikkumiseen. Niillä on myös mahdollisuus saada päivänvaloa ja ne saavat ekologista ravintoa, jonka ne itse etsivät, mikä on luonnollista käyttäytymistä kanoille.

Vuonna 2013 voitimme palkinnon nimeltä Good Egg Awards, joka annetaan yrityksille, jotka sitoutuvat tarjoamaan kanamunia ainoastaan vapaasti liikkuvilta tai ekologisilta kanoilta. Siitä olemme ylpeitä! 

Kahvi tulevaisuudelle

30 miljoonan hotelleissamme valmistetun kahvikupillisen tuottamiseen olisi käytetty 35 tonnia keinolannoitetta ja 220 000 litraa torjunta-aineita. Siis jos kahvi ei olisi ekologista.

Kahvi on lisäksi Fairtrade-merkittyä. Se viljellään siellä, missä puiden varjo luo keitaan uhanalaisille linnuille. Paras alku päivälle on kupillinen kahvia, joka antaa hyvän omantunnon!

Fairtrade-merkintä takaa kahvinviljelijöille vähintään hinnan, joka riittää elämiseen. Heillä on mahdollisuus suunnitella toimintansa pitkäkestoisesti ja ottaa huomioon ympäristö. Osa ostohinnasta menee yhteiskunnalle tärkeisiin toimintoihin, kuten koulut, kaivot, tiet, terveydenhoito sekä työvälineet alueella, jossa kahvi viljellään.

Lisää eettisestä kaupankäynnistä
EAT

EAT yhdistää terveys- ja ympäristöhaasteet ruokaan tuottaen kestävää ruokaa maailmanlaajuiseen toimintaohjelmaan.

Vuonna 2013 halusimme asettaa terveellisen ja kestävän ruoan yhteiskunnan toimintaohjelmaan. Suunnitelmana oli järjestää aamiaiskokous tällä teemalla. Vuoden aikana projekti kasvoi yrityksen sisäisestä työstä itsenäiseksi organisaatioksi nimeltä EAT.

Nyt EAT on kasvanut vielä entistä enemmän ja se on yksi tärkeimmistä maailmanlaajuisista toimijoista terveellisen ja kestävän ruoan alueella. Strawberry on edelleen suurin liiketoimintakumppani ja ylpeä yhteistyökumppani tälle organisaatiolle, joka asettaa terveyden ja kestävän ruoan maailmanlaajuiseen toimintaohjelmaan.

Aivan konkreettisesti EAT:n visio on: "Muuttaa maailmanlaajuinen ruokajärjestelmä sellaiseksi, että se voi kestävästi saada kylläiseksi sekä kasvattaa terveellisen väestön, johon kuuluu yli 9 miljardia ihmistä vuonna 2050".

Lue lisää EAT:sta tästä

Ei haitallista palmuöljyä

Kun majoitut luonamme, autat säilyttämään sademetsän. Olemme poistaneet kaiken haitallisen palmuöljyn ruoastamme ja näin ollen sademetsä saa olla rauhassa sen sijaan, että se tuhottaisiin antamaan tilaa palmuöljyviljelyksille. Sademetsien tuhoaminen on yksi aikamme suurimmista ympäristöongelmista ja sitä tapahtuu muun muassa Indonesiassa ja Malesiassa  kaksi maata, joiden osuus maailman palmuöljyn tuotannosta on 85 %.

Palmuöljy on maailman edullisin ja tuotetuin kasvipohjainen öljy. Öljyn kysyntä on kaksinkertaistunut vuodesta 2000 ja jatkaa kasvamistaan. Löydät sitä monista elintarvikkeista, margariinista, kekseistä ja suklaasta aina perunalastuihin ja keittoihin.

Täysin palmuöljyttömät hotellit

Vuonna 2012 Quality Hotel Fredrikstad -hotellista tuli maailman ensimmäinen hotelli, jonka ruoka oli palmuöljytöntä. Vuonna 2014 koko Clarion Hotel -ketju seurasi perässä. Hotellit noudattavat periaatetta, jonka mukaan käytettävän palmuöljyn tulee olla kestävästi tuotettua. Tämä merkitsee sitä, että palmuöljy on hyväksytty Kestävän palmuöljyn yhdistyksen (RSPO) kahden korkeimman tason mukaan: identity preserved tai segregated.

Haluatko tietää enemmän?

WeCare on yhteiskuntavastuutyötämme

Haluatko tietää enemmän, millä muilla alueilla Strawberry panostaa paljon? Klikkaa painiketta ja palaat takaisin aloitussivulle!

WeCaren aloitussivulle
3.2.11.002 28
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.