Mitä ajattelet, kun kuulet Gyllene Tider -yhtyeen kappaleita ja laineiden liplatusta? Hallandin helmeä Halmstadia tietenkin! Halmstad ei ole ainoastaan ihana paikka vierailla kesällä, vaan se tarjoaa suuren määrän nähtävyyksiä ja jännittäviä vierailukohteita vuoden ympäri. Lähde mukaan ja lue lisää joistakin kuudesta parhaisiin kuuluvasta!

Tylosand beach in Hlmstad summer
Photo: Patrik Leonardsson

1. Vietä päivä Tylösandissa, hiekkaa varpaiden välissä


iStock-tylosand-halmstad.beach


Ensimmäiseksi listalle meidän täytyy laittaa Tylösand – ranta, joka on tehnyt Halmstadin oikeaksi kesäparatiisiksi. Ranta on 4 kilometriä pitkä ja se tarjoaa pehmeää, kultaista hiekkaa ja sitä reunustaa ihana after beach, fantastiset ravintolat, kaunis ympäristö ja lähellä sijaitsevat huippuluokkaiset golfkentät.


Koska rannalla ja sen lähellä on laaja aktiviteettitarjonta, siellä on helppo viettää koko päivä, mutta siellä voit saada myös täydellisen päätöksen päivälle, jonka olet viettänyt ostoksia tehden tai kaupunkiin tutustuen. Sillä eikö kuulostakin ihanalta istua drinkki kädessä ja hiekkaa varpaiden välissä samalla, kun kuuntelet after beach -musiikkia, joka on juuri alkanut?


2. Seikkailuja, loiskintaa ja rentoutumista vesipuistossa Halmstad Arena Bad


halmstad arena fri anvending * Valokuva: Anders Andersson*


Jos sää ei houkuttele päiväksi rannalle, on sinulla ja matkaseuralaisillasi silti mahdollisuus nauttia uimisesta yhdessä Ruotsin suurimmista vesipuistoista! Halmstad Arena tarjoaa vesiliukumäkiä ja seikkailualtaita, joista löytyy villivirta, poreallasalue, vesiputous ja virtakanava, jotka tekevät kokemuksen erityisen jännittäväksi!


Vesipuistossa on myös lastenallas ja loiskemaa kaikkein pienimmille sekä kuntoiluallas niille, jotka haluavat liikutella käsivarsiaan ja jalkojaan vähän enemmän. Tai mitä sanoisit rentoutumisesta rentoutumisosastolla?


3. Laske luovuus valloilleen Hallandin taidemuseossa


Jos olet kiinnostunut taiteesta, tulet taatusti taputtamaan käsiäsi, kun astut sisään Hallandin Taidemuseoon. Museo vihittiin käyttöön vuonna 1933 ja se sijaitsee kauniilla paikalla Nissanin ja Norre Katts Parkin vieressä keskellä Halmstadia. Täällä voi tutustua moniin mielenkiintoisiin taidekokoelmiin, muun muassa seuraavilta: Halmstadgruppen, Söndrumskolonin, GAN, Thea Ekström, Roj Friberg, Olle Bærtling och Lotta Antonsson. Ihanteellinen paikka viettää aamupäivä ystävien seurassa!


4. Koe muinaisia aikoja Ulkoilmamuseossa Hallandsgården


edt-friluftsmuseet--hallandsgarden-credit-Lisa-andersson* Valokuva: Lisa Andersson HACB*


Hallandin Taidemuseo hallinnoi myös Hallandsgården-ulkoilmamuseota, jonne olet tervetullut vuoden ympäri. Tämä ulkoilmamuseo tarjoaa hauskoja aktiviteetteja niin suurille kuin pienillekin ja se on erinomainen vierailukohde niille, jotka haluavat kokea historiaa läheltä. Käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile Hörsåsstuganissa, Eldsbergan koulutalossa tai tallissa ja koe, kuinka täällä elettiin ennen, joko omin päin tai jonkun Hallandsgårdenin osaavan oppaan avulla. Paikassa on myös kesäisin avoinna oleva kahvila, pieni näyttelytila ja suosittu leikkipaikka.


5. Täytä ostoskassit ostoskeskuksessa Hallarna Halmstad


Hallarna-shopping-center-in-halmstad * Valokuva: Hallarna Halmstad*


Niiden, jotka rakastavat shoppailua ja muotia, tulee ehdottomasti tutustua ostoskeskukseen Hallarna Halmstad! Se on ostoskeskus, jossa on monia kauppoja ja joka sijaitsee vähän matkan päässä Halmstadista, sopien erinomaisesti retkikohteeksi sateisena päivänä. Suuria ketjuja ja pieniä kauppoja sekä ravintoloita, kahviloita, kauneussalonkeja ja leikkipaikka perheen pienimmille, minkä johdosta Hallarna on paikka, jossa on helppo viettää koko päivä.


6. Astu suoraan 1600-luvulle Halmstadin linnassa


Halmstad-slott.stockKuva: Niko Virtanen https://nikovirtanen.com


Kiehtovatko sinuakin historia ja vanhat kuninkaat ja kuningattaret? Siinä tapauksessa tulet rakastamaan Halmstadin linnaa. Se sijaitsee kauniilla paikalla Nissan-joen varrella ja se valmistui 1600-luvulla. Siihen aikaan Halmstad ja Halland olivat tanskalaisia ja linnaa alettiin rakentaa, kun kuningas Christian IV halusi suuren ja mahtavan asunnon, jossa hän saattoi asua vieraillessaan Halmstadissa. Linnasta tuli kuitenkin ruotsalainen jo vuonna 1645 ja nykyisin se toimii Hallandin maaherran asuntona.


Käytä tilaisuus hyväksesi ja osallistu opastettuun kierrokseen mahtavissa tiloissa ja opi lisää niistä ihmisistä, jotka kerran ovat oleskelleet ja asuneet linnassa! Ulkopuolella olevalla linnanpihalla pidetään kesäisin usein musiikkitapahtumia ja ulkoilmateatteria ja joka joulu siellä järjestetään vanhanaikaiset joulumarkkinat.


Vinkkejä majoituksesta Halmstadin keskustassa


EDTCC-Norrepark-superior-double-room--2913


Haluatko varata viihtyisän hotelliviikonlopun Halmstadissa? Mainiota! Siinä tapauksessa meillä on todella hyvä vinkki majoituksesta keskustassa, lähellä nähtävyyksiä, käyntikohteita ja ravintoloita. Clarion Collection® Hotel Norre Park kutsuu sekä suuret että pienet ryhmät mukaviin ja viihtyisiin huoneisiin. Se sijaitsee Norre Katts Parkin vieressä ja huonehintaan sisältyvät sekä runsas aamiaisbuffet että Afternoon Sweets ja Evening Meal. Tervetuloa!