Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Clarion Collection® Hotel Borgen Örebro ,  Ruotsi

Näytä kaikki hotellit kohteessa Örebro, Ruotsi

Clarion Collection® Hotel Borgen

Örebro,  Ruotsi

Clarion Collection Hotel Borgen, sijaitsee Örebron keskustassa, Svartå-joen varrella. Täällä asut upeassa 1800-luvun rakennuksessa, lähellä kaupungin kaikkia palveluita. Fika ja iltapala sisältyvät hintaan.

Clarion Collection® Hotel Borgen 4,5 5
TripAdvisor Traveller Rating  
Sustainability rating
9,0
10:stä
Sustainability rating

Tämä on oma vastuullisuusluokituksemme, joka peilaa kunkin hotellin suorituskykyä useilla eri vastuullisuusalueilla. Arvio on viimeisten 7 päivän keskiarvo.

9,0
10:stä
Tulos Clarion Collection® Hotel Borgen

Luokitus perustuu siihen, miten hotelli vastaa ajan mittaan tavoitteisiinsa vähentää ympäristövaikutuksia energian, veden, jätteiden, ruokajätteen, kemikaalien, tekstiilien pesun ja ilmastopäästöjen osalta.

Luokitus perustuu siihen, miten hotelli vastaa ajan mittaan tavoitteisiinsa vähentää ympäristövaikutuksia energian, veden, jätteiden, ruokajätteen, kemikaalien, tekstiilien pesun ja ilmastopäästöjen osalta.

Strawberryn tavoitteet
Ilmastoneutraalius vuoteen 2030 mennessä

Tavoitteenamme on olla ilmastoneutraali omassa toiminnassamme vuoteen 2030 mennessä samalla puolittaen päästöt toimitusketjuissamme.

Vähemmän ruokahävikkiä vuoteen 2030 mennessä

Työskentelemme aktiivisesti vähentääksemme 50 % ruokahävikistä toiminnassamme vuoteen 2030 mennessä. 

Clarion Collection Hotel Borgen -hotelli on todellinen ritarilinna – punatiilisine julkisivuineen, torneineen ja goottilaisine ikkunoineen. Vuonna 1891 valmistuneen keskiaikaistyylisen rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Fritz Ulrich ja Eduard Hallquist. Rakennus on vuosien varrella palvellut muun muassa Örebron Säästöpankkina, ollut kirjailija Hjalmar Bergmanin asuinpaikka, sekä toiminut Nerikes Allehanda -lehden päätoimituksena vuosina 1934–2013.

Upea sijainti – sekä ennen vanhaan että nykyään

Vaikka hotelli onkin uusi, sijaitsee se silti todella klassisella paikalla. Täällä, Norra Strandgatanilla, on ollut rakennuksia jo 1700-luvun alusta lähtien. Erilaisia teollisuuden muotoja houkutteli paikalle Svartå-joen voimakkaana virtaava vesi, joka pyöritti muun muassa myllyjä, voimalaitoksia, värjäämöitä sekä nahkatehtaita. Vuonna 1730 Anders Elg perusti Örebron ensimmäisen värjäämön juuri sille paikalle, jossa Clarion Collection Hotel Borgen tänä päivänä sijaitsee. Vaikka tämä osa Örebrota selvisikin hyvin vuoden 1845 suuresta kaupunkipalosta, oli värjäämöiden aikakausi lähestymässä loppuaan. Sen sijaan paikalle asettui yksi kaupungin parhaimmista nahkatehtaista, Wallgrenska garveriet, jota Olof Wallgren menestyksekkäästi johti.

Uusi pankki

Nahkatehtaiden kultakauden loputtua noin vuonna 1889, alkoi tällä suositulla tontilla uusi aikakausi. Kun vanha rakennus purettiin, kiinnostui Örebron Säästöpankki osoitteesta, sillä pankki oli kasvanut liian suureksi mahtuakseen vanhoihin tiloihinsa Raatihuoneella, suurtorin läheisyydessä. Pankin kamreeri ja pankinjohtaja Claes Bergman vieraili niin Göteborgissa, Lundissa, Malmössä kuin Ystadissakin, löytääkseen inspiraatiota uudelle pankkirakennukselle. Säästöpankki osti vanhan nahkatehtaan tontin ja Tukholmasta kotoisin olevat arkkitehdit Fritz Ulrich ja Eduard Hallquist saivat tehtäväkseen uuden rakennuksen piirustusten laatimisen. Pankin toimitilojen lisäksi rakennuksessa tuli olla myös asuntoja sekä lennätintoimisto.

Pohjoiseurooppalainen ritarilinna

Uusi säästöpankkirakennus valmistui vihdoin, pitkän odotuksen jälkeen, 1. syyskuuta 1892. Punainen tiili tuli Skånen Börringesta ja kattolaatat lähellä sijaitsevasta Gryhyttanista – tämä mahtoi olla melkoinen näky örebrolaisille. Goottilaiset, osittain kaartuvat ikkunat antoivat rakennukselle sen pohjoiseurooppalaista ritarilinnaa muistuttavan ulkonäön. Kuten tapana oli, muurattiin rakennuksen sisään pieni laatikko, jossa oli erilaisia tietoja; muun muassa pankin nimi, rakennuksen rakennusvuosi, kuninkaan nimi ja hallitsemisvuosi, pankin perustajien nimet, pankin hallituksen jäsenten nimet, virkailijoiden nimiä, arkkitehtien nimet, rakennusmestarin nimi, päivän lehti, sekä kupari- ja hopeakolikoita.

Kirjailijan mietinnät

Punaisella tiililinnalla on myös oma paikkansa ruotsalaisessa kirjallisuushistoriassa. Hjalmar, pankinjohtaja Claes Bergmanin ainoa poika, istui usein perheen toisen kerroksen kodin salongin ikkunalla ja tutkiskeli kaupunkia sekä ohi kulkevia ihmisiä. Kaikki se, mitä hän näki ja koki, loi perustan sille, miksi hänestä tuli myöhemmin yksi Ruotsin rakastetuimmista kirjailijoista. Täällä hänen kirjailijan uransa alkoi toden teolla, nuoruuden teoksella ’Solivro’, mutta täältä hän sai inspiraatiota myös hänen kaikkien aikojen luetuimpaan kirjaansa – Markurells i Wadköping. Kirjassa Wadköping on fiktiivinen kaupunki, joka on kuitenkin saanut runsaasti vaikutteita Örebrosta.

Historialliset valokuvat

Historialliset kuvat linnasta tulevat Örebron kaupunginarkistoista ja ne on otettu vuosina 1890–1938.

Kuva 1: Axel Barr, 1890
Kuva 2: Bernhard Hakelier, 1892–95
Kuva 3: Sam Lindskog, 1900
Kuva 4: Axel Barr, 1903
Kuva 5: Sam Lindskog, 1903
Kuva 6: Tuntematon kuvaaja, 1920
Kuva 7: Tuntematon kuvaaja, 1928
Kuva 8: Sam Lindskog, 1938

Saat jopa 25% alennusta!

Ei kiitos!

Yritä uudelleen

Saat jopa 25% alennusta!
Kiitos tilauksesta!

Saat pian sähköpostiviestin, jossa on hyviä tarjouksia

3.2.11.002 24
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodi

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.