”Joskus on hyvä hypätä epämukavuusalueelle”, eräällä arvostamallani esimiehelläni oli tapana sanoa. Hän tarkoitti sitä, että altistamalla itsensä aika ajoin uusille asioille, oppii jotain itsestään ja ympäröivästä maailmasta.

Tämä viisaus takataskussamme päätimme perustaa blogin, ja minusta – kaikkien uskomuksieni vastaisesti – tuli bloggaaja. Luet siis neitsytbloggaustani, ja Clarion Suomen blogin ensimmäistä kirjoitusta. Koska tekstin tuottaminen julkiseen foorumiin on minulle jotain hyvin uutta, olen vahvasti epämukavuusalueellani – mutta hyvällä tavalla ja nöyrästi esimieheni viisauksia kunnioittaen.


Epämukavuusalueelle pitää uskaltautua. Tästä hyvänä esimerkkinä Clarion Hotel Helsingin keskeneräiseen hotellitorniin kiipeäminen.


Miksi blogi? Tiimimme on tehnyt viime syksystä alkaen töitä Clarion Hotel Aviapolis ja Clarion Hotel Helsingin parissa, ja viime kuukaudet ovat olleet omasta mielestämme ainutlaatuista aikaa. Olemme tuomassa Suomeen uutta hotelliketjua ja perustamassa liiketoimintaa sen toteuttamiseksi. Joku voisi kuitenkin ajatella, ettei tämä ole mitenkään ainutlaatuista: uusia hotellibrändejä Suomeen on tuotu aiemminkin, ja yrityksiä perustetaan koko ajan. Eivätkä nämä ole edes Suomen ensimmäiset Clarion-hotellit. Totta kaikki."Tämä blogi kertoo Strawberryin matkasta Suomeen – konkreettisemmin Suomen Clarion-hotellien elämästä".Mutta koska ainutlaatuisuuden kokemus on subjektiivista, annamme luvan itsellemme nojata siihen. Ainutlaatuista tästä meille tekee monen uuden tapahtuman yhtäaikaisuus: Suomeen saapuva hotelliketju, jonka hotellit ovat kaksi uudisrakennusta ja jota varten perustetaan uudet yritykset. Hotelliemme kannalta monta tärkeää tehdään nyt ja samanaikaisesti – se on todella inspiroivaa, mutta myös hieman hurjaa. Onneksi emme ole yksin – tukenamme on kansainvälisesti tunnettu Clarion -ketju, yhteistyökumppanit ja vahva operaattori – Strawberry. Blogin pääasiallinen tavoite on tarve päiväkirjamaisesti kirjata ylös tätä matkaa. Rohkeampi ajatus on se, että tämä kiinnostaisi muitakin.


Suunnittelemme ja rakennamme samaan aikaan. Inspiroivaa, mutta hurjaa. Clarion Hotel Aviapolis Ballroomissa tullaan viettämään tulevaisuudessa upeita tilaisuuksia.


Tämä blogi kertoo Strawberryin matkasta Suomeen – konkreettisemmin Suomen Clarion-hotellien elämästä. Näkökulma ja ääni ovat meidän: hotelleissa työskentelevien tavallisten tyyppien, jotka yrittävät muistaa ihmetellä hotellielämää näillä sivuilla. Kenties välillä joku vieraskynä ilahduttaa meitä.


Teemaan sopien haluan päättää ensimmäisen postauksen Strawberryin arvoihin: energi, mot og begeistring. Toivon tiimillemme (ja kaikille muillekin) energiaa, rohkeutta ja intohimoa.


Tässä tapauksessa rohkeutta hypätä uuteen, tuntemattomaan, jopa epämukavuusalueelle! Ja energiaa ylläpitää palavaa innostusta yhteiseen matkaan! Kohti uutta – katsotaan mihin tie johtaa. Toivottavasti viihdyt kanssamme!


Clarion -terveisin,

Jaana Hotellinjohtaja

Clarion Hotel Helsinki Airport