Jäsenyys

Sebastianin ja Danielin vinkit: 6 mahtavaa kattoterassia Oslossa

Harva paikka herää henkiin samalla tavalla kuin Norjan pääkaupunki, kun aurinko ja lämpö vihdoin palaavat pitkän, kylmän ja pimeän talven jälkeen. Paikallinen pariskunta Sebastian ja Daniel pitävät erityisesti ilmavista kattoterasseista. Tässä on heidän kuusi parasta vinkkiä kesään.

 • Oslon kadut täyttyvät ihmisistä, jalkakäytäville alkaa ilmestyä pöytiä, ja vuoden ensimmäisestä ulko-oluesta nautitaan täysin siemauksin.

 • Kun aurinko paistaa lähes koko illan, on sopivaa nauttia hyvästä seurasta mukavassa ympäristössä, mieluiten lintuperspektiivistä.

 • Tässä on lista Oslon kuudesta parhaasta kattobaarista.

1. THIEF ROOF grill & THIEF ROOF bar


Muodikkaan The Thief -hotellin katolla on Thief Rooftop. Täällä voit ottaa aurinkoa, nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja upeista panoraamanäkymistä Oslon vuonolle.


Tämä kattoterassi on jaettu kahteen osaan. THIEF ROOF -baarissa voit tilata haluamasi juoman rentoutuen mukavilla istuinalueilla. Vaikka aurinko ei paistaisi, täällä pysyt lämpimänä. Lämpölamput, lasiseinät ja sähköinen katto takaavat, ettei lämpötila laske koskaan liian alas ja voit nauttia näkymistä auringonlaskuun asti. Kattoterassi on avoinna seitsemänä päivänä viikossa huhtikuusta myöhäissyksyyn, ja viikonloppuisin paikalla on live-DJ tunnelmaa kohottamassa.


Oslolaisen pariskunnan Danielin ja Sebastianin mielestä on erityisen jännittävää tavata täällä töiden jälkeen.


"Varsinkin kiireisen työjakson jälkeen on mukavaa pitää pienet treffit täällä ennen kuin kävelemme kotiin", he sanovat.


Kattoterassin toisella puolella on THIEF ROOF Grill. Tämä on moderni BBQ-ravintola pohjoismaisella twistillä, jossa tarjotaan sekä kevyitä ruokia että suurempia aterioita. Koska The Thief sijaitsee vuonon välittömässä läheisyydessä, se on erityisen hyvä kala- ja äyriäisruokien suhteen, eikä 9. kerroksen ruokalista ole poikkeus.


Osoite: Landgangen 1, 0252 Oslo


Valokuva: Einar Aslaksen

The facade of Munch Museum in Oslo city.

2. Munch – Coctail-baari Crane


Oslobuktasta on tullut suosittu alue sekä Oslon asukkaiden että vierailijoiden keskuudessa. Täältä löydät uuden MUNCH-museon, joka kohoaa korkealle Oslon vuonon ylle. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta The Crane -cocktailbaarista on upeat näkymät Osloon ja Barcode-nimellä tunnettuun modernien rakennusten riviin. Itse asiassa se on Oslon korkein kattobaari. The Crane on avoinna ympäri vuoden, joten se on täydellinen paikka päättää päivä MUNCHissa käynnin jälkeen.


Osoite: Edvard Munchs plass 1, 0194 Oslo


3. Sommerro – Katuruoka- ja coctailbaari Izakaya


Tarkkaan ottaen Izakaya ei ole kattobaari, sillä se sijaitsee Sommerron seitsemännessä kerroksessa. Sebastianin ja Danielin mielestä tämä hotellin baari ansaitsee kuitenkin paikkansa listalla. Izakaya on rento katuruoka- ja cocktailbaari, jota johtaa palkittu kokki Frida Ronge. TAK Oslo sijaitsee yläkerrassa.


Izakayassa on kaunis terassi, josta on näkymät Frognerin kaupunginosaan, metsiin ja vuonolle. Tämä on täydellinen paikka sakelle, cocktailille tai mocktailille. Izakaya tarjoaa myös välipaloja ja täysipainoisia aterioita. Upea sisustus on New Yorkissa ja Lontoossa toimivan GrecoDeco-studion suunnittelema.


Osoite: Sommerrogata 1, 0255 Oslo

Exterior of restaurant Izakaya in Oslo.

4. Mynt – Sentralenin huipulla


Oslon sydämessä sijaitsee kattoterassi Mynt. Mynt ('kolikko') sijaitsee Sentralenin huipulla, ja sen nimi juontaa juurensa ajasta, jolloin rakennuksessa toimi Christiania Savings Bank -pankki. Täällä voit kokea kaupunkielämän läheltä, mutta ilman katutason melua.


Baarissa on valikoima luonnollisia viinejä, oluita ja siidereitä, ja ensimmäisen kerroksen ravintolassa tarjoillaan hapantaikinapizzaa. Baarista voi tilata myös kevyempiä ruokia ja välipaloja, ja iltaisin tarjolla on usein rauhallista elävää musiikkia. Myntissä on rento ilmapiiri, ja se on täydellinen työpaikan jälkeisiin tapaamisiin.


Osoite: Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

View from Calmayers Hage, rooftop at Clarion Hotel Oslo.
 • 5. Clarion Hotel® The Hub – Calmeyers Hage

  Clarion Hotel® The Hub sijaitsee aivan Oslon päärautatieaseman vieressä.

 • Hotellin 13. kerroksessa sijaitsee cocktailklubi Calmeyers Hage, josta on upeat näkymät Oslon kaupunkiin. Baari pyrkii kestävään kehitykseen.

 • Juomat valmistetaan pohjoismaisista raaka-aineista ja eri puolilta maailmaa peräisin olevista mausteista, ja niissä käytetään kahden Norjan parhaan tislaamon Himkokin ja Barekstenin väkeviä alkoholijuomia.

 • Calmeyers Hagen ruokalistalla on myös välipaloja, mutta jos haluat täyden aterian, voit varata pöydän Norda-ravintolasta. Nordalla on myös erittäin suosittu brunssimenu lauantaisin.

 • Iltaisin DJ takaa hyvän tunnelman.

 • Osoite: Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo

 • Valokuva: Marika Foto

6. Centropa – Deichmansken kirjaston hämmästyttävä arkkitehtuuri


Centropa on ravintola, kahvila ja kattobaari, joka sijaitsee Oslon uudessa ja kansainvälisesti arvostetussa Deichmanske-kirjastossa Bjørvikassa. Centropan ensimmäisessä kerroksessa on tyylikäs ravintola, jossa tarjoillaan eurooppalaisia ja paikallisia ruokia. Kerrosta ylempänä sijaitsevassa kattobaarissa-kahvilassa on vaikuttava valikoima hienoja viinejä ja samppanjoita.


Vaikka baari ei ehkä ole Oslon korkein, sen ilmava terassi tarjoaa upeat näkymät vuonolle ja oopperatalolle. Kannattaa käydä vaikka pelkän arkkitehtuurin ja kauniisti uudistetun Bjørvikan alueen maisemien takia. Tule sellaisena kuin olet ja nauti kahvi tai juoma työkavereiden, perheen tai ystävien kanssa.


Osoite: Anne-Cath. Vestlys plass 1, 0150 Oslo

Viimeisimmät lisäykset