Vain tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta luoteeseen sijaitsee Uppsala – yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista. Läheisyys lähes kaikkeen tekee tästä viehättävästä kaupungista suosikin lyhyitä vierailuja varten. Tässä annamme vinkkejä  8 ravintolasta, joita et saa jättää väliin historiallisessa Uppsalassa!

Kitchen and Table Uppsala
Ruoka on osa kokemusta Uppsalassa ja täällä on jatkuvasti kasvava valikoima ravintoloita ja keittiöitä maailman joka kolkasta.

Uppsala on Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki ja tunnettu sekä yliopistostaan että innovatiivisista yrityksistään. Mutta Uppsala on muutakin kuin opiskelijoita ja yrittäjiä – kaupungissa on myös laaja tarjonta korkealaatuisia ravintoloita. Ruoka on osa kokemusta Uppsalassa ja täällä on jatkuvasti kasvava valikoima ravintoloita ja keittiöitä maailman joka kolkasta.


1. Maailmanluokan kalaa perheomisteisessa ravintolassa Hambergs


Fyrisån-joen varrelta löytyy palkittu Hambergs. Ravintola on yksi niistä 9 ravintolasta Uppsalassa, jotka ovat edustettuina White Guidessa – Pohjoismaiden johtavassa opasjärjestelmässä. Tämä perheomisteinen ravintola aloitti toimintansa vuonna 1982 kala- ja rapukauppana siirtyäkseen vuonna 1997 nykyiseen konseptiinsa. Jos haet meren herkkuja edulliseen hintaan, niin olet ilman muuta tullut oikeaan paikkaan. Hambergs laittaa paljon rakkautta ruoanlaittoonsa keskittyen erityisesti raaka-aineisiin, jotka ovat parasta laatua. Voit kokeilla kaikkea mahdollista suolatusta lohesta ja ruijanpaltaasta ylelliseen äyriäislautaseen.


Missä: Ravintolan löydät Uppsalan sydämestä, Fyristorg 8:sta, vain 400 metrin päässä hotellista Clarion Hotel Gillet. Hotellissa on 161 hotellihuonetta, 23 kokoushuonetta ja palveluintoinen henkilökunta, mikä tekee hotellista erinomaisen vaihtoehdon Uppsalassa vieraileville.


2. Stationen – eurooppalainen klassikko ainutlaatuisessa ympäristössä


Kun Karl XV leikkasi nauhan ja julisti keskusaseman Uppsala Centralstation avatuksi syyskuussa 1866, tuli kaupungista todella osa Eurooppaa. Asemarakennuksesta tuli yksinkertaisesti linkki mantereelle. Tässä historiallisessa rakennuksessa sijaitsee nyt Stationen – yksi Uppsalan arvostetuimmista ravintoloista. Täällä voit nauttia herkuista brasseriasta Pariisissa, baarista Lontoossa tai kahvilasta Roomassa. Nauti kaikesta mahdollisesta pastasta ja pizzasta pariisilaiseen raakapihviin ja pippuripihviin. Ravintolasta Stationen löydät ajattomia klassikoita ainutlaatuisessa ympäristössä ja edullisin hinnoin!


Missä: Ravintolan Stationen löydät Uppsalan Keskusasemalta osoitteesta Olof Palmes Plats 6.


Peräisin vuodelta 1866, et saa jättää väliin vierailua täällä! Valokuva: Stationen


Ravintola Stationen sijaitsee Uppsalan keskusaseman vieressä. Valokuva: Stationen


3. Kulinaarista ja paikallista ravintolassa Villa Anna


Odinslund 3:sta – parin minuutin päässä hotellista Clarion Hotel Gillet – löydät hyvämaineisen ravintolan Villa Anna. Hyvin säilyneessä ja huippumodernisti varustetussa 1870-luvun rakennuksessa keskellä Uppsalan klassisia kortteleita on tarjolla tavallisesta poikkeavaa tunnelmaa ja makuja. Palkittu ravintola asettaa paljon painoa paikallisille raaka-aineille ja tarjoaa pohjoismaista ruokaa niille, jotka hakevat ylellistä vaihtoehtoa. Käyttämällä mahdollisimman vähän komponentteja ja suurimmalla mahdollisella makujen runsaudella on ravintolasta Villa Anna tullut yksinkertaisesti suosikki kaupungin ravintoloiden joukossa!


Missä: Villa Anna sijaitsee osoitteessa Odinslund 3, vain lyhyen kävelymatkan päässä Uppsalan Tuomiokirkosta, jonka itse asiassa näet ravintolan terassilta!


Villa Anna on oikea klassikko Uppsalan ravintoloiden joukossa. Valokuva: Villa Anna Hyvää palvelua ravintolassa Villa Anna. Valokuva: Villa Anna


Hyvää palvelua ravintolassa Villa Anna. Valokuva: Villa Anna


4. Aasialainen makusensaatio ravintolassa Koh Phangan


Aasialainen ruoka yleensä ja erityisesti thaimaalainen ruoka on kasvanut suosikiksi Pohjoismaiden asukkaille. Osoitteesta Övre Slottsgatan 12, kaupunginosasta Fjärdingen, löydät ravintolan Koh Phangan. Näissä historiallisissa kortteleissa työskentelee ravintola käyttäen korkealaatuisia raaka-aineita voidakseen tarjota sinulle parhaan thairuoan. Tänne olet tervetullut ja voit aivan mainiosti olla vuorovaikutuksessa henkilökunnan kanssa ja pyytää vinkkejä, ehdotuksia ja inspiraatiota seuraavaa matkaasi varten. Itsestään selvä valinta, kun halutaan maukkaita thaimaalaisia erikoisuuksia pienellä rahalla!


Missä: Jos mielesi tekee aasialaista ja thaimaalaista ruokaa, löydät ravintolan Koh Phangan osoitteesta Övre Slottsgatan 12, kaupunginosasta Fjärdingen.


5. Sosiaalista ja maukasta afrikkalaisessa ravintolassa Messob


Kiinnostaako tutkimusmatka afrikkalaisiin makuihin ihanassa ympäristössä? Osoitteessa Sturegatan 4A, lähellä Uppsalan tuomiokirkkoa, sijaitsee afrikkalainen helmi Messob. Täällä tarjoiltava ruoka on saanut inspiraationsa etiopialaisesta ja eritrealaisesta keittiöstä ja on korkealaatuista. Jos mielesi tekee hyvää pataa, joko lihapataa tai kasvispataa, suosittelemme vierailua ravintolassa Messob. Ja kun konseptin takana on äiti ja hänen kaksi poikaansa, tuntuu se lisäksi vielä viehättävämmältä. Täällä luvataan naurua, iloa ja herkullista afrikkalaista ruokaa.


Missä: Ravintolan Messob löydät osoitteesta Sturegatan 4A, lyhyen kävelymatkan päässä Universitetshusetista ja Uppsalan tuomiokirkosta.


Viehättävää ja rentoa ravintolassa Messob. Valokuva: Messob


Valitse monista maittavista padoista, lihan kanssa tai ilman. Valokuva: Messob


Jännittäviä makuvaikutteita sekä Etiopiasta että Eritreasta. Valokuva: Messob


Ravintolassa on myös mukava terassi. Valokuva: Messob


6. Aaltos – italialaisia makuja


Osoitteesta Sysslomansgatan 14, Alvar Aallon kuuluisan talon pilareiden välistä, löydät ravintolan Aaltos Grill & Garden. Tänne on luotu vehreä kohtaamispaikka, jossa keskipisteenä on italialainen grilli – se on saanut inspiraationsa omapäisestä suomalaisesta maailmanarkkitehdista ja hänen rakkaudestaan Italiaan ja renessanssiin. Täällä tarjotaan tuoksuja ja makuja puuhiiligrillistä yhdessä italialaisten viinien ja grappan kanssa. Ravintola on hyvä valinta niille, jotka hakevat sosiaalista ravintolaa hyvällä italialaisella ruoalla hieman korkeammassa hintaluokassa.


Missä: Jos italialainen keittiö houkuttelee, niin löydät ravintolan Aaltos Grill & Garden osoitteesta Sysslomansgatan 14.


Nauti italialaisesta ja grillatusta ruoasta sekä lasillisesta hyvää ravintolan terassilla. Valokuva: Aaltos Grill & Garden


Istu alas mukavassa ympäristössä ja valitse vapaasti baarista. Valokuva: Aaltos Grill & Garden


7. Peppar Peppar – elegantti ja rustiikki


Kivenheiton päässä Uppsalan keskusasemalta ja 10 minuutin päässä hotellista Clarion Hotel Gillet löydät ravintolan Peppar Peppar. Nauti klassisesta ja reilusta ruoasta ranskalaisilla vaikutteilla viehättävässä vanhassa tiilirakennuksessa 1800-luvun puolivälistä. Tyyli on elegantti ja rustiikki, mitä tulee sekä sisustukseen että ruokalistaan. Peppar Peppar on useiden vuosien ajan äänestetty suosikiksi kaupungin ravintoloiden joukosta. Todella suuri plussa on ravintolan monet hyvät kasvisruokavaihtoehdot.


Missä: Löydät ravintolan Peppar Peppar osoitteesta Suttungs gränd 3, vain 10 minuutin päässä keskusasemasta.


Valokuva: Digitalmonkey


Valokuva: Digitalmonkey


8. Sykkivän hyvää perinteisessä ravintolassa Flustret


Svandammenin ja Stadsträdgårdenin vieressä sijaitsee perinteinen ravintola Flustret – yksi Uppsalan vanhimmista viihdekeskuksista. Jo vuonna 1842 Flustret rakennettiin paviljonkirakennukseksi, jossa tarjoiltiin leivonnaisia ja hienompia alkoholijuomia. Tänä päivänä täällä järjestetään päivällisiä, kokouksia, juhlia, konsertteja, joulupäivällisiä ja muita tapahtumia. Lisäksi se on suosittu yökerho ja itsestään selvä valinta sinulle, joka jatkat mielelläsi päivällistä juhlaillalla. Flustret on ehkä parhaimmillaan kesäkuukausina hienolla näköalallaan vihreään kaupunginpuistoon, mukavalla musiikillaan ja ihanilla päivällisillä suoraan grillistä.


Missä: Flustret sijaitsee osoitteessa Flustergränd 5 ja sen naapurina ovat Svandammen ja Stadsträdgården.
Oletko Uppsalassa ja tarvitset hotellia? Lue lisää hotellista Clarion Hotel Gillet tästä.