Jäsenyys
Interior seating area of restaurant Fei in Gothenburg

Ravintola

Ravintola Fei: "Et ole koskaan maistanut kiinalaista ruokaa näin"

Maisterikokki Frank on luottavainen: Fei on Göteborgin paras kiinalainen ravintola. Ehkä koko Skandinaviassa. "Kun olet käynyt Feissä, ymmärrät kiinalaista ruokakulttuuria syvällisemmin", hän uskoo.

 • Keittiömestari Guowei tulee Zhou Pohjois-Kiinassa sijaitsevasta Shandongin maakunnasta. Hän katsoo Keittiöjumalaa, joka roikkuu seinällä kultakehyksessä.

 • Kokki sytyttää suitsukkeita ja levittää savua ympäri huonetta. Pöytä on katettu useilla herkullisilla kiinalaisilla ruokalajeilla.

 • Tekemällä uhrilahjoja Keittiöjumalalle hän saa palkkioksi hyvät bisnekset, keittiössä sattuvat onnettomuudet vältetään, ja jumala suojelee sekä henkilökuntaa että vieraita, Guowei selittää.

 • Tai tarkemmin sanottuna tämä selitetään meille ruotsalaisen Victor Weinasin kautta. Hän on ravintolan apulaiskokki ja myös tulkki.

 • Guoweilla, joka puhuu tällä hetkellä vain kiinaa, on englanninkielinen nimi Frank, jota meitä pyydetään käyttämään.

 • Frank yhdistää kätensä, katsoo kohti Keittiöjumalaa ja ottaa pienen lasin. Tämän jälkeen hän kaataa riisiviiniä lattialle. Keittiö vaikenee. Arvovaltaista keittiömestaria arvostetaan selvästi.

 • Kaikki vakavat ravintolat palvovat Keittiöjumalaa. On tärkeää, että meillä on uskoa", hän painottaa.

Fei tarjoaa aitoa kiinalaista ruokaa

Göteborgin Lindholmenissa sijaitsevassa Clarion Hotel® The Pier -hotellissa sijaitsevalla ravintola Feillä on suuria tavoitteita. Täällä vieraat pääsevät kokemaan aidon kiinalaisen kulinaarisen matkan, joka on niin aito, että Fei pyrkii ottamaan johtoaseman Göteborgin kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Tavoitteena on koko Skandinavia.


Kaikki alkoi siitä, kun Strawberryn omistaja Petter Stordalen halusi avata aidon kiinalaisen ravintolan. Siihen tarvittiin keittiön parhaat ihmiset. Takaisin Kiinassa Frank kuuli ystäviensä kautta, että erääseen ruotsalaiseen kaupunkiin etsittiin keittiömestaria. Hän haki, ja useiden kokeiden ja testien jälkeen hän sai työpaikan. Olisi yhtä tarkkaa sanoa, että hänet valittiin käsin. Tämä ei ehkä ole yllättävää, sillä keittiömestarilla on laaja kokemus useista maineikkaista hotelleista, kuten Shangri-La Hotels, Windsor ja Sofitel.

 • Suosittu ravintola

  "Olen työskennellyt kokkina Kiinassa 26 vuotta, ja minulla on kokemusta neljästä eri viiden tähden ravintolasta", Frank sanoo.

 • "Petter Stordalenin vaatimukset olivat korkeat, ja he halusivat keittiömestarin, joka hallitsee aidon ja perinteisen kiinalaisen keittiön."

 • "Ei siis niitä versioita kiinalaisesta ruoasta, joita yleensä näemme Euroopassa ja Amerikassa. Aitoa kiinalaista ruokaa, ja sen minä voin toimittaa”, hän painottaa.

 • Tuloksena on nykyaikainen ja maineikas paikka, joka on käytännössä joka ilta täyteen varattu. Sekä paikalliset, liikematkailijat että kaveriporukat haluavat maistaa sen aitoa kiinalaista ruokaa.

 • Feissä keskitytään kolmeen Kiinan kahdeksasta ruokatyylistä. Voit kokea luonnollisia makuja ja kantonilaista keittiötä, ja värikäs Sichuan-keittiö tuo makuhermoihin hieman lisää potkua chilin ja pippurin muodossa.

 • Lisäksi vieraat voivat tutustua Zhejiangiin, joka on mieltynyt makeaan ja happamaan sekä riisiviiniin.

 • "Fei avaa silmät niille, jotka etsivät tavallista kiinalaista ruokailukokemusta", Frank sanoo.

Aidon kiinalaisen keittiön maku

Istumme pyöreän pöydän ääressä, josta on panoraamanäkymät Göteborgiin. Frank on valmistanut pikaruokia ja teetä. Meille tarjoillaan kylmää ruokaa, jossa on osmantusta, tomaatteja ja säilöttyjä luumuja. Se on makea ja raikas, ja maku on niin yllättävä, että olemme sanattomia. Äärimmäisen herkullista. Lisäksi saamme maistaa mapo-tofua ja ruokalajia, jossa on sianlihaa ja chiliä. Frank keksi tämän parissa minuutissa. Yksinkertaista, kovin mausteista ja erittäin maukasta.


Olisimme voineet lopettaa tähän; Strawberry on jo saavuttanut Fein tavoitteen: saada syvempää ymmärrystä kiinalaisesta ruokakulttuurista ja käydä läpi voimakokeen, joka on kuumuuden suhteen hieman mukavuusalueemme ulkopuolella. Kuten Frank aiemmin totesi, aito tarkoittaa aitoa. Hän haluaa vieraiden maistelevan ruokaa sellaisena kuin sen pitäisi olla. Ei tarpeettomia säätöjä tai muutoksia.


"Kun puhumme aidosta kiinalaisesta ruoasta, tarkoitan sitä ruokakulttuuria, joka on kehittynyt Kiinassa satojen ja tuhansien vuosien aikana. Aidon kiinalaisen ruoan valmistamisessa on kyse kulttuurin ja ruokien historian kunnioittamisesta. En sano, että kaikki muu kiinalainen ruoka on huonoa, mutta oikeaan asiaan kuuluu perinteisten reseptien noudattaminen, niiden kunnioittaminen ja se, ettei perusmakuja muuteta. Hieman hienosäätöä voidaan tietysti tehdä, mutta suurimmaksi osaksi kyse on sen säilyttämisestä, mitä on opetettu mestarilta oppilaalle ja sitten taas mestarilta seuraavalle oppilaalle, jolloin se pysyy sellaisena kuin sen pitäisi olla", Frank sanoo.

Head chef standing in front of restaurant Fei in Gothenburg.

Kiinasta Göteborgiin

Fei tarjoaa jotain täysin uutta, ainutlaatuista ja tavanomaisen aasialaisen keittiön ulkopuolella, johon olemme tottuneet. Mutta mitä Fei merkitsee sinulle, kysymme?


"Sydämessäni Fei on kansainvälinen ravintola, jolla on kiinalainen luonne.
Ajatuksena on tuoda kiinalaista ruokakulttuuria Ruotsiin ja tuoda kiinalaista ruokaa ja klassisia ruokalajeja uudella tavalla, jota ei ole ennen tehty ainakaan Ruotsissa", Frank sanoo.


On kulunut kahdeksan kuukautta siitä, kun hän lähti Kiinasta ja laittoi kaiken peliin sen puolesta, että ruotsalaiset ja muut vieraat pääsevät osallisiksi tästä ainutlaatuisesta kulinaarisesta kokemuksesta.


Millaista on asua Göteborgissa?


"Se on kaunis maa. Hän pitää ympäristöstä ja tuntee, että luontoa kunnioitetaan aidosti. On tärkeää tuntea kestävyyttä", Victor kääntää ja saa Frankilta toisen lauseen:


"Täällä on myös hyviä kouluja, mikä on hienoa hänen tyttärilleen. Hän sanoo, että ruotsalaiset ovat hauskoja!"


Oletko syönyt missään muualla, mitä voit suositella, kysyn. Kysymyksemme käännetään ja siitä keskustellaan.


"Ei."


Olemme epävarmoja ja kysymme uudelleen... eikö Göteborgissa ole muita aasialaisia ravintoloita, joita suosittelisit?


Frank on vakaa katseessaan, lempeä, mutta luja:


"Vain Fei tarjoaa hyvää, aitoa kiinalaista ruokaa Göteborgissa!"


Lue lisää Feistä ja varaa pöytä täältä.

Viimeisimmät lisäykset