Pysy salmen oikealla puolella ja tutustu kaikkeen siihen, mitä viehättävällä Helsingborgin kaupungilla on tarjottavanaan. Viihtyisiä kävelyretkiä linnan puutarhassa, kullankeltaista hiekkaa, Skånen ruokaperinteitä, tanssia ja musiikkia kauniissa ympäristössä. Tervetuloa Skåneen, kun se on parhaimmillaan!

View from archway in Helsingborg Castle

Book a hotel stay in Helsingborg

See all of our hotels in Helsingborg and pick your favourite!

1. Astu kuninkaalliseen ympäristöön kohteessa Sofiero


Sofiero slott Helsingborg in summertimeFoto: Sofiero.se


Sofiero on ihastuttava vierailukohde koko perheelle, sillä siellä on sekä linna että linnanpuisto. Täällä puutarhat houkuttelevat kunkin vuodenajan mukaisilla kukillaan ja linnassa sinulla on mahdollisuus oleskella samoissa saleissa, joissa kuninkaallinen pari, prinsessat ja prinssi kerran oleskelivat. Vuonna 1973 Gustaf VI Adolf luovutti nimittäin testamentissaan Sofiero -linnan Helsingborgin kaupungille niin, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä osallisiksi sen viehätyksestä ja jännittävästä historiasta.


Ulkopuolella olevassa puistossa on myös Sofiero Slottsrestaurang, joka on luokiteltu yhdeksi Ruotsin parhaista ravintoloista, sekä linnan kauppa ja Sofieron puutarhakauppa, joista voit ostaa mukaasi matkamuistoja, herkkuja ja kukkia. Perheen pienimmät voivat puolestaan kuluttaa energiaansa juoksemalla Lasten Sofierossa (Barnens Sofiero), jossa on viheralueita, leikkipaikka ja labyrinttejä.


2. Nauti rantaelämästä Tropical Beach -rannalla


Tropical-Beach--Helsingborg-Anna-Alexandra-Olsson Karibia? Helsingborg!? Foto: Anna Alexandra Olsson


Oletko saapunut Karibiaan vai Helsingborgiin? Sitä on vaikea saada selville rannalla Tropical Beach. Ranta, joka sijaitsee Parapetenilla Norra Hamnenin satamassa, on suosittu vierailukohde kaupungissa Helsingborg sekä paikallisten asukkaiden että turistien keskuudessa ja se tarjoaa kaikkea mahdollista ravintoloista ja baareista kultaiseen hiekkaan ja trooppisiin palmuihin. Ihanteellinen vuoden kuumina päivinä, jolloin ei halua tehdä muuta kuin vilvoitella pulahtamalla siniseen veteen ja hyvällä piña coladalla kädessään!


3. Tapaa söpöjä kavereita Tropikariet-eläinpuistossa


tropikariet-ape-looking-at-camera Kaikkea mahdollista lemureista ja apinoista haihin ja krokotiileihin Tropikariet-eläinpuistossa. Foto: Tropikariet


Uskomattoman suosittu vierailukohde sekä suurille että pienille on Tropikariet Helsingborgissa! Tässä eksoottisessa sisäeläinpuistossa saat mahdollisuuden sukeltaa koralliriutalle Malediivien ulkopuolella, hiipiä kuun valaisemassa sademetsässä ja tervehtiä lemurilaumaa Madagaskarilla. Voiko olla enää mitään maagisempaa? Tropikariet on koti monille eläinlajeille maailman eri kolkista ja se tarjoaa useita jännittäviä osastoja, joissa voit oppia lisää niiden elinympäristöistä hauskalla tavalla.


4. Riehaannu Busfabriken-sisäleikkikentällä


Sisäleikkikentällä Busfabriken Helsingborgissa on kuin astuisi sisään lasten unelmamaailmaan – täällä on riippusiltoja, kiipeilytelineitä, jättipalloja, ryömimiskäytäviä, pomppulinnoja, liukumäkiä, trampoliineja, pallomeri ja polkuautoja yhdessä suloisessa sekamelskassa. Ihanteellinen paikka, kun sataa kaatamalla tai kun lasten tarvitsee päästä eroon ylimääräisestä energiasta!


Kitchen-table-clarion-grand-helsingborgThe Social Bar & Bistro hotellissa Clarion Grand Hotel® Helsingborg


Lähellä on viihtyisä ravintola The Social Bar & Bistro hotellissa Clarion Grand Hotel® Helsingborg, jossa sinulla on mahdollisuus nauttia hyvistä mauista, jotka on valmistettu korkealaatuisista ja paikallisista raaka-aineista, mukavassa, rentouttavassa ilmapiirissä.


5. Koe fantastinen näköala Kärnan-tornista


Karnan slott curved entrance and stairs Helsingborg Foto: Ole Jais


Kärnan on yksi Helsingborgin tunnetuimmista maamerkeistä ja se tarjoaa sinulle upean näköalan kaupunkiin ja salmelle. Torni on 35 metriä korkea ja se rakennettiin puolustustorniksi yli 700 vuotta sitten. Voit varata opastetun kierroksen tai tutustua torniin omin päin audio-oppaan avulla. Jännittävät kierreportaat vievät sinut ylös neljän kerroksen läpi, kunnes saavutat viimein kattoterassin fantastisine näköaloineen!


6. Fredriksdal ja Mikaeli marknad


Mikaeli marknad man selling groceries HelsingborgFoto: Anders Ebefeldt


Fredriksdal on kaunis ulkoilmamuseo, joka on myös yksi Ruotsin suurimmista. Se on ihanteellinen retkikohde Helsingborgissa heille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja kulttuurista ja saada lähemmän kuvan viehättävistä, vanhoista kaupungin kortteleista. Täällä voit kävellä myös yrttitarhassa ja ruusutarhassa tai katsella eläimiä skånelaisella maatilalla. Jos olet Helsingborgissa syksyllä, sinulla on lisäksi mahdollisuus vierailla historiallisessa sadonkorjuujuhlassa Mikaeli marknad. Täällä yhdistyvät Skånen ruokaperinteet, käsityöt, tanssi ja musiikki kauniissa ympäristössä – viihtyisä kokemus koko perheelle!


Vinkkejä majoituksesta Helsingborgin keskustassa


EDIThotel-lobby-clarion-grand-helsingborgClarion Grand Hotel® Helsingborg


Jos haluat yhdistää vierailusi kaupungissa Helsingborg mukavaan hotellioleskeluun, valittavanasi on useita keskeisellä paikalla sijaitsevia vaihtoehtoja. Clarion Grand Hotel® Helsingborg on esimerkiksi upea ja elegantti hotelli keskellä Stortorgetia ja se on kävelyetäisyyden päässä monista kaupungin nähtävyyksistä ja vierailukohteista.


Myös trendikäs hotelli Comfort Hotel® Helsingborg on ihanteellinen lähtökohta Helsingborgiin tutustumiseen sijainnillaan, joka on vain 500 metrin päässä Helsingborgin keskusasemalta ja kivenheiton päässä kaupungin kaupoista, ravintoloista ja baareista. Syksyllä 2020 avataan lisäksi uusi Clarion Hotel® Sea U, joka tulee olemaan Helsingborgin suurin hotelli fantastisella näköalallaan salmelle päin.

Book a hotel stay in Helsingborg

See all of our hotels in Helsingborg and pick your favourite!