Tänä vuonna Oslo ansaitsi tulla nimetyksi Euroopan ympäristöpääkaupungiksi. Tästä voit lukea siitä, mitä hotellimme tekevät osallistuakseen – Norjan pääkaupungin ja muun planeetan hyväksi.

Oslo city
2019 on Oslon ympäristöpääkaupunkivuosi, Norjassa. Palkinto osoittaa, että kaupunki haluaa tulla ilmasto- ja ympäristöystävällisemmäksi, ja tekee jotain sen saavuttamiseksi.

Euroopan komissio nimittää joka vuosi Euroopan ympäristöpääkaupungin. Osa tuomariston syistä antaa nyt palkinto Oslolle koskee sitä, että ilmasto ja ympäristö ovat kuin kaikkien kaupungin politiikan osa-alueiden läpi kulkeva punainen lanka.


Tämä on tärkeää myös meille: painopisteen tulee olla ympäristössä ja ilmastossa kaikessa, mitä teemme. Uskomme, että yksi ehdottomasti tärkeimmistä tehtävistämme on ympäristövaikutuksen vähentäminen. Tässä on joitakin asioita, joita hotellimme Oslossa sen vuoksi tekevät:


Quality Hotel™ 33 hyödyntää kahvin täysin


Quality Hotel™ 33 Økernissa, Oslossa, tekee yhteistyötä Grutenin kanssa. Gruten on yritys, joka kerää kahvinporot, jotka muuten vain heitettäisiin menemään, ja käyttää ne muun muassa osterivinokkaiden viljelemiseen sekä tuottaa vartalonkuorinta-aineita ja käsisaippuaa jäljellä olevista kierrätetyistä tuotteista.


Grutenin tuotantoalue vinokkaiden viljelemiseen sijaitsee 500 metrin päässä Quality Hotel 33 -hotellista ja sen vuoksi on aivan luonnollista, että hotelli ostaa paikallisia osterivinokkaita Top Floor -ravintolaansa.


Parempaa ympäristölle ei voi olla – varsinkin, kun sienet kuljetetaan hotelliin polkupyörällä!


gruten-quality-hotel-33Tuotteita, jotka on valmistettu kahvinporoista, jotka olisivat voineet päätyä roskakoriin.


Clarion Hotel® The Hub viljelee ruokaa katolla


Hotellilla Clarion Hotel The Hub, keskellä Oslon keskustaa, on Pohjoismaiden suurin kattopuutarha – GrowHub. Sen avulla testataan aivan uutta tapaa kasvattaa ruokaa kaupungissa, mikä on sekä taloudellista että kestävää. Hotelli haluaa tällä aloitteella olla esikuvana, sillä tulevaisuuden kattojen tulee olla vihreitä.


Viljelyalue kastellaan sadevedellä ja lannoitetaan hotellin ravintolasta peräisin olevilla kompostoiduilla ruoanjätteillä. Kattoviljelyalue tulee tuottamaan vuosittain noin 10 000 vihannesta, jotka tarjoillaan hotellin ravintolassa.


Clarion Hotel The Hub rooftop 200 neliömetrin kokoinen kattoviljelyalue tarjoilee hotellin vieraille ruokaa


Kaikki hotellimme tekevät nämä asiat planeettamme hyväksi:


Muovin käytön vähentäminen


Joka minuutti 15 tonnia muovia päätyy mereen. Sen vuoksi meille oli itsestään selvää sanoa kyllä, kun meidät haastettiin osallistumaan Muoviviestiin (Plaststafett) Hurtigrutenin ja ympäristöjärjestö WWF:n kanssa. Se merkitsee sitä, että kaikki hotellimme lopettavat kokonaan tarpeettomien muovi- ja kertakäyttötuotteiden käyttämisen sen lisäksi, että valvomme täysin sitä, mihin muovijätteet oikeastaan päätyvät.


plastic-waste-ocean


Ajattelemme kierrätystä kaikilla tasoilla


Yksi tavoitteistamme on, että vuoteen 2021 mennessä kierrätämme 99 % kaikista jätteistä. Hotellien tulee ajatella kierrätystä kaikilla tasoilla, lisätä lajittelumahdollisuuksia, ostaa kierrätettäviä tuotteita ja opettaa työntekijöitään ajattelemaan ympäristöystävällisesti.


Vähennämme kuljetuksia ja näin ollen myös päästöjä


Kuljetukset lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä, mikä on ongelma sekä meidän että eläintemme terveydelle. Sen vuoksi vähennämme kuljetuksia. Lisäksi vuoteen 2021 mennessä tulemme kompensoimaan 100 % niistä kuljetuksista, jotka ovat edelleen välttämättömiä.


green-woods-transport


Yhdessä toimittajiemme kanssa olemme ottaneet käyttöön volyymialennuksia, joiden ansiosta hotellit voivat tehdä suurempia tilauksia. Tämä, yhdessä parempien tilausrutiinien kanssa, johtaa siihen, että tarvitaan pienempi lukumäärä toimituksia hotelleihin.


Ekstramukava asia: Useat toimittajamme suorittavat yhteiskuljetuksia!


Tarjoilemme vain kestävästi tuotettua kalaa ja lihaa


Emme tietenkään halua tarjoilla ruokaa, joka on peräisin tuotannosta, jossa esiintyy eläinten rääkkäystä tai hävittämistä tai joka vahingoittaa ympäristöä. Sen vuoksi olemme käyttäneet WWF:n kalaopasta – opas, jonka avulla voidaan valita ympäristöystävällisiä merenantimia – sekä tehneet luettelon liha- ja kalatuotteista, joita meidän tulee välttää. Tätä listaa noudatetaan kaikissa hotelleissamme.


Ryhdymme toimiin ruokajätteiden vähentämiseksi


Oletko kuullut sanonnan “vatsa tulee kylläiseksi ennen silmiä”? Vilkaise tätä kuvaa:


fulle tallerkener matavfall


Sama määrä ruokaa, mutta näyttää siltä, että vasemmalla on enemmän ruokaa, eikö totta? Hotelliravintoloissamme havaittiin, että pienemmät lautaset johtavat vähempään ruokajätteeseen, koska vieraat eivät ota yhtä paljon ruokaa, ja näin ollen he syövät enemmän siitä, mitä heillä on lautasellaan.


Itse asiassa ruokajäte väheni kokonaista 20 %, kun vaihdoimme lautaset. Size matters.


Kaikissa hotelleissamme on ISO 14001 -sertifiointi


ISO 14001 on kansainvälisten ympäristöstandardien yhteinen nimi ja työkalu, joka auttaa pyrkimyksissä vähentää ympäristövaikutusta. Tämä sertifiointi ei ilmesty hotellille aivan tyhjästä – vaaditaan selkeää keskittymistä ympäristöparannustoimenpiteisiin, ja tulokset tulee rekisteröidä ja mukauttaa joka vuosi, jotta ISO 14001 –sertifiointi voidaan osoittaa.


Jokaisella hotellilla on ympäristökoordinaattori, joka ottaa vastuun siitä, että ympäristön hyväksi tehtävä työ suoritetaan ja rekisteröidään ja kaikki työntekijät saavat koulutusta, minkä lisäksi ulkoinen yritys tarkastaa, että ansaitsemme edelleen sertifioinnin.


woods-sun


WeCare


Tämän lisäksi pyrimme jatkuvasti vähentämään haitallisten kemikaalien käyttöä sekä vähentämään veden- ja energiankulutusta. Lisäksi tavoitteenamme on, että mahdollisimman monta hotellia toimii uusiutuvalla energialla.


WeCare on yhteinen konsepti päivittäiselle työllemme hoitaa ihmisiä, ympäristöä ja kannattavuutta. Luomme mahdollisuuksia ihmisille yrityksessämme ja sen ulkopuolella, ja toimimme mahdollisimman vähäisellä ympäristövaikutuksella. Sillä kuolleella planeetalla ei ole liiketoimintaa.


Oletko kiinnostunut lukemaan lisää työstämme kestävyyden ja WeCaren parissa? Tästä saat lisätietoja.


Jos haluat mieluummin nähdä ja kuulla enemmän WeCaresta, voit tehdä sen täällä:


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/yLkaC05CKiM