Jäsenyys

Mehevien kanelipullien resepti

Hilda Kirkhoffin uniikki korvapuustiresepti raastetuilla omenoilla

4. lokakuuta vietetään korvapuustipäivää ja useissa Home Hotel -hotelleissa Suomessa tarjoillaan herkullisen meheviä korvapuusteja. Ne on leivottu Hilda Kirkhoffin ainutlaatuisella reseptillä. Nauti korvapuusteista hotellissa tai leivo ne itse kotona - resepti kylmäkohotetuille korvapuusteille raastetulla omenalla löytyy alempana artikkelissa.

Henkilö pitää tarjotinta vastaleivottujen pullien kanssa, hymyilee, seisoo sisällä neutraalia harmaata seinää vasten.
  • Fika sisältyy aina Home Hotellissa.

    Kun yövyt yhdessä 55 kodikkaasta Home Hotel -hotellistamme Pohjoismaissa, sinun ei koskaan tarvitse huolehtia nälästäsi. Huolehdimme siitä, että viihdyt aamuvarhaisesta myöhäiseen iltaan.

  • Aloita päiväsi hyvällä aamiaisella ja päätä se sesongin mukaisella illallisella, johon kuuluu raikkaita salaatteja, lämmin keitto, kotitekoista leipää ja päivän lämmin ruoka.

  • Päivällinen sisältyy kaikille hotellivieraille.

  • Tarjoamme myös kahvit joka iltapäivä! Mikä voisi olla parempaa kuin rentoutua hetki tuoreen kahvin ja kotitekoisen leivonnaisen parissa?

  • Jos vierailet yhdessä Suomen Home Hotel -hotelleistamme 4. lokakuuta, korvapuustipäivänä, voit herkutella mehukkailla korvapuusteilla kahvihetken aikana.

  • Reseptin on kehittänyt ei kukaan muu kuin leivontatieteilijä Hilda Kirkhoff, joka voitti koko Ruotsi leipoo -kilpailun 2020.

  • Haluatko leipoa pullat kotona? Löydät reseptin alta. Tsemppiä leivontaan!

Korvapuustit raastetun omenan kera

Resepti Hilda Kirkhoffilta


Vehnätaikina:


  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kylmää maitoa (3 %)
  • 1 ½ dl vaaleaa tai valkoista siirappia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vastajauhettua kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • noin 14 dl vehnäjauhoja (lisää vähitellen)
  • 150 g voita (huoneenlämpöistä)

Täyte:


  • 200 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 2 rkl jauhettua kanelia
  • 1 dl pehmeää fariinisokeria
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2–3 keskikokoista omenaa, raastettuina, puristettuina ja valutettuina hyvin

Sokeriliemi & koristelu:


  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • Raesokeria

Tee näin:


  1. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita kylmän maidon joukkoon.
  2. Sekoita joukkoon siirappi, kananmuna, kardemumma ja suola.
  3. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten.
  4. Vaivaa 5 minuuttia, lisää voi paloina ja vaivaa vielä 5–10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa.
  5. Peitä kulho ja nostata jääkaapissa yön yli (vähintään 8 tuntia) tai 1,5 tuntia huoneenlämmössä.
  6. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Raasta ja purista omenat hyvin.
  7. Kauli taikina suorakulmioksi, levitä päälle täyte ja ripottele omenat.
  8. Taita taikina keskeltä, leikkaa noin 1 cm leveitä suikaleita ja muotoile pyörteiksi.
  9. Anna kohota liinan alla 60 minuuttia.
  10. Keitä sokeriliemi ja anna sen jäähtyä.
  11. Paista pullia 210 °C:n kiertoilmauunissa 6–8 minuuttia.
  12. Sivele kuumat pullat sokeriliemellä ja ripottele päälle raesokeria.

Onnea matkaan ja hyvää korvapuustipäivää!

Viimeisimmät lisäykset