Mehevien kanelipullien resepti
Hilda Kirkhoffin uniikki korvapuustiresepti raastetuilla omenoilla
4. lokakuuta vietetään korvapuustipäivää ja useissa Home Hotel -hotelleissa Suomessa tarjoillaan herkullisen meheviä korvapuusteja. Ne on leivottu Hilda Kirkhoffin ainutlaatuisella reseptillä. Nauti korvapuusteista hotellissa tai leivo ne itse kotona - resepti kylmäkohotetuille korvapuusteille raastetulla omenalla löytyy alempana artikkelissa.
Fika sisältyy aina Home Hotellissa.
Kun yövyt yhdessä 55 kodikkaasta Home Hotel -hotellistamme Pohjoismaissa, sinun ei koskaan tarvitse huolehtia nälästäsi. Huolehdimme siitä, että viihdyt aamuvarhaisesta myöhäiseen iltaan.
Aloita päiväsi hyvällä aamiaisella ja päätä se sesongin mukaisella illallisella, johon kuuluu raikkaita salaatteja, lämmin keitto, kotitekoista leipää ja päivän lämmin ruoka.
Päivällinen sisältyy kaikille hotellivieraille.
Tarjoamme myös kahvit joka iltapäivä! Mikä voisi olla parempaa kuin rentoutua hetki tuoreen kahvin ja kotitekoisen leivonnaisen parissa?
Jos vierailet yhdessä Suomen Home Hotel -hotelleistamme 4. lokakuuta, korvapuustipäivänä, voit herkutella mehukkailla korvapuusteilla kahvihetken aikana.
Reseptin on kehittänyt ei kukaan muu kuin leivontatieteilijä Hilda Kirkhoff, joka voitti koko Ruotsi leipoo -kilpailun 2020.
Haluatko leipoa pullat kotona? Löydät reseptin alta. Tsemppiä leivontaan!
Korvapuustit raastetun omenan kera
Resepti Hilda Kirkhoffilta
Vehnätaikina:
- 50 g hiivaa
- 5 dl kylmää maitoa (3 %)
- 1 ½ dl vaaleaa tai valkoista siirappia
- 1 kananmuna
- 1 rkl vastajauhettua kardemummaa
- ½ tl suolaa
- noin 14 dl vehnäjauhoja (lisää vähitellen)
- 150 g voita (huoneenlämpöistä)
Täyte:
- 200 g voita (huoneenlämpöistä)
- 2 rkl jauhettua kanelia
- 1 dl pehmeää fariinisokeria
- 1 rkl siirappia
- 1 tl vehnäjauhoja
- 2–3 keskikokoista omenaa, raastettuina, puristettuina ja valutettuina hyvin
Sokeriliemi & koristelu:
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- Raesokeria
Tee näin:
- Murenna hiiva kulhoon ja sekoita kylmän maidon joukkoon.
- Sekoita joukkoon siirappi, kananmuna, kardemumma ja suola.
- Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten.
- Vaivaa 5 minuuttia, lisää voi paloina ja vaivaa vielä 5–10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa.
- Peitä kulho ja nostata jääkaapissa yön yli (vähintään 8 tuntia) tai 1,5 tuntia huoneenlämmössä.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Raasta ja purista omenat hyvin.
- Kauli taikina suorakulmioksi, levitä päälle täyte ja ripottele omenat.
- Taita taikina keskeltä, leikkaa noin 1 cm leveitä suikaleita ja muotoile pyörteiksi.
- Anna kohota liinan alla 60 minuuttia.
- Keitä sokeriliemi ja anna sen jäähtyä.
- Paista pullia 210 °C:n kiertoilmauunissa 6–8 minuuttia.
- Sivele kuumat pullat sokeriliemellä ja ripottele päälle raesokeria.
Onnea matkaan ja hyvää korvapuustipäivää!