Ei ole helppoa löytää aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat kaikille ryhmän jäsenille. Siksi on hienoa, että Hamarilla on niin paljon tarjottavanaan! Tässä annamme vinkkejä Hamarin parhaista aktiviteeteista – joten voit saada kahden maailman parhaat puolet, kerrankin.

Atlungstad Brenneri at Hamar at night
Photo: Frederik Garshol

Lapsiystävällinen päiväretki kauniiseen Helgøya-saareen


couple-at-HelgoyaKlatrepark-putting-on-helmetsMitä sanoisit kiipeilystä ensimmäisillä treffeillä? Foto: Helgøya Klatrepark


Kaunis sisävesisaari Helgøya sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Hamarista, mutta se on ajomatkan arvoinen! Helgøya on yksinkertaisesti täydellinen yhden päivän retkikohde; ihania retkeilyalueita, todella mahtava kiipeilypuisto ja hyviä ruokapaikkoja.


Täällä voit perheesi kanssa kiitää köysiratoja pitkin ja kiipeillä hyvin suunnitelluilla kiipeilyelementeillä puiden välillä eri korkeuksilla ja eri vaikeusasteilla. Sen jälkeen voitte kävellä pitkin ”mehiläispolkua” biestien, jossa voit oppia lisää mehiläisten fantastisesta elämästä nauttien samalla vapaasta luonnosta. Päättäkää retki herkullisella välipalalla arvostetussa ravintolassa Skafferiet. Siitä ei retki parane!Visiomme on tarjota "ilmavia kokemuksia kaikille" Norjan ehkä kauneimmassa ja sisämaan suurimmassa kiipeilypuistossa. Haluamme kaikkien kokea hallitsevansa tilanteen ja pitävän hauskaa liikkuessaan puidemme välillä. Meillä on 9 polkua, 13 köysirataa ja Norjan pisin köysirata (430 metriä) kiipeilypuistossa - Elisabeth Stai, toimitusjohtaja Helgøya Klatrepark.Aikuisystävällistä hauskaa Atlungstad Brenneri -panimossa


Atlungstad-Brenneri-hamar-man-serving-food Foto: Atlungstad Brenneri


Atlungstad brenneri on Norjan ainoa historiallinen peruna-alkoholipanimo, joka on edelleen toiminnassa. Kesällä voit kokea kaikkea mahdollista opastetuita kierroksista ja akvaviittimaistajaisista esityksiin ja konsertteihin täällä näissä kauniissa, vanhoissa rakennuksissa.Atlungstad Brenneri on Norjan vanhin käytössä oleva panimo ja tislaamo ja sen visiona on olla paras akvaviitin ja tislaushistorian tuottaja - Ole-Volden-Sandersen, panimon johtaja.Tämä ei luultavasti ole kaikkein lapsiystävällisin ehdotuksemme tekemisestä Hamarissa, mutta se on ihanteellinen aktiviteetti yksin matkustaville, pareille, ystäväporukoille ja kollegoille! Voit ajaa panimoon 10 minuutissa Hamarin keskustasta tai voit mennä sinne bussilla, jolloin matka kestää noin 30 minuuttia.


Hyppää Norjan kalleimmasta uimahyppytornista


Stupetaarnet-Hamar-People-Diving Norjan puhutuin hyppytorni näyttää upealta! Foto: Jens Chr. Strandos


Koigenissa voit, huvittavaa kylläkin, hypätä aivan ilmaiseksi tornista, joka tunnetaan parhaiten siitä, että se on Norjan kallein hyppytorni. Et voi käydä Hamarissa hyppäämättä hyppytornista, vuodenajasta riippumatta!


Koigen on ulkoilualue, joka sijaitsee Mjøsa-järven rannalla, vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Hamarin keskustan monista hotelleista. Täältä löydät myös skeittipuiston, rantalentopallokenttiä, koripallokentän ja hiekkarannan!


Domkirkeodden


Domkirkeodden-hamar-museum* Domkirkeodden on melko erilainen museo kuuluisalla lasikatedraalillaan*


Domkirkeodden on äänestetty yhdeksi maailman kauneimmista museoista, joten tätä et saa ohittaa. Täällä voit nähdä muun muassa häikäisevän kauniin Hamardomen-lasikatedraalin, joka on elegantti ja vaikuttavasti rakennettu Gamle Hamar -tuomiokirkon raunioiden ympärille.


Muista varata esittely etukäteen, jos menet Hamariin talvella – museo on suljettu talvella, mutta se ottaa vastaan ryhmiä, jotka tekevät etukäteisvarauksen.


Kulttuuritankkausta Gregers-kulttuurikeskuksessa


Vanhalta paloasemalta, osoitteesta Grønnegata 70 Hamarissa, löytyy Gregers bar ja konserttinäyttämö Gregers Live – tunnettu kulttuurinystävien parhaana tapaamispaikkana Hamarissa.
Gregers tarjoaa hyvän ja rennon ilmapiirin, herkullisia juomia ja mahtavia konsertteja, ja se sijaitsee ainoastaan 300 metrin päässä upeasta hotellista Clarion Collection® Hotel Astoria.


Norjan rautatiemuseo – paljon mahtavampi kuin miltä se kuulostaa!


Steam train at Norsk jernbanemuseum Hamar Foto: Mette Larsen


Hamarissa toimii myös Norjan rautatiemuseo. Se voi kuulostaa melko tylsältä heille, jotka eivät ole erityisen kiinnostuneita, mutta niin väärin voi luulla! Rautatiemuseo oli nimittäin Norjan ensimmäinen tekninen museo, ja se tarjoaa monia hauskoja aktiviteetteja niin suurille kuin pienillekin.


Tässä puhumme todella hauskasta – he ovat muun muassa luoneet erillisen veturin, jossa lapset voivat leikkiä aivan vapaasti. Kesällä avataan myös museopuisto, jossa koko perhe voi nauttia suunnistusleikistä.


Majoitus Hamarissa


Clarion Collection Astoria Hamar Buffet Table Kokemuksia, vauhtia ja jännitystä sisältäneen pitkän päivän jälkeen voi olla mukavaa ajatella heräämistä tähän aamiaiseen!


Kun menet Hamariin, on tärkeää asua sekä mukavasti että keskeisellä paikalla. Riippumatta siitä matkustatko pienellä budjetilla, ilman autoa tai perheen kanssa, on Clarion Collection® Hotel Astoria ihanteellinen valinta. Siellä asut todella mukavasti keskellä Hamaria, aivan Østre torgin vieressä, ja saat huoneen hintaan sekä aamiaisen että illallisen!