Etelä-Norjassako on tasaista? Sitten voit tehdä asialle jotakin! Kokeile jotain uutta Kristiansandissa – Norjan ehkä aliarvioiduimmassa kaupungissa.

kristiansand-pier-fiskebrygga-featured.jpg

Aquarama – hauskaa kaikille!

aquarama badeland familyValokuva: Aquarama

Aquarama on yhdistetty aktiviteettikeskus, vesipuisto, kylpylä, kuntoilukeskus, urheilukeskus ja paljon muuta. Toisin sanoen – jos vain et pelkää vettä, sinulla on aina jotain tekemistä täällä. Vesipuisto ja urheilukeskus sijaitsevat keskeisellä paikalla Kristiansandin rannalla ja niiden kokonaispinta-ala on noin 41 000 neliömetriä. Täällä järjestetään jännittäviä aktiviteetteja, kuten AquaYoung, Aarteenetsintä ja paljon muuta.

“Olemme juuri saaneet paikalle uuden aktiviteetin pienemmille lapsille, bumper boats – hauska leikki, jossa lapset juoksevat ympäriinsä uima-altaassa. Bumper boats on uskomattoman hauska kokemus 2–8-vuotiaille lapsille, ja erityisen hauskaa on törmätä toisiinsa huvin vuoksi!” - Linda Torgersen, Aquaraman talousjohtaja.

 • Aktiviteetin tyyppi: Vesipuisto, kylpylä, treeni
 • Sopii: perheille, ryhmille
 • Pääsylippu: Kyllä

Gastronomisia kokemuksia Fiskebrygga-laiturilla

kristiansand-pier-fiskebrygga.jpg

Fiskebryggassa Kristiansandissa löydät monia mahdollisuuksia kokeilla jotain uutta! Laiturin tunnetut kalamarkkinat ovat myös yksi Kristiansandin parhaista nähtävyyksistä. Sieltä löydät tuoreita mereneläviä ja kaloja kaikkina mahdollisina versioina – myös eläviä. Kokeile jotakin, mitä et ole koskaan ennen maistanut kojussa tai jossakin laiturin monista hyvistä ruokapaikoista.

Fiskebrygga sijaitsee keskeisellä paikalla Kristiansandissa, Kvadraturenin (keskusta) ja Odderøyan välillä. Täydellinen päivä Kristiansandissa voi olla esimerkiksi päivän aloittaminen kalamarkkinoilla ja lounaalla laiturilla, sen jälkeen kierros Odderøyassa ja lopuksi konsertti tai esitys Kilden-kulttuuritalossa. Uppoudu sitten ihanaan vuoteeseen alueen hotellissa, mikä antaa täydellisen päätöksen päivälle.

 • Aktiviteetin tyyppi: markkinat, ruokapaikat, kiertoajelut
 • Sopii: perheille, pareille, yksin matkustaville, ryhmille

Koe Kilden ja Odderøya

Kilden-teater-og-konserthus-knut.arne.gjertsen/Foap/Visitnorway.comValokuva: Knut Arne Gjertsen/Visitnorway.com

Odderøyasta löydät sekä upeita ulkoilma- ja kulttuurialueita että Kristiansandin vaikuttavan ja paljon puhutun kulttuuritalon, Kilden. Täällä järjestetään jatkuvasti jännittäviä tapahtumia, show-esityksiä ja näyttelyitä sekä suurille että pienille katsojille. Rakennus sinänsä on nähtävyys, upean ruosteenpunaisella, aaltoilevalla julkisivullaan. Kun haluat löytää Kristiansandista jotain tekemistä, joka sopii koko perheelle, ovat Odderøya ja Kilden loistavia valintoja.

Kun olette viettäneet koko päivän jännittävissä lasten ja aikuisten aktiviteeteissa Kristiansandissa, on tärkeää, että hotellille on lyhyt matka. Upea Clarion Hotel® Ernst sijaitsee vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Kilden-kulttuuritalosta ja se on näin ollen aivan täydellinen, kun olet Kristiansandissa perheen kanssa.

 • Aktiviteetin tyyppi: Kaikkea mahdollista työpajoista ja elokuvista teatteriin ja konsertteihin
 • Sopii: Perheille, pareille
 • Pääsylippu: Riippuu tapahtumasta

Vie lapset eläintarhaan

Julius chimpanzee Dyreparken Kristiansand Valokuva: Dyreparken

Haluatko sinä ja kumppanisi todella mennä kylpylään, mutta pari energistä mukana olevaa lasta tekee sen mahdottomaksi? Silloin on tärkeää väsyttää lapset! DyreparkenKristiansandissa on legendaarinen ja tunnettu kenties koko maassa kyvystään saavuttaa se, mikä muuten saattaa vaikuttaa aivan ylipääsemättömältä tehtävältä...

Täällä koko perhe voi etsiä Kapteeni Sapelihampaan asuinpaikkaa Kjuttavikassa ja nauttia olostaan hyvässä vanhassa Kardemumman kaupungissa. Dyreparken tarjoaa muun muassa uskomattoman Sapelihammas-show’n – tietysti kaikkien söpöjen, pelottavien, jännittävien, villien ja kiehtovien eläinten lisäksi!

 • Aktiviteetin tyyppi: Eläintarha, huvittelu, lastenshow
 • Sopii: Perheille
 • Pääsylippu: Kyllä

Mielenrauhaa Ravnedalen ulkoilma-alueella

Host-i-Ravnedalen-Kristiansand-VS-00818--Foto Elisabeth HøiboEDIT Valokuva: Elisabeth Høibo/Visitnorway.com

Ravnedalen on idyllinen ulkoilma-alue, jossa on hieno järvi ja yleensäkin kaunis ympäristö. Täältä löydät myös kulttuurinäyttämön ja Generalen-kahvilan. Täällä järjestetään erilaisia konsertteja ja elokuvanäytöksiä vuoden ympäri. Ota piknikkori mukaasi ja eksy Ravnedaleniin ennen kuin menet upeaan konserttiin Generalenissa illalla!

 • Aktiviteetin tyyppi: ulkoilu, kahvila, konsertti
 • Sopii: perheille, pareille, yksin matkustaville
 • Pääsylippu: Vain tapahtumiin

Aito eteläinen idylli saaristossa

coastal line of Kristiansand Sunny weather Kristiansandissa on tarjolla uskomattoman paljon kauniita luontokokemuksia, joilla se voi ylpeillä – mutta ehkä kaikkein hienoin niistä on saaristo. Täällä saat kokea kaiken, mitä voit toivoa Kristiansandilta: aaltojen liplatus, luotoja, joissa on hurmaavia mökkejä, sekä valtavasti salaisia uimapaikkoja. Vuokraa vene tai aja omallasi, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Voit mahdollisesti mennä aikataulun mukaan kulkevalla vuoroveneellä luotojen ja riuttojen välissä –se on sekä yksinkertaista että edullista. Löydät tietenkin myös monia eri yrityksiä, jotka tarjoavat venekiertoajeluja oppaineen ja järjestelyineen, tai mitä sitten haluatkin!

 • Aktiviteetin tyyppi: ulkoilu, kiertoajelu, veneet
 • Sopii: perheille, pareille, yksin matkustaville

Yöpyminen ja majoitus Kristiansandissa

Facade-night-clarion-hotel-ernst Jos olet menossa Kristiansandiin, on pari asiaa, joita sinun kannattaa ajatella ennen hotellihuoneen varaamista. Hotellin sijainti, huonetyyppi, hotelliaamiainen ja -ravintola ovat kaikki tekijöitä, joilla saattaa olla merkitystä. Hotelleissa Comfort Hotel® Kristiansand ja Clarion Hotel® Ernst nukut sekä hyvin että keskeisellä paikalla – ja molemmissa on ihanat aamiaisbuffetit ja hotelliravintolat. Majoituspaikkoja ja lisätietoja Kristiansandista löydät täältä.