strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys

Ravintolat

Ruotsalaisen ruokaneron parhaat sisäpiirivinkit Tukholmaan

Keittiömestari Frida Ronge (38) suunnittelee Tukholman tyylikkäimpiä ja parhaimpia gourmet-ruokalistoja. Mutta missä hän itse syö? Frida paljastaa meille lempipaikkansa.

  • ”Astoria on hiljattain lanseerattu ravintola, jossa on kansainvälinen tunnelma”, Frida Ronge sanoo.

  • Ruotsalainen kokki tuntee hyvän ruoan ja tietää, mistä ravintolasta pöytä kannattaa varata.

  • Frida vastaa pohjoismaista ja japanilaista tyyliä yhdistävien ruokalajien esiinmarssista Göteborgin VRÅ-ravintolassa sekä Tukholman ja Oslon TAK-ravintoloissa. Kahdessa jälkimmäisessä paikassa toimii myös Izakaya – rento katuruoka- ja cocktailbaari.

  • Frida tunnetaan kyvystään loihtia kekseliäitä ruokalajeja pohjoismaisista merenelävistä yhdistettynä japanilaisiin makuihin ja tekniikoihin. Kestävä kehitys, laadukkaat raaka-aineet ja kausituotteiden suosiminen ovat hänen työnsä keskipisteitä.

  • Palkittu keittiömestari tarjoaa ainutlaatuisia ruokailukokemuksia ja upeita näköaloja ravintolassa, jossa yritysjohtajat tapaavat ystäviään ja pariskunnat käyvät ensitreffeillä.

  • Missä keittiömestari käy itse syömässä? Kysyimme Fridalta, ja hän suostui paljastamaan muutamia salaisia suosikkejaan.

Tukholman kuusi parasta paikkaa Frida Rongen mukaan:

Paras aamiainen?

”Rakastan Pom & Floraa. Niissä on usein tungosta viikonloppuisin, mutta upeat kahvilat sijaitsevat Södermalmilla, keskustassa ja Vasastanissa.”

Ruokalistalta löytyy banaanikakkua, tanskalaista ruisleipää, erilaisia bowl-annoksia ja tuorepuristettuja mehuja.

Osoite: Bondegatan 64, Odengatan 39 ja Rörstrandsgatan 34

Paras kahvipaikka?

Lillebrors Bageri Rörstrandsgatanilla. Heidän pullansa ovat aivan ihania. Ehdottomasti parhaat maistamani kanelipullat. Helmikuussa heillä on myös uskomattomia kermatäytteisiä laskiaispullia.”

Leipomo on avoinna kaikkina viikonpäivinä, paitsi maanantaina.

Osoite: Rörstrandsgatan 10

Paras päivällinen?

”Suosittelen Astoriaa. Se on Björn Frantzenin perustama mukava ravintola Nybrogatanilla. Suuri brasserie, jossa on kansainvälinen tunnelma.”

Ruokalistalta löytyy kiinnostavia annoksia, kuten Oyster Rockefeller (pinaattia, Västerbotten-juustoa, pikkelöityä fenkolia ja akvaviittia) ja Moules à la créme (jalapenoaiolia, samppanjavaahtoa, grillatusta sipulista valmistettua öljyä, persiljaa ja ranskalaisia perunoita). Lisäksi voit hemmotella itseäsi valitsemalla jälkiruoaksi esimerkiksi kookos- ja ananasjäätelöä pistaasien ja mintun kera.

Astoria tarjoaa kansainvälistä glamouria, ja sieltä löytyy myös baari ja DJ.

Osoite: Nybrogatan 15

Ihan vain uteliaisuuttani: mitä et koskaan tilaisi ja mitä tilaat aina käydessäsi ravintolassa?

”En koskaan tilaa foie gras'ta, joka on hanhenmaksaa. Tilaan aina riisiruokia, jos niitä on ravintolan ruokalistalla.”

Paras paikka rentoutumiseen?

”Ehdottomasti Sturebadet. Se on sekä uskomaton kylpylä että historiallinen kylpylärakennus. Siellä voi treenata ja käydä hieronnassa. Lisäksi se sijaitsee Stureplanilla.”

Osoite: Sturegallerian 36

Jos rakastat kylpylöitä, mutta haluat jotain erityistä, Tukholman sydämessä sijaitseva Selma City Spa on hyvä valinta. Todellista New Yorkin tunnelmaa Ruotsissa. Spa- ja wellness-keskus sijaitsee Clarion Hotel® Signissa, jonka kattoterassilla on uima-allas ja näkymät kaupungin yli. Talvella uima-allas on lämmitetty, ja kesällä paikka sopii täydellisesti hengailuun ystävien kanssa musiikin, drinkkien ja siistien tapahtumien merkeissä. Voit myös nauttia hoidoista ja treenata.

Osoite: Östra Järnvägsgatan 35

Paras vinkkisi ylipäätään?

”Kesällä suosittelen Rosendalin puutarhaa. Djurgårdenissa sijaitsevassa uskomattoman kauniissa paikassa on hedelmätarha, omenatarhoja, kahvila ja maatila. Voit vaikka vuokrata polkupyörän retkeä varten. Muista käydä Svensk Tenn -myymälässä (Strandvägen 5), jos olet kiinnostunut sisustuksesta. Myymälässä on myös upea kahvila.”

Viimeisimmät lisäykset