strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys
typeInfo
Teknisiä ongelmia

Tällä hetkellä sisäänkirjautuminen tai salasanan nollaaminen ei ole mahdollista. Korjaamme parhaillaan ongelmaa!

close

Bar

Wintergarden Bar Hotelli St. Georgessa: Tuomas tarjoilee Suomen kauneimmat cocktailit

Helsingin huippuhotellista löydät yhden Suomen jännittävimmistä cocktailbaareista. Älä anna mojiton hämätä, vaikka se ensi silmäyksellä näyttää lasilliselta vettä...

 • Helsingissä ei ole pulaa perinteikkäistä hotelleista. Yksi niistä on loistokas ja pohjoismaista luksusta vaaliva Hotel St. George Helsingin keskustan sydämessä.

 • Yöpyessäsi täällä olet parhaiden ravintoloiden, kauppojen ja nähtävyyksien läheisyydessä.

 • Mutta mikä tärkeintä, löydät sieltä yhden maan innovatiivisimmista ja kiinnostavimmista baareista.

 • ”Tietääkseni kukaan Helsingissä tai koko Suomessa ei tee sitä mitä me teemme”, sanoo baaripäällikkö Tuomas Hämäläinen ylpeänä.

Klassisia cocktaileja modernilla twistillä

Kokeneella baarimestarilla on ainutlaatuinen lähestymistapa miksologiaan. Tuomaksen ja hänen tiiminsä baarista et löydä tavallisia ja perinteisiä juomia. Kaikkien cocktailien on tarkoitus olla kirkkaita ja mahdollisimman vähän koristeltuja. Ne ovat klassisia cocktaileja modernilla twistillä yksinkertaisuutta ja minimalistista tyyliä arvostaen.

”Tavoitteenamme on olla perinteiseen cocktailbaariin nähden spektrin vastakkaisessa päässä. Minimalistinen ja moderni ovat Wintergarden Barin avainsanoja,” Tuomas kertoo.

Yksi menun uusista cocktaileista on ”Pearls of the Garden”. Se on ginipohjainen cocktail, jossa on makuja marjoista ja yrteistä. Käytetty menetelmä on nimeltään käänteinen sferifikaatio, joka on tunnettu maailmankuulun ravintola El Bullin kehittämästä molekyyligastronomiasta.

Cocktail tarjoillaan pallomuodossa, ja varsinainen juoma on nesteenä pallon sisällä. Pallo poksahtaa suussasi tuoreiden makujen ilotulituksena. Ja koko kokemus huuhdotaan lasillisella laadukasta samppanjaa. Ainutlaatuista ja ennenkokematonta!

 • Käsin kerätyt ainesosat

  Wintergarden Bar on ensimmäinen Suomessa, joka ei käytä juomissaan suoraan lime- tai sitruunamehua.

 • Monet juomien ainesosat ovat Tuomaksen ja hänen tiiminsä käsin keräämiä.

 • Menun juomissa on käytetty Suomen metsistä löytyviä sieniä ja juuria. Ainesosat kuivataan ennen sekoittamista baarin itse kehittämään cocktailsekoitukseen.

 • ”Kaikki cocktailimme valmistetaan niin, että ainekset muuttuvat nestemäisiksi, esimerkiksi siirapiksi tai sokerivedeksi. Tätä sekoitamme juomiin. Ja tämä tekee juomasta täysin kirkasta nestettä."

 • "Esimerkiksi talomme mojito näyttää lasilliselta vettä, mutta maistuu klassiselta mojitolta. Emme käytä siinä mintunlehtiä tai jäitä”, hän sanoo ylpeänä.

Baari, joka täytyy kokea

Baaripäällikön mielestä Hotel St. Georgen Wintergarden Bar on paikka, joka sinun on ehkä tiedettävä ennakkoon, mutta se on käymisen arvoinen, jos vierailet kaupungissa.

”Pistäytymiselle tarvitaan aina hyvä syy, ja sen yritämme tarjota vieraillemme ainutlaatuisella menulla. Ravintolassa on myös hyvin erityinen tunnelma - juomista sisustukseen. Jos olet mieleltäsi avoin valmis kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää, uskon, että ilta kanssamme tulee olemaan hauska.”

Majoitu Hotel St. Georgessa

 • Mittatilaustyönä valmistetut lasit

  Erikoisten juomien lisäksi esillepano on avainasemassa.

 • Useat menun cocktaileista tarjoillaan erikoissuunnitelluissa laseissa, joista ainutlaatuisin on luultavasti cocktail ”"Learning to Fly” linnun muotoisessa lasissa.

 • Juoma on nimetty Pekka Jylhän katosta ripustetun teoksen mukaan.

 • ”Se on erittäin suosittu. Ihmisiä ei näytä haittaavan linnun peräpäästä juominen”, naurahtaa Tuomas.

Pink cocktail in a glass formed as a bird at bar Wintergarden in Helsinki.Colorful dessert at the restaurant of Hotel St. George in Helsinki.Bartender holding up a cocktail glass at bar Wintergarden in Helsinki.

Wintergarden

Viimeisimmät lisäykset