Me lähetimme norjalaisen mediaprofiilin ja maailmanmatkaajan, Vanessa Rudjordin, Ruotsin Malmöhön – unohdettuun, vierailemisen arvoiseen suurkaupunkiin. Tässä on Vanessan erinomainen opas Ruotsin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin tutustumiseen – upeita ravintoloita, huvituksia ja elämyksiä. Tutustu kaupunkiin 24 tunnissa!

Hotelliaamiainen vuoteessa, koko Malmö silmiesi edessä & pyöräretki

Vanessa silmäilee Malmön tapahtumia Clarion Hotel & Congress Malmö Liven hotellihuoneestaan.

Ilmakuva Malmöstä

Hotellihuone Clarion Hotel & Congress Malmö Livessä.

Lainaa tai vuokraa polkupyörä, kun olet Malmössä. Kaupunki tarjoaa tasaista maastoa, joten paikasta toiseen liikkuminen pyörän selässä on todella helppoa!

Vanessa herää aamulla Clarion Hotel & Congress Malmö Livestä, keskeltä Malmötä. Päivän ohjelman ensimmäinen aktiviteetti on hotelliaamiainen vuoteessa. Hotelli on rakennettu klassiseksi pilvenpiirtäjäksi ja tämän ansiosta pääset lisäksi nauttimaan mahtavasta panoraamanäköalasta Malmön eri kaupunginosien ja käytännössä koko Juutinrauman ylitse. Lainaamme hotellilta polkupyörät ja lähdemme liikkeelle. Polkupyörä on malmölaisten lempikulkuneuvo ja kaupunkiin tutustuminen onkin kaikkein helpointa juuri pyörän selässä!

Aamu-uinti – Ribersborgs Kallbadhus

Kallbadhuset sijaitsee laiturilla Ribersborgin rannalla, joka on yksi Ruotsin hienoimpia rantoja – idyllinen kohde, joka sijaitsee mukavasti kävely- tai pyöräilymatkan päässä Malmön keskustasta.

Kallbadhus, suomeksi meriuimala, on ruotsalainen, tyypillinen skoonelainen, perinne. Hyppäät tai laskeudut ensin portaita pitkin mereen, mieluiten ilman vaatteita, ja nautit tämän jälkeen saunan lämmöstä sekä pikkusuolaisesta ja kupista kahvia. Ribersborgs Kallbadhus on avoinna ympäri vuoden – veteen uskaltautuminen keskellä talvea vaatii tietysti hieman ylimääräistä rohkeutta. Käy myös tutustumassa mukavan tunnelman omaavaan ravintolaan, jos olet paikan päällä.

Vieraile Malmö Saluhall -kauppahallissa

Malmö Saluhallista löydät ruokaa joka puolelta maailmaa – aina leivonnaisista, muista makeista herkuista ja kahveista salaatteihin, kukkiin ja meren antimiin. Tunnettu arkkitehti Gert Wingårdh on suunnitellut kauppahallin ja itse rakennus vie ajatukset takaisin 1800-luvun kauppahalleihin. Malmö Saluhall sijaitsee vain 200 metrin päässä Clarion Hotel & Congress Malmö Livestä.

Ekologista irtotavaraa Gramista, iltapäiväkahvit eli “fika” Söderberg och Sara St: Knutissa sekä Solde Kaffebarissa

Söderberg och Sara St: Knut: Upea leipomo, joka tarjoilee todella herkullista kahvia. Leipomo sijaitsee St: Knuts torgilla, yhdessä Malmön suosituimmista osoitteista. PS! Täällä tarjoillut suklaakeksit olivat Vanessan mukaan parhaimpia hänen koskaan maistamiansa!

Solde kaffebar: Kahvibaari omalla paahtimolla. Yksi Malmön klassisimmista kahvibaareista. Täällä kahvi ei ole mikään leikin asia, ja maukkaiden papujen lisäksi tarjolla on useita erilaisia, herkullisia leivonnaisia. Hauska fakta on, että Solden papuja toimitetaan myös useisiin muihin kahviloihin Malmön alueella.
Gramista (St: Knuts torg) löytyy suuri valikoima kaikkea mahdollista ekologista. Voit itse poimia haluamasi tuotteet mukaasi, irtotavarana, painon mukaan.

Hengaile Folkets Parkissa ja Möllevångstorgetilla

Vanessa Rudjord cykel Strawberry Malmö Folkets Park on maailman vanhin julkinen puisto ja yksi Ruotsin vierailluimmista kohteista. Puisto on ollut avoinna jo yli 125 vuoden ajan.

Möllevångstorget (Möllan) ja Folkets Park sijaitsevat melkein toistensa naapurissa. Möllan on tori, josta on tullut hyvää ruokaa rakastavien keidas. Täältä löydät ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkkuja eri puolilta maailmaa. Möllan on myös yksi Malmön värikkäimmistä paikoista – kiitos tästä kuuluu muun muassa torikauppiaille, jotka myyvät täällä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia joka päivä. Juuri tämä mannermainen tunnelma tekee Malmöstä niin jännittävän ja monipuolisen kaupungin.

Folkets Park sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Möllanilta ja on myöskin vierailun arvoinen. Se ei ole ainoastaan kaunis puisto, vaan siellä myös järjestetään monenlaisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Miltä konsertit, salsatunnit, kahluuallas, Superdupersommar, elämysgolf, jäätelöbaari ja ravintola, kahvila ja baari kuulostavat? Puistoon on ilmainen sisäänpääsy.

Lounas Saltimporten Canteenissa

Turning Torso -pilvenpiirtäjä on nähtävissä melkein joka puolelta Malmöä, myös Saltimporten Canteenista.

Saltimporten Canteenilla on vain yksi tavoite: valmistaa maailman parasta lounasta. Ja tämän tavoitteen he ovat saavuttaneet, sillä malmölaiset jonottavat sankoin joukoin lounaalle päivittäin. Täällä sinulla ei juurikaan ole valinnanvaraa, itse asiassa ei ollenkaan – tarjolla on nimittäin vain yksi annos (uusi, eri annos joka päivä) sekä yksi kasvisvaihtoehto. Tarjonta on yhtä niukkaa jälkiruoan osalta, mutta täältä löytyy kuitenkin aina maukasta pehmytjäätelöä, jos sinun tekee mieli jotain makeaa ruoan jälkeen.

Ainutlaatuista taidetta Moderna Museetissa

Yksi Euroopan johtavia modernin taiteen museoita ja ainutlaatuinen yhteistyö Malmön, Region Skånen ja hallituksen kanssa. Ainutlaatuinen rakennus on entinen voimalaitos, joka on nyt muutettu museoksi ja joka toimii symbolina Malmön tarjoamille erilaisille kontrasteille.

Vintage-shoppailua

Malmöstä voit löytää kaikkea mahdollista, aina kalliista merkkiliikkeistä pieniin, paikallista designia tarjoaviin putiikkeihin ja ainutlaatuisiin vintage-kauppoihin. Liebling on kauppa, jossa on huolella valittu valikoima vaatteita, kenkiä ja asusteita. Kauppa keskittyy lähellä tuotettuun slow fashioniin ja kestävyyteen.

Drinkki skybarissa ennen illallista

Upea Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

Skybar tarjoaa hyviä drinkkejä ja fantastisen näköalan.

Clarion Hotel & Congress Malmö Liven vastaanotto.

Clarion Hotel & Congress Malmö Liven 25. kerroksen Skybar on osa ravintolaa ja se tarjoaa tyylikkäitä drinkkejä sekä fantastisen näköalan Malmön ja Juutinrauman ylitse.

Illallinen suositussa Bastardissa

Vanessan lempipaikka Malmössä! Bastard on gastrobaari, joka tarjoaa rustiikkia tunnelmaa charmikkaissa tiloissa. Herkullista ruokaa, hyvää ja hauskaa palvelua. Pisteenä i:n päälle Bastardista löytyy ihana takapiha, joka on auki kesäisin.

Ranskalaista tunnelmaa Boulebarissa

Boulebar Drottningtorget on pieni pala Etelä-Ranskaa keskellä Etelä-Ruotsia. Tämä on ketju, jolla on kuusi boulebaria Ruotsissa ja Tanskassa, mutta uskallamme väittää, että Drottningtorgetilla (Malmön keskustassa) sijaitseva baari on näistä kaikkein hienoin. Täällä voit nauttia drinkeistä (tai vaikkapa lasillisesta pastista), bistro-ruoasta ja perinteisistä boule-radoista (itse pelikentistä) – sekä sisällä että ulkona heidän ranskalaisessa puistossaan.


Kuka Vanessa oikeastaan on?

Haluatko tietää lisää Vanessa Rudjordista? Voit lukea haastattelun täältä (ruotsiksi)!

Vieraile Vanessa Rudjordin blogissa


Neljä mielenkiintoista faktaa Malmöstä

Lue artikkelimme, johon olemme keränneet tärkeitä tietoja Malmöstä (artikkeli on ruotsiksi).


Linkkejä ja osoitteita vierailemiimme paikkoihin Malmössä

Hotelli

Clarion Hotel & Congress Malmö Live
Osoite: Dag Hammarskjölds torg 2
Lue lisää Clarion Hotel & Congress Malmö Livestä

Ravintolat ja kahvilat

Malmö Saluhall
Osoite: Gibraltargatan 6
Täältä voit lukea lisää Malmö Saluhallista

Gram
Osoite: Mäster Danielsgatan 3
Täältä voit lukea lisää Gramista

Söderberg & Sara St: Knut
Osoite: Mäster Danielsgatan 3
Täältä voit lukea lisää Söderberg & Sarasta

Solde Kaffebar
Osoite: Regementsgatan 2
Täältä voit lukea lisää Solde Kaffebarista

Saltimporten Canteen
Osoite: Hullkajen, Grimsbygatan 24
Lue lisää Saltimporten Canteenista

Bastard
Osoite: Mäster Johansgatan 11
Lue lisää Bastardista

Boule Bar Drottningtorget
Osoite: Drottningtorget 8
Lue lisää Boulebarista

Skybar – Clarion Hotel & Congress Malmö Live
Osoite: Clarion Hotel & Congress Malmö Liven 25. kerros, Dag Hammarskjölds torg 2
Täältä voit lukea lisää Skybarista

Kaupat

Liebling
Osoite: Davidshallstorg 8
Täällä voit lukea lisää Lieblingistä ja vierailla heidän verkkokaupassaan

Nähtävyydet/Elämykset

Ribersborgs Kallbadhus
Osoite: Limhamnsvägen, Brygga 1
Täältä voit lukea lisää Ribersborgs Kallbadhusetista

Folkets Park
Osoite: Falsterbogatan 9
Lue lisää Folkets Parkista

Möllevångstorget
Osoite: Möllevångstorget /Bersgatan
Lue lisää Möllevångstorgetista

Moderna Museet
Osoite: Ola Billgrens plats 2-4
Lue lisää Moderna Museetista

Teksti: Eva Lindewall & Linnea Amedé