Jäsenyys

10 hauskaa asiaa, joita voi tehdä lasten kanssa Göteborgissa: ”Onko se oikea laiskiainen?”

Ingridillä (5) on kuuma. Onneksi hän tarkenee hyvin t-paidassa tässä trooppisessa sademetsässä. Se sijaitsee Göteborgin keskustassa. ”Katso, laiskiainen, aivan kuin siinä elokuvassa”, viisivuotias sanoo.

Family at amusement park Liseberg in Gothenburg.
 • Suuri pörröinen karvapallo nököttää liikkumattomana pienessä syvennyksessä. Ingrid on oikeassa. Se on oikea laiskiainen. Viisivuotias on riisunut takkinsa ja kulkee nyt pelkässä t-paidassa.

 • Trooppisessa sademetsässä on noin 25 astetta lämmintä, mutta todella kostea ilma tuntuu paljon kuumemmalta…

 • Ingrid on täällä isosiskonsa Charlien (10), isänsä Kallen ja äitinsä Guron kanssa. Norjalaisperhe on tullut vierailemaan Universeumissa. Se on perheiden paratiisi, jossa on teknologia-alue, eteläamerikkalainen trooppinen sademetsä ja akvaario.

 • ”Onko se oikea laiskiainen? Se on suosikkieläimeni lempielokuvastani Zootropolis – eläinten kaupunki”, Ingrid sanoo ja innostuu, kun hänen suosikkieläimensä alkaa liikkua.

 • ”Voidaanko mennä katsomaan haita?” innostunut Charlie kysyy kärsimättömänä.

Esittelemme Göteborgin 10 parasta kohdetta lapsiperheille:

1. Alfons Åbergin kulttuurikeskus


Osoite: Slussgatan 1


Alfons Åbergin kulttuurikeskus sijaitsee aivan Clarion Hotel® Postia vastapäätä. Kulttuurikeskus perustuu ruotsalaisen kirjailijan Gunilla Bergströmin Mikko Mallikas -kirjoihin. Erittäin viihtyisässä paikassa on leikkihuoneita, lukunurkkauksia, teatteri ja lapsille sopivaa ruokaa.


2. Hagabulle


Osoite: Haga Nygata 28


Hagan alue tunnetaan puutaloistaan sekä hurmaavista kahviloistaan ja kaupoistaan. Alueelta löydät myös kuuluisan valtavan hagabulle-kanelipullan. Se on oikeasti iso. Nauti lounasta Café Husarenissa, osta kuuluisa kanelipulla ja ota hagabulle-selfie!

 • 3. Liseberg

  Osoite: Örgrytevägen 5

 • Göteborgin kuuluisin nähtävyys Liseberg on listamme ehdoton valinta.

 • Huvipuistoa varten kannattaa varata aikaa kokonainen päivä tai kaksi. Huvipuistossa on perinteisiä vuoristoratoja, hurjia laitteita, perheen pienimmille tarkoitettu kaniinialue ja runsas valikoima ravintoloita.

 • ”Alussa minua pelotti kamalasti, koska se syöksyi suoraan alas. Ensin kiljuin, mutta sitten se oli vain hauskaa”, Charlie kertoo. Hän on juuri ollut Lisebergbanan-vuoristoradassa, joka on huvipuiston suosituin laite.

4. Hotellit, joissa on uima-allas


Osoite: Drottningtorget 10


Uima-altaat ovat yleensä lasten suosiossa lomien aikaan. Clarion Hotel® Postin katolla olevasta altaasta on upeat näkymät. Lapset voivat myös uida altaassa päivisin. Hotellissa on myös perhehuoneita, ja se sijaitsee aivan Göteborgin keskustassa. Clarion Collection® Hotel on toinen hyvä vaihtoehto. Molemmissa hotelleissa huoneen hintaan kuuluu aina aamiainen, fika-kahvihetki ja päivällinen.


5. Actionpark


Osoite: Burgårdsparken 1


Göteborgin keskustan Burgårdsparkenissa sijaitseva puisto on ihanteellinen paikka skeittaajille ja potkulautailijoille. Se tarjoaa täydellisen harrastepaikan niin nuorille lapsille, teini-ikäisille kuin vanhemmillekin. Puistossa on yli 2 000 neliömetriä betonipintaa. Se sopii hyvin perheille, jotka pitävät vauhdista ja toiminnasta. Ja mikä parasta, se on täysin ilmainen...


6. Slottsskogen


Slottsskogen on yksi Göteborgin suosituimmista puistoista sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Puistossa on paljon nurmialueita piknikkiä varten, erinomainen leikkialue (jossa on paljon kiipeilytelineitä ja laitteita) sekä yksi Ruotsin vanhimmista eläintarhoista, jossa voi nähdä hirviä, peuroja, kaneja ja pingviinejä.


7. Ulkouima-allas


Osoite: Frihamnen 7


Jos vierailet Göteborgissa kesällä, Frihamnenin Jubileumsparkenin uima-altaat ovat kokeilun arvoisia. Siellä on uima-allas, jossa on liukumäki, sekä kuntouintiallas ja hauska hyppytorni. Avataan kesäkuussa 2023.


8. Upzone


Osoite: Skatåsvägen 25


Suuri seikkailupuisto, joka sijaitsee kauniilla Skatåsin alueella. Puisto on jaettu erilaisiin alueisiin, joilla voi harrastaa esimerkiksi kiipeilyä, kulkea köysiradalla, pelata törmäilypalloa (jalkapalloa isoon muovipalloon pukeutuneena) sekä pelata jännittävää Combat Archery Tag -jousiammuntapeliä turvallisesti. Voit osallistua niihin yksin tai pelata joukkueessa muita vastaan. Kuka on perheen paras?


9. Luonnonhistoriallinen museo


Osoite: Museivägen 10


Museot ovat aina hyvä valinta, ja tämä paikka kiinnostaa kaiken ikäisiä. Museossa on esillä laaja valikoima täytettyjä ja säilöttyjä eläimiä, hyönteisiä ja matelijoita sekä geologisia näyttelyitä. Museo tarjoaa erinomaisia pysyviä näyttelyitä ja yksittäisiä tapahtumia. Katso lisää tietoa museon verkkosivustosta ennen vierailua.


10. Universeum


Osoite: Södra vägen 50


Olemme palanneet Universeumiiin, ja nelihenkinen norjalaisperhe on kävellyt merialueelle vievän tunnelin läpi. Merialue on valtava akvaario, jossa on neljä metriä korkea lasiseinä. Leopardihaita, rauskuja sekä pieniä kirkkaansinisiä, oransseja ja keltaisia kaloja ui perheen yläpuolella. Näkymä on kuin sarjakuvasta.

 • “Siinä se on”, Charlie sanoo osoittaen. Akvaarion pohjassa on niin kutsuttu viiksihai, joka voi kasvaa jopa neljä metriä pitkäksi. Juuri nyt hai nukkuu kaikessa rauhassa.

 • Lapset istuvat loputtomana jatkuvan lasin eteen. He ovat täysin rauhallisia ja viehättyneitä kaikesta näkemästään. He viihtyvät akvaariossa pitkään.

 • Edempänä Universeumissa heitä odottavat lukuisat muut kokemukset, kuten huone, jossa kerrotaan kuulennosta, kemian laboratorio sekä näyttely, jossa voi oppia kaiken ihmisen kehosta.

 • Trooppisessa viidakossa käymisen, oikean laiskiaisen näkemisen ja (virtuaalisen) hain silittämisen jälkeen lapset ovat lopultakin nähneet riittävästi. Tai niinhän me luulimme.

 • Ingrid on hieman väsynyt ja kysyy:

 • “Voimmeko mennä takaisin viidakkoon?”

Viimeisimmät lisäykset