Mitä tapahtuu, kun Kööpenhaminan maailmankuulun Noman ovet sulkeutuvat? Viisi kertaa maailman parhaaksi valitun ravintolan omistaja René Redzepi kertoo Noman tarjoilevan ruokaa viimeisen kerran vuonna 2024. Mutta älä huoli! Tästä oppaasta löytyvät Kööpenhaminan parhaat vaihtoehdot Nomalle. Ja hei, älä unohda varata pöytää ajoissa!

Fine Dining
Copenhagen is home to several of the best restaurants in Denmark and indeed the world!

Geranium

Geranium sijoittui ykköseksi Fine Dining Loversin maailman parhaiden ravintoloiden listalla vuonna 2022. Ravintolaa johtaa keittiömestari Rasmus Kofoed, joka valittiin vuonna 2011 maailman parhaaksi kokiksi ja joka on yksi maailmankuulun Bocuse d’Or -ruoanlaittokilpailun palkituimmista kokeista. On oltava todella hyvä, että saa palkinnon tässä kilpailussa. Geranium pyrkii tarjoamaan ruokaa, joka hivelee kaikkia aisteja. Visiona on tarjoilla gastronomisesti selkeää ja monipuolista ruokaa. Geranium on Tanskan ensimmäinen kolme Michelin-tähteä saanut ravintola.

geranium_nordic_food

Radio

Tämä ravintola on ehdottomasti vierailun arvoinen, jos pidät ekologisesta ja pohjoismaisesta ruoasta. Claus Meyer, New Nordic Cuisine Movementin kantava voima ja Noman perustaja, avasi RADIO-ravintolan Kööpenhaminaan kahden nuoremman kokkikollegansa kanssa vuonna 2011. Oviensa avaamisesta lähtien ravintola on tarjonnut joka kuukausi sesonkia heijastelevia uusia menuja, jotka tarjoavat jatkuvasti uusia, jännittäviä makuyhdistelmiä. Useiden paikallisten tuottajien kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta voit odottaa saavasi kauden parhaita tanskalaisia raaka-aineita.

radio_nordic_food

Fiskebaren

Jos on pakko luokitella, sanoisimme tämän paikan olevan kalaravintola. Mutta luovemmin kuvailtuna se on pikemminkin moderni äyriäisbaari. Keittiöstä tulevat ruoat ovat paitsi tuoreita, terveellisiä ja herkullisia, myös huolellisesti tarjolle aseteltuja ja tyyliltään harkittuja. Laadukkaan kalan ja merenelävien lisäksi Fiskebaren täydentää ruokia hyvillä ja paikallisilla raaka-aineilla. Tässä Kødbyenissä sijaitsevassa trendikkäässä ravintolassa voit syödä baaritiskillä, rentoutua sohvilla tai ruokailla katetuissa pöydissä. Sään salliessa voit myös istua ulkona ilta-auringossa.

Høst

Ravintola Høst on pelkistetystä sisustuksestaan huolimatta voittanut jo kolme kansainvälistä muotoilupalkintoa, mm. maailman parhaiten suunnitellun ravintolan palkinnon Restaurant & Bar Design Awardsissa. Høst on Cofocon eli Copenhagen Food Consultingin, erittäin suositun ruokailukonseptin, osana noussut nopeasti yhdeksi skandinaavista sielua ja yksinkertaisuutta tarjoamiinsa ruokiin tuomaan pyrkivistä haastajista. Cofoco-ravintolat painottavat yksinkertaisuutta ja mukavuutta, mutta myös korkeaa laatua. Muita ryhmän ravintoloita ovat Restaurant Cofoco, VespaSpuntinoScarpetta RantzausgadeScarpetta Islands BryggeOysters & GrillLes Trois Cochons ja Llama.

hoest_design_nordic

Marv & ben

Marv & Ben (joka tarkoittaa luuydintä ja luita) keskittyy tanskalaiseen keittiöön, ja se sijaitsee kauniilla mukulakivikadulla Snaregadella. Raaka-aineet tulevat heidän omasta Nordsjällandin Hanebjerggårdissa sijaitsevasta puutarhastaan, joten menu vaihtelee sesongin mukaan ja takaa tarjoiltavien tuotteiden tuoreuden. Ravintolassa tarjoiltu ruoka on yksinkertaisen maanläheistä ja konstailematonta. Iso plussa: täällä todella tunnetaan biodynaamiset ja luomuviinit.

Alchemist

Kahden Michelin-tähden Alchemist on loistava vaihtoehto kaikille ainutlaatuista kokemusta etsiville kulinaristeille. Rasmus Munkin johtama ravintola rikkoo klassisen fine diningin rajoja, ja voit odottaa sen olevan vähintäänkin poikkeuksellinen kokemus. Ruoan kuvaillaan olevan "Holistic Cuisinea", ja siinä hyödynnetään elementtejä niin gastronomian, teatterin ja taiteen kuin tieteen, teknologian ja muotoilunkin maailmasta. Alchemist luo näin ajan ja tilan ylittävän monikerroksisen dramaturgisen kokemuksen.

Alchemist - Restaurant in Copenhagen_16_9Kuva: Søren Gammelmark

Kiin Kiin

Jos pidät aasialaisesta keittiöstä, Kiin Kiin on ehdoton vierailukohde. Tämä on yksi niistä harvoista thaimaalaisista ravintoloista, jolle on myönnetty Michelin-tähti vain kuusi kuukautta avaamisensa jälkeen. Täällä voit nauttia thaimaalaisesta gourmet-ruoasta viihtyisässä ja modernissa thai-ympäristössä, ainutlaatuisten viinien kera. Heidän upean 8 ruokalajin menunsa kautta pääset jo alakerran loungen tunnelmasta alkavalle ruokamatkalle, joka yhdessä ruoan kanssa luo thaimaalaisen katukeittiön tuntua. Matka jatkuu yläkerrassa, missä modernit tulkinnat thaimaalaisesta keittiöstä kohtaavat perinteiset yksityiskohdat.

Nousiko vesi jo kielelle? Ainakin meillä nousi. Ruokailukokemus on tietysti parasta yhdistää kokonaiseen Kööpenhaminassa vietettyyn viikonloppuun. Nordic Choice Hotels tarjoaa useita hotelleja Tanskan pääkaupungissa. Lue lisää ja varaa täältä!