Jäsenyys
Marmoripöytäkattaus erilaisilla ruokalautasilla, mukaan lukien salaatteja, keittoja ja leipää. Lasit ja raidalliset lautasliinat luovat rennon ruokailuympäristön.

Vieraat luovat taikaa

Tässä ovat Home Hotelsin illalliskilpailun voittajat

Viime keväänä Home Hotel kutsui vieraat jakamaan rakkaimpia reseptejään illallistapaamisessa. Saimme valtavasti upeita reseptejä, jotka olivat täynnä rakkautta ja persoonallisia makuja. Nyt voittajat on valittu, ja heidän annoksiaan tarjoillaan hotelleissamme syksyllä! Lue ja tutustu voittajaresepteihin.

Vieraidemme palaute oli ylitsevuotavaa! Perusteellisen harkinnan jälkeen raatimme, joka etsi makujen tasapainoa ja sitä erityistä "kodin tuntua", on nyt valinnut kolme voittajaa – yhden Ruotsista, yhden Norjasta ja yhden Suomesta.


Voittajien reseptit ovat tarjolla syksyn aikana Home Hotel-hotelleissamme kyseisissä maissa. Home Hotel tarjoaa aina hotellivierailleen illallisen, joten ehkä olet onnekas ja saat yhden voittajaresepteistä tarjoiltuna seuraavan kerran, kun majoitut jossakin 55 pohjoismaisesta hotellistamme! Jos et, voit valmistaa ruoat kotona. Alla löydät kaikki kolme reseptiä.


Suomen voittaja: Grandma's homey Borsi


Ainekset:


  • 1 kg naudanlihaa luineen (esim. kyljys, potka)
  • 1 kg punajuurta
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 keskikokoista perunaa
  • ½ pienehkö kaali (n. 500g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 maustepippuria
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • smetanaa tai jogurttia tarjoiluun
  • tuoretta tilliä tarjoiluun

Valmistus:


  1. Huuhtele liha ja laita se isoon kattilaan. Lisää kylmä vesi niin, että liha peittyy kokonaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pinnalta. Lisää laakerinlehti ja maustepippurit.
  2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes liha on melkein mureaa.
  3. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä voissa tai öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita.
  4. Kuori ja raasta punajuuret. Lisää ne pannulle sipulien ja porkkanoiden joukkoon. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää loraus lihalientä ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  5. Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi kaali.
  6. Lisää perunat ja kaali kattilaan lihan joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja kaali ovat kypsiä.
  7. Nosta liha kattilasta ja anna sen jäähtyä hieman.
  8. Lisää paistetut sipulit, porkkanat ja punajuuret sekä hienonnettu valkosipuli keittoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Revi tai leikkaa jäähtynyt liha pieniksi paloiksi ja lisää se takaisin keittoon. Kuumenna keitto läpi, mutta älä keitä enää kiehuvaksi.
  10. Tarjoile borss kuumana smetanan tai jogurtin ja tuoreen tillin kera.

Vinkkejä:


  • Voit käyttää lihaliemen sijasta myös kasvislientä saadaksesi kasvisversion borss-keitosta.
  • Voit tehdä borssin etukäteen ja lämmittää sen uudelleen tarjoilua varten. Maku usein paranee, kun keitto saa tekeytyä yön yli.
  • Voit lisätä borssin joukkoon myös tomaattipyreetä tai -sosetta maun mukaan.

Nauti!


Dinner table at Home Hotel


Ruotsin voittaja: Zelanderin aasialainen kana


Ainekset:


  • 1,5 kg kananrintaa, leikattu suupaloiksi (pakasteesta käy hyvin)
  • 5–6 rkl currytahnaa (Massaman)
  • 2–3 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 8–10 perunaa
  • 3 sipulia, leikattu suikaleiksi
  • 1–1,5 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 5–6 limenlehteä
  • 0,75 dl kalakastiketta
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl tamarindikastiketta
  • 2 kananlihaliemikuutiota
  • Rypsiöljyä

Lisukkeet:


  • Valkoista riisiä, mieluiten tahmeaa, jotta se imee kastikkeen itseensä
  • 2 dl suolattomia maapähkinöitä
  • Karkeaksi pilkottua jäävuorisalaattia, tomaattia (mieluiten suuria, pehmeitä pihvitomaatteja) ja kurkkua

Ohjeet:


  1. Kuumenna öljy padassa ja paista currytahnaa ja inkivääriä hetki.
  2. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti.
  3. Lisää kana ja paista muutama minuutti (sen ei tarvitse kypsyä kokonaan, sillä se kiehuu jonkin aikaa).
  4. Lisää loput ainekset, kiehauta ja anna hautua hitaasti 15–20 minuuttia.
  5. Keitä riisi samaan aikaan tahmeaksi.
  6. Revi jäävuorisalaattia ja sekoita tomaatin ja kurkun kanssa
  7. Tarjoile maapähkinät erikseen.

Nauti!


Norjan voittaja: Amalien pitaleipäunelma kanalla


Ainekset:


  • Marinoitua kanaa paloina (marinoitu cajun-mausteseoksella)
  • Salaattia
  • Punasipulia
  • Paprikaa
  • Pikkelöityä punasipulia
  • Kurkkua
  • Omenaa
  • Mangoa
  • Balsamico-etikkaa
  • Pitaleipää
  • Kotitekoista valkosipulikastiketta

Valkosipulikastike:


  • 2 prk kermaviiliä
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1/2 tl sitruunaa

Pikkelöity punasipuli:


  • 1 dl väkiviinaetikkaa 12 %
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 punasipulia

Ohjeet:


  1. Pikkelöity punasipuli: Kiehauta etikka, sokeri ja vesi, anna jäähtyä hieman. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita ne lasipurkkiin. Kaada päälle haalea liemi ja anna seistä, kunnes se on jäähtynyt.
  2. Kypsennä marinoitu kana joko paistamalla pannulla tai uunissa.
  3. Hakkaa kaikki vihannekset ja asettele ne kulhoihin.
  4. Sekoita kastike.
  5. Lämmitä pitaleivät.
  6. Tarjoile ja anna vieraiden koota oma pitaleipäunelmansa!



Haluamme kiittää kaikkia, jotka osallistuivat kilpailuun. Oli suuri ilo nähdä, kuinka monta fantastista kotikokkia vieraidemme joukossa on. Nyt odotamme innolla, että saamme tarjota teille näitä herkullisia ruokia hotelleissamme ympäri Pohjoismaita!


Tervetuloa Home Hoteliin 🧡

Viimeisimmät lisäykset