Oletko menossa Karlstadiin ja tarvitset suosituksia nähtävyyksistä ja aktiviteeteista? Olemme keränneet parhaat vinkit Karlstadissa sijaitsevan hotellimme, Clarion Collection Hotel Bilanin, henkilökunnalta!

Karlstad town square, peace monument, building
Vieraile myös Karlstadin Stora Torgetilla, joka on Ruotsin suurin tori.

Keskellä delta-aluetta Vänern-järven rannalla sijaitsee Värmlannin helmi, Karlstad. Täällä kohtaat Klarälven-joen eri haarojen yli meneviä viehättäviä, pieniä siltoja, jotka luovat eloa ja liikettä kaupunkikuvaan. Karlstadissa voit todella kokea paljon kaupunkia pienellä alueella ja kävelymatkan päässä ovat ravintolat, baarit, museot ja muut nähtävyydet, joita et saa ohittaa!


Kahvia ja olutta herkuttelijalle Inre Hamn -satamassa


Karlstad - exterior of Löfbergs rosteri och kaffebarNauti juuri keitetystä kahvista kahvilabaarissa Löfbergs Rosteri & Kaffebar.


Inre Hamnissa on paljon valinnan varaa niin kahvinystäville kuin oluen ystävillekin. On mahdotonta olla huomaamatta maamerkkiä Löfbergs Lila, jolla on sekä pääkonttori että kahvipaahtimo täällä. Nauti aamulla paahtimosta leijailevasta tuoksusta ja vieraile Löfbergs Rosteri & Kaffebar -kahvilassa. Käytä tilaisuus hyväksesi ja käy jossakin heidän kahvinmaistelutilaisuuksistaan tai suodatuskursseistaan.


Missä: Tolagsgatan 1


Karlstad - Good Guys Tap signGood Guys Tap tarjoaa kaupungin parhaat olutlajit.


Inre Hamnissa on myös paljon mukavia ravintoloita ja baareja, kuten Ankdammen ja Olssons Bazar. Oluen ystäville mikropanimo Good Guys on aivan välttämätön vierailukohde!


Missä: Ankdammen sijaitsee osoitteessa Tynäsgatan 12 Magasin 1, Olssons Bazar löytyy Tullhusgatan 1:stä ja Good Guys Tynäsgatan 10B:stä.


Mariebergsskogen – ihanteellinen lapsiperheelle


Karlstad - ingång till MariebergsskogenKaunis Mariebergsskogen on jotakin, mitä et saa missata, kun vierailet Karlstadissa.


Mariebergsskogen on Karlstadin aivan oma kaupunginpuisto – eikä mikään pieni sellainen! Puisto on kooltaan kaiken kaikkiaan peräti 78 hehtaaria, mutta suurimmat vetonaulat täällä ovat tietenkin uimaranta, Leikkipuutarha (Lekträdgården), eläinpuisto Lillskogen, jossa on useita ruotsalaisia maatilan eläimiä, Ravintola Terrassen ja Naturum Värmland. Mariebergsskogen on aina sopiva retkikohde piknikikeineen, aurinkoineen ja uimarantoineen kesällä ja luistelukenttineen ja joulumarkkinoineen talvella.


Missä: Treffenbergsvägen


Milloin: Kaupunginpuisto on avoinna vuoden ympäri, mutta tutustu heidän kalenteriinsa saadaksesi lisätietoja ravintolan ja kioskin aukioloajoista, ajankohtaisista markkinoista ja aktiviteeteista lapsille.


Sandgrund Lars Lerin – akvarellimaalauksia, jotka saavat sinut haukkomaan henkeäsi


Karlstad -  exterior of Sandgrund, Lars LerinTaiteen ystäville, Karlstadista kiinnostuneille ja Lars Lerinin faneille Sandgrund on ehdottomasti vierailun arvoinen.


Harvat ovat missanneet Karlstadin oman kuuluisuuden, Lars Lerinin, josta on tullut maailmankuulu taiteilija ja arvostettu TV-persoonallisuus Ruotsissa. Hän on tietysti edustettuna kotikaupungissaan Karlstadissa omalla taidenäyttelyllään. Ei ole merkitystä, ymmärrätkö taidetta vai et – et vain saa missata Pohjoismaiden parasta akvarellitaiteilijaa!


Missä: Västra Torggatan 28


Milloin: Avoinna tiistaisin-sunnuntaisin, mutta tarkasta aina heidän verkkosivultaan mahdolliset poikkeukset pyhäpäivinä.


Scalateatern


Karlstad - Scala TeaternScala teatern.


Mikset yhdistäisi illan päivälliseen vähän viihdettä? Scalateatern-teatterissa on aina meneillään joukko teatteriesityksiä, konsertteja ja musikaaleja.


Missä: Västra Torggatan 1


Löfbergs Arena


Löfbergs Arena ei ole ainoastaan Färjestad BK -jääkiekkojoukkueen kotikenttä, vaan siellä pidetään usein konsertteja, luentoja ja show-esityksiä, joissa esiintyy esimerkiksi sellaisia kuuluisuuksia kuin Lars Winnerbäck ja Mia Skäringer.


Missä: Norra Infarten 79


Nöjesfabriken


Keilahalli, konsertit, yökerho, pehmistä ja tapakset. Kaiken tämän löydät nyt Nöjesfabrikenista – vauhdikas paikka viihtyisällä sisäpihalla ja maukkaalla ruoalla, joita et saa missata.


Missä: Karlagatan 42


Koe Karlstad Vänern-järveltä ja Klarälven-joelta käsin Laivabusseilla (Båtbussarna)


Karlstad - Klarälven, utsiktNauti seesteisestä vedestä ja heikosta tuulenvireestä Klarälven-joella.


Paras tapa kierrellä ja kokea kaupunki täytyy kai kuitenkin olla veneellä. Kesäkuukausien aikana Vänern-järvellä ja Klarälv-deltalla liikennöivät suositut Laivabussit (Båtbussarna). Hyppää kyytiin Café Slusswaktenilta, Mariebergsskogenilta tai Inre Hamnista – se maksaa saman verran kuin tavallinen bussimatka, lukuun ottamatta joitakin harvoja poikkeuksia tietyillä linjoilla.


Missä: Café Slusswaktenilta lähtevät linjat 91 ja 92. Linja 94 lähtee Mariebergsskogenilta. Linjat 93, 95 ja 96 lähtevät Inre Hamnista.


Milloin: Kesäkuu-elokuu (katso lisätietoja vuoden kaudesta täältä)


Kiertoajelujuna Karlstadissa


Vaikka Karlstad on erittäin kävely-ystävällinen kaupunki, niin opastettu kiertoajelu ei koskaan ole huono idea! Kaupungin oma Kiertoajelujuna, Loke, tarjoaa kaksi reittiä: Stadsträdgårdsturen ja Älvturen.


Missä: Lähtöpysäkki Stora Torgetilla


First Camp Skutbergetillä


Vänern-järven rannalla sijaitsee Skutbergetin leirintäalue – virkistysalue, jossa on valittavana paljon erilaisia aktivteetteja. Mökkien ja leirintäalueen lisäksi voit pelata siellä rantalentopalloa, minigolfia, frisbeegolfia ja purjelautailla, minkä lisäksi siellä on jalkapallokenttiä, maastopyöräkenttä ja kajakkien vuokrausta. Tietenkin siellä on myös uimapaikkoja rannalla ja kallioilla sekä kuntokeskus, jossa on juoksupolkuja.


Missä: Bomstadsvägen 117, noin 8 km Karlstadista länteen


Milloin: Alue on avoinna vuoden ympäri, mutta tarjonta on tietenkin erilainen kesä- ja talvikausina. Tutustu verkkosivuun, josta löydät ajankohtaisen kalenterin.


Asu entisessä lääninvankilassa Clarion Collection® Hotel Bilanissa


Clarion Collection Hotel Bilan Facade_16_9


Hotellia ympäröivä 3,5 metriä korkea muuri paljastaa rakennuksen historian.


Clarion Collection Hotel Bilan sijaitsee Karlstadin sydämessä ja se toimi vuosina 1847-1968 Värmlannin lääninvankilana. Täällä monet vangit, kuten Raskenstam ja Sillbodalsprästen ovat kärsineet aikanaan tuomionsa. Tietenkin kellarissa on vankilamuseo, jota et saa missata.
Hotellivieraana saat nauttia ihanan buffetaamiaisen sekä Afternoon Sweetsit ja Evening Mealin, jotka tarjoillaan tiloissa, jotka olivat aikoinaan vanginvartijan asunto.


Sanotaan myös, että myös aaveet ovat kirjautuneet sisään hotelliin...


Missä: Karlbergsgatan 3


Milloin: Museo on avoinna päivittäin klo 08.00 - 22.00, maksuton sisäänpääsy
Pelkäätkö aaveita? Siinä tapauksessa suosittelemme, että asut sen sijaan hotelleissamme Clarion Collection® Hotel Drott tai Clarion Collection® Hotel Plaza – ei aaveita, keskeinen sijainti, hyvää ruokaa ja mukavat vuoteet.