Göteborgin saaristossa on jotain erityistä, etenkin kesällä, kun aurinko porottaa korkealta, lämpöä on juuri sopivasti ja merivesi hyväilee paljaita sääriä. Länsirannikolla on paljon koettavaa, ja olemme koonneet helpon oppaan Göteborgin saaristosta.

Houses in Smogen, Gothenburg archipelago
Houses in Smogen, Gothenburg archipelago

Göteborgin parhaat tarjoukset

Vinkit hauskoihin aktiviteetteihin, ravintoloihin, etuihin ja kaikkeen, mitä et halua missata!

Joko omalla veneellä tai ilman


Jos sinulla on oma pieni alus, jolla tutkia länsirannikkoa, on helppoa ottaa saaristo haltuun. Läheskään kaikilla saaristossa vierailevilla ei kuitenkaan ole omaa venettä.


Eriksbergin lauttaranta


Suosittu vaihtoehto saaristoon tutustumiseksi on majoittua hotelliin, joka ei ole kovin kaukana eri saarille kuljettavilta lautoilta. Voit varata majoituksen esimerkiksi Quality Hotel 11:sta yöpyäksesi mukavasti lähellä Eriksbergin lauttarantaa. Sieltä lähtee useita vuoroja Hönölle ja takaisin. Hönöltä pääset helposti eteenpäin Fotölle esimerkiksi jatkoyhteydellä tai bussilla. Eriksbergin lauttarannasta voit ottaa lautan myös Stenpirenin pysäkille, mikä sopii täydellisesti silloin, kun haluat tutustua Göteborgin keskustaan tai tutkia saariston eteläisiä osia.


Lighthouse in Gothenburg archipelagoLänsirannikolla meri ja luonto ovat aina lähellä.


Stenpiren


Voit myös majoittua Göteborgin keskustassa ja hypätä lauttaan Stenpirenin matkakeskuksesta. Silloin Comfort Hotel on erinomainen valinta, sillä hotelli sijaitsee vain noin 100 metrin päässä matkakeskuksesta. Stenpirenistä lähtee useita reittejä saariston eri saarille. Pääset esimerkiksi Donsölle, Vrångölle sekä Saltholmeniin, joka on suosittu niemimaa ja uimapaikka.


Small red house at Vrango, Gothenburg archipelagoMiksipä et lähtisi tutkimaan Vrångön viihtyisää ympäristöä?


Lilla Bommen


Lilla Bommen sijaitsee melko lähellä päärautatieasemaa sekä useita sopivia hotelleja Göteborgin keskustassa. Täältä pääset saariston kaukaisemmille saarille, kuten Vingalle, joka on tunnettu ihanista uimapaikoistaan ja kauniista majakastaan. Täältä lähtevät myös lautat Fotölle, Öckerölle ja Hälsölle. Juuri Hälsö on hyvä painaa mieleen, sillä sieltä pääset eteenpäin Hyppelnille, Källö-Knipplalle ja Rörölle.


Tutustu Göteborgin saaristoon


Saaristo koostuu useista isoista ja pienistä saarista, jotka on helppo jakaa pohjoiseen ja eteläiseen osaan.


Pohjoiseen saaristoon kuuluvat saaret Rörö, Risö, Hyppeln, Källö-Knippla, Burö, Hälsö, Björkö, Öckerö, Grötö, Hönö ja Fotö sekä pieni Vinga, joka on melko kaukana sekä pohjoisista että eteläisistä saarista. Eriksbergistä ja Stenpirenistä pääset helposti pohjoisosan saarille. Pohjoisimmille saarille on myös suoria reittejä, mutta tavallisesti matka kulkee Hönön eteläisen vierassataman kautta.


Juuri Hönö on yksi pohjoisen saariston tiheimmin asutuista saarista. Saari tarjoaa sekä kaunista luontoa, ostosmahdollisuuksia että upeita näköalaravintoloita. Pakollinen kohde herkullisten meren antimien ystäville - tuoretta kalaa ja maistuvia rapuja.


Eat seafood by the seaNauti simpukoita ja viiniä, aivan merenrannassa.


Saariston eteläiseen osaan kuuluvat saaret Rivö, Asperö, Brännö, Galterö, Köpstadsö, Stora Knarrholmen, Stora Förö, Vargö, Styrsö, Donsö, Vrångö, Tornö sekä Valö. Eteläisen osan saarille pääset lautalla Stenpirenistä tai Saltholmenista.


Sen suurimmat saaret ovat Donsö ja Styrsö, mutta jos kaipaat tanssia ja muuta viihdettä, on Brännö silloin erinomainen valinta. Sieltä löytyy muun muassa Brännö Varv, entinen venetelakka, joka nykyään toimii paitsi kahvilana ja livemusiikkia tarjoavana baarina, myös Brännö Värdhus -nimisenä majatalona, jossa syöt hyvin ja majoitut mukavasti. Kävele saaren eteläosaan Husvikiin ja Brännön legendaariselle laiturille, jossa kesälauantaisin järjestetään suosittuja tansseja.


Länsirannikon eri saarilla on jokaisella omat viehättävät ja ainutlaatuiset paikkansa, upeista uimapaikoista ihaniin kahvittelumahdollisuuksiin ja lukemattomiin kauniisiin maisemiin. Saarilla on myös mielenkiintoisia museoita, tuoretta kalaa maisteltavaksi ja jopa oma pienpanimo. Lauantaisin (aiemmin torstaisin) Brännön tansseissa sekä turistit että saarelaiset pääsevät laittamaan kannat kattoon. Älä ihmettele, jos kotiinpaluun jälkeen alat kaivata takaisin länsirannikolle.


Sunset at Branno, Gothenburg archipelagoAuringonlasku Brännöllä.

Göteborgin parhaat tarjoukset

Vinkit hauskoihin aktiviteetteihin, ravintoloihin, etuihin ja kaikkeen, mitä et halua missata!