Oletteko menossa naimisiin? Onneksi olkoon! Teillä on fantastisen jännittävä aika edessänne, kun suunnittelette yhtä hauskimmista juhlista, mitä perheelle ja ystäville voidaan tarjota. Kun olette päättäneet päivämäärän ja papin/vihkijän, edessä on seuraava haaste: juhlatilat!

Ei ole ihme, että juhlatila on yleensä yksi suurimmista haasteista häiden suunnittelussa. Toivelistasta tulee pian pitkä: ei liian kaukana hääseremoniasta, tunnelmallinen ja helposti koristeltava paikka, tilaa hääparin pöydälle/pitkälle pöydälle/pyöreille pöydille, näyttämö, hyvä tekniikka ja tanssilattia. Puhumattakaan siitä, mitä mahdollisuuksia on saada apua, mitä tulee hääpäivälliseen, tarjoiluhenkilökuntaan ja astiastoon. Jos sinulla on lisäksi kaukaa tulevia vieraita ja kaikille ei ole tilaa appivanhempien luona, hyvä ja lähellä sijaitseva yöpymismahdollisuus on aina tervetullut vaihtoehto. Ratkaisu on yksinkertainen – varaa juhlatilat hotellista ja koko juhlapaikkaa koskeva toivelista toteutuu!

Felicia ja Andreas pitivät uudenvuoden häät Quality Hotel Friends -hotellissa

Yksi pari, joka on järjestänyt hääjuhlansa hotellissa, ovat Felicia ja Andreas Frisk. Kun tapaamme Felician, hän kertoo, kuinka vaikeaa oli päättää vihkimispäivämäärä, johtuen Andreaksen kiireisestä aikataulusta jääkiekkoilijana. Kun hänellä oli yllättäen kolme päivää vapaata uudenvuoden aikaan, syntyi ajatus uudenvuoden häistä – ehdotus, jota häävieraat arvostivat paljon, sillä kaikki olivat iloisia saadessaan mukavia uudenvuoden suunnitelmia. Mutta jos tavallisestikin on vaikeaa löytää juhlatiloja, se ei ole mitään siihen verrattuna, kuinka vaikeaa on valitessa niin erityinen päivämäärä kuin 31. joulukuuta on:

– Monet paikat ovat suljettuja uutena vuotena tai sitten se olisi tullut erittäin kallista, sillä ravintolan tai juhlatilojen vuokraaminen olisi maksanut kymmeniä tuhansia euroja. Aloimme ajella ympäriinsä autolla ja ajattelimme “ehkä täällä” tai “ehkä tuolla”. Sitten luin Quality Hotel Friends -hotellin ravintolasta, ja lähetin hotellille sähköpostia, kertoo Felicia.

Koska ravintola osoittautui jo varatuksi, Felicia ja Andreas saivat mennä katsomaan hotellin juhlatiloja. Ja Quality Hotel Friends osoittautui olevan vieläkin parempi vaihtoehto, kuin mitä he aluksi luulivat.

_– Halusimme ostaa kokonaisuuden, ja mikä voisi olla parempaa kuin se, että vieraat voivat yöpyä paikan päällä? Juhlan jälkeen vieraat voisivat vain mennä hissillä huoneisiinsa ja tavata meidät seuraavana päivänä suuren aamiaispöydän ääressä. En ollut koskaan ajatellut, että häät voitaisiin viettää hotellin juhlatiloissa, vaan ainoastaan ravintolassa. Yksinkertaisesti onnellinen sattuma! Felicia sanoo.  _

Andreas kosi Feliciaa 12. helmikuuta 2016 ja saman vuoden uudenvuoden aattona he menivät naimisiin Sundbybergin kirkossa. Hääjuhlan he päättivät pitää Quality Hotel Friends – hotellissa Solnassa. Valokuva: Jari Sengström

”Halusimme aikaansaada viihtyisän ja rennon tunnelman”

Monet eivät tiedä, mitä fantastisia mahdollisuuksia hotellissa järjestetty juhla tarjoaa. Juhlasalit on usein suunniteltu antamaan joustavuutta ja eri mahdollisuuksia, mikä saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa persoonattomalta ja epäromanttiselta – tavallinen syy, minkä vuoksi monet eivät näe hotellia vaihtoehtona hääjuhlalle. Mutta potentiaali on suuri.

– Kun astuin saliin, sydämeni hypähti. Se oli valtavan suuri – liian suuri meidän 50 vieraallemme. Aloin heti miettiä, kuinka voisimme koristella salin. Voisimme käyttää taitettavaa väliseinää ja jakaa sali juuri sopivan kokoiseksi. Halusimme saada aikaan viihtyisän ja rennon tunnelman. He järjestivät saliin erittäin hyvän valaistuksen valolähteillä, jotka heijastuivat seinälle. “Minkä värin haluatte” kysyi projektijohtajamme Anna, ja sain itse valita. Monet vieraista sanoivat, että “täällä on niin kodikasta, aivan kuin tulisi kotiin”, Felicia kertoo.

Saimme apua hotellin projektinjohtajalta

Häiden järjestäminen on kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Tehtäväluettelo kasvaa nopeasti ja logistiikan, päivällisen ja juhlan ympärille syntyy monia ajatuksia. Hotellissa Quality Hotel Friends Felicia ja Andreas saivat apua kaikessa suunnittelussa Anna Walterilta, projektinjohtajalta. Felicia kertoo:

– Anna, mikä henkilö! Saimme yhteyden häneen ja häntä kutsutaan kai projektinjohtajaksi, mutta hänestä tuli henkilökohtainen hääkoordinaattorini. Lähetin pitkiä sähköpostiviestejä monin kysymyksin ja hän vastasi kaikkeen. Minä lähetin inspiraatiokuvia ja hän lähetti piirustuksia. Tapasimme kolme kertaa, mutta lähetimme sähköpostiviestejä jotain tuhat kertaa. Se ei olisi onnistunut ravintolassa. Ja ravintoloissahan ei ole henkilökuntaa jatkuvasti, mutta hotelleissa on. Oli todella suuri etu, että henkilökuntaa oli aina paikalla.

Tärkeä osa hääjuhlaa on tietenkin itse päivällinen, mitä tulee sekä ruokalistan päättämiseen että hintaan. Koska Felicia ja Andreas tiesivät jo, että he halusivat kolmen ruokalajin päivällisen tarjoiluineen, hotellin kokit tekivät 5-6 ehdotusta valmiista ruokalistoista, joista hääpari sai sitten yhdistellä ruokalajit toiveidensa mukaan.

– _Me ihastuimme ruokaan todella! Sekin on yksi etu häiden järjestämisessä hotellissa, että he ovat tottuneet tarjoilemaan ruokaa monelle henkilölle. Luulen, että ruoan taso on aivan toinen, jos verrataan esimerkiksi catering-palveluun tai vastaavaan. Sama koskee juomia. Joissakin paikoissa, joita olimme katsoneet, täytyy ensin tilata juomat, kun vieraita on paljon. Mutta hotellissa on yleensä suurempi valikoima ja he voivat tilata suurempia määriä – mikä oli tietysti parempi meille kustannuksia ajatellen, sillä meidän tarvitsi maksaa vain ne lasilliset, jotka juotiin, eikä koko pulloja, Felicia sanoo.  _

”Tilat olivat kuin maalaamaton kangas. Vain mielikuvitus asettaa niille rajat” – Felicia Frisk. Valokuva: Jari Sengström

He loivat kodikkaan tunnelman tiloihin valaistuksen ja koristeiden avulla. Valokuva: Jari Sengström

”Ei ole oikeastaan mitään rajoja sille, mitä voidaan ratkaista”

Haettaessa täydellisiä tiloja hääjuhlaa varten on tietenkin yhtä ja toista, mikä on hyvä pitää mielessä. Yksi suuri etu hääjuhlan pitämisessä hotellissa on se, että kaikki on jo paikalla. Sinun ei tarvitse hakea teknisiä varusteita ja hikoilla äänen, valon, mikrofonien ja kaiuttimien kanssa. Täällä on myös aivan toiset mahdollisuudet valmisteluihin sekä koristeiden ja rekvisiitan säilyttämiseen. Felician ja Andreaksen tapauksessa he saivat tulla paikalle jo edellisenä päivänä ja laittaa juhlatilat valmiiksi, mikä säästi heiltä paljon stressiä ja aikaa itse hääpäivänä – jolloin on yleensä aivan tarpeeksi muutakin ajateltavaa ja ehkä hermot vähän pinnassa! Quality Hotel Friends -hotellissa oli myös jonkin verran koristeita, joita hääpari saattoi käyttää, sekä siirrettävä baari, joka voitiin helposti laittaa valmiiksi ja rullata sisään juhlien alkaessa. Kun kysymme Felicialta, mikä oli parasta, hän vastaa epäröimättä:

– Anna, tietenkin. Se, että kaikki oli jo paikalla, mutta ennen kaikkea, että oli olemassa henkilö, jonka puoleen kääntyä. Kun ajoimme valokuvauksen jälkeen takaisin hotellille, emme halunneet, että vieraamme näkisivät meitä ennen kirkkoon saapumista. Silloin soitin Annalle ja hän auttoi meidät sisään hotelliin takakautta, joten hänen ansiostaan kaikki sujui todella hyvin. Kaikki pienet yksityiskohdat toimivat, alkaen tervehdyksistä hotellihuoneessa aina siihen, että he järjestivät ylimääräisen kokoushuoneen, jossa oli sekä samppanjaa että suuret ikkunat, joista saatoimme nähdä kaikki ilotulitukset ja vuoden vaihtumisen kello kaksitoista. Saimme oman pukuhuoneen. Vieraiden takit katosivat toiseen huoneeseen, josta tuli vaatekomero, joten vältyimme näkemästä takkeja juhlan aikana. Äänen ja valaistuksen olimme varautuneet ostamaan erikseen, jos olisimme olleet ravintolassa, mutta nyt kaikki leivottiin samaan pakettiin juuri kuten halusimme. Ei ole oikeastaan olemassa mitään rajoja sille, mikä voidaan ratkaista. Kaikkihan löytyy jo hotellista!

Kenkäleikki on aivan välttämätön hääpäivällisen aikana. Mittaa pulssi hääparilta ja katso, kuinka hyvin he tuntevat toisensa! Valokuva: Yksityinen

Älä unohda vieraskirjaa – yksinkertainen ja hauska tapa muistaa tärkeä päivänne. Valokuva: Yksityinen

Felician Top 3 -vinkit häiden edellä:

#1 Voin ehdottomasti suositella ottamaan vaihtomekon juhlaa varten – pitkässä mekossa saattaa tulla hiki!#2 Vieraat tekevät juhlan, joten kutsukaa ne henkilöt, joista pidätte, ja joiden haluatte olevan paikalla. Me emme kutsuneet sukulaisia sen vuoksi, että meidän täytyi tehdä niin, vaan kutsuimme ainoastaan ne, jotka halusimme kutsua.#3 Vihkimisen jälkeen meillä oli seurustelua ja maljan kohotus kirkossa. Sitten ajoimme hotelliin ja menimme huoneeseemme saadaksemme pienen tauon ennen kuin menimme juhlasaliin, mutta se tuntui tarpeettomalta. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne ja seurustelkaa vieraiden kanssa, kun he ovat paikalla, toistenne kanssa saatte seurustella loppuikänne.

Felicia ja Andreas palasivat sviittiin Quality Hotel Friends -hotellissa juhlistamaan ensimmäistä hääpäiväänsä. Valokuva: Yksityinen

Hääjuhlalla hotellissa on monia etuja

”Menisinkö naimisiin hotellissa?” ajattelet. Ehdottomasti, sanomme me. Kun järjestät hääjuhlat hotellissa, sinulla on kaikki mahdollisuudet räätälöidä ilta – koskee kaikkea tervetulodrinkistä tanssilattiaan ja koristeisiin. Mutta suurin etu on ilman muuta se, että saatte ammattimaisen, tiiviin tiimin auttamaan kaikessa suunnittelusta ja teknisestä varustuksesta alkaen aina tarjoilu- ja keittiöhenkilökuntaan asti. Hotellissa on sekä resursseja että paljon kokemusta juhlien järjestämisestä. Lisäksi kaukaa tulevat vieraat voivat yöpyä hotellissa, ja onko mitään houkuttelevampaa kuin mennä suoraan tanssilattialta ylelliseen hääsviittiin tuoreen aviopuolisosi kanssa? Nukkukaa hyvin ja tavatkaa ystävänne ja perheenne suuren aamiaisen ääressä seuraavana päivänä.

Hyvät sijainnit, seurustelualueet ja juhlasalit

Lähin perhe vai koko suuri suku? Buffet vai pöytiin tarjoilu? Hotelleissa Strawberry on monia mahdollisuuksia suunnitella hääjuhlanne juuri kuten haluatte, vieraslistanne pituudesta riippumatta. Monet hotelleistamme tarjoavat joustavia tiloja, joissa voit yksinkertaisesti jakaa huoneen taittoseinillä tai väliseinillä mukauttaaksesi huoneen koon tarpeidesi mukaan. Yhtenä Pohjoismaiden suurimmista hotelliketjuista löydät meidät yli 100 kohteesta, sekä suurkaupungeista että pienemmiltä paikkakunnilta. Valitse joko eksklusiivinen, keskeinen sijainti, jossa kaupungin syke löytyy heti oven ulkopuolella, pikkukaupunkien viehättävät hotellihelmet, lentokenttähotelli tai kylpylähotelli. Varaa ravintola, vuokraa juhlatilat tai vaikka koko kerros!

Pyöreiden pöytien ansiosta vieraiden on helpompi jutella toistensa kanssa. Tässä kauniisti katettuina Quality Hotel Edvard Grieg -hotellissa Bergenissä.

Valaistus on yksinkertainen tapa aikaansaada tunnelmaa juhlatiloihin. Kysy hotellistasi, mitä vaihtoehtoja heillä on valaistukseen. Tämä esimerkki on Clarion Hotel Post -hotellista Göteborgissa.


Syntymäpäiväjuhlat, ylioppilasjuhlat, häät tai näyttely – Strawberry -hotelleissa on paljon mahdollisuuksia! Valitse vapaasti kaikista kokoushotelleistamme Pohjoismaissa ja Baltian maissa.