strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys
Kid looking at a glas wall filled with colors.

Family

10 hauskaa puuhaa Kööpenhaminassa lasten kanssa

Näe vasarahaita Blue Planet -akvaariossa, koe jännitystä huvipuistoissa ja vuoristoradoilla tai pyöräile maailman parhaassa pyöräilykaupungissa. Tässä on muutamia Kööpenhaminan suosituimpia perheaktiviteetteja, joista et tiennyt.

  • Strawberry on tehnyt hyödyllisen oppaan Kööpenhaminan suosituista aktiviteeteista. Täältä löydät paikallisten suosiman leikkikentän, ilmaisen museon ja yleisen uima-altaan, jonka arkkitehtuuri on vaikuttavaa.

  • Nauti – iästä riippumatta!

  • 1. Louisianan taidemuseo

    Osoite: Gl Strandvej 13

  • Louisianan taidemuseoon pääsee junalla, se on noin 50 minuuttia kaupungin keskustan ulkopuolella. Takaamme, että matka on sen arvoinen.

  • Museo on ainutlaatuinen sekoitus nykytaidetta, arkkitehtuuria ja luontoa. Täällä voit tutustua tanskalaiseen modernismiin sekä Max Ernstin, Pablo Picasson ja Andy Warholin kaltaisten suurten nimien taiteeseen.

  • Perheitä varten on erityinen lastentalo, jossa järjestetään aina hauskoja työpajoja ja aktiviteetteja. Ja mikä parasta? Museo on ilmainen lapsille ja alle 18-vuotiaille nuorille.

  • Valokuva: Kim Hansen, Visit Copenhagen

Tivoli

Osoite: Vesterbrogade 3

Legendaarinen Tivolin huvipuisto sijaitsee Kööpenhaminan sydämessä, ja se on ollut suosittu nähtävyys siitä lähtien, kun se avattiin vuonna 1843. Slogan "Tivoli ei ole koskaan valmis" tarkoittaa, että se kehittyy jatkuvasti. Täältä löydät runsaasti laitteita ja vuoristoratoja, törmäilyautoja, akvaarion ja ravintoloita. Soveltuu koko perheelle ja kaikenikäisille.

3. Bakken

Osoite: Dyrehavevej 62

Dyrehavsbakken, tai lyhyesti Bakken, sijaitsee Dyrehavenissa, Kööpenhaminan pohjoispuolella. Mikä historiallinen ja ihastuttava paikka se onkaan! Se on maailman vanhin huvipuisto ja tarjoaa kaikkea klassisista puisista vuoristoradoista uudempiin ja jännittävämpiin nähtävyyksiin. Bakkenin sisäänpääsy ja viihde ovat ilmaisia, ja maksat vain kyydeistä.

Mum and her child on an attracktion at Bakken

4. Pyöräilyretki

Osoite: Kaikkialla Kööpenhaminassa

Kukaan ei osaa pyöräilykulttuuria ja pyöräteitä paremmin kuin tanskalaiset. Kaupungissa on useita pyörävuokraamoja, joissa on pyöriä sekä lastenperävaunujen kanssa että ilman niitä. Tarkista hotellistasi, tarjoavatko ne pyörävuokrausta, esimerkiksi Villa Copenhagenin vieraat voivat vuokrata söpön pienen Villa Bike -pyörän 150 DKK:lla päivässä. Hanki polkupyörä ja kierrä ympäriinsä kiertelemässä nähtävyyksiä koko päivän. Yksinkertaista ja upeaa.

5. The Blue Planet

Osoite: Jacob Fortlingsvej 1

Olettaen, että olet nyt vuokrannut pyörät koko perheelle, päärautatieasemalta on vain puolen tunnin pyörämatka The Blue Planetiin. Tämä on Pohjois-Euroopan suurin akvaario, jossa voit nähdä kaikkea saukoista, keihärauskuista, arapaimoista (yksi maailman suurimmista makean veden kaloista) aina jännittävimpiin: vasarahaihin.

6. Vartijan vaihto Amalienborgissa

Osoite: Amalienborgin linna Slotsplads 5

Amalienborgin linna on Tanskan kuninkaallisen perheen asuinpaikka. Tanskan kuninkaallisen kaartin marssi alkaa joka päivä kello 11.30, ja se huipentuu Amalienborgin palatsin edustalla kello 12.00 järjestettävään vartiovuoron vaihtoon. Jos kuningatar itse on Amalienborgissa, saatat myös kuulla palatsin musiikkia.

7. Faraos Cigarer

Osoite: Useita paikkoja kaupungin keskustassa

Jos sinulla on hieman vanhempia lapsia, kannattaa käydä Faraos Cigarerissa, jonka liikkeitä sijaitsee eri puolilla Kööpenhaminan keskustaa. Kauppa on täynnä sarjakuvia, julisteita, pukuja, pelejä ja kirjoja. Haluatko saada sen Tintti-raketin, josta olet aina haaveillut? Tai annatko lapsesi lisätä Marvel Funko POP -hahmon kokoelmaansa? Nostalginen matka aikuisille ja varma veto lapsille ja teini-ikäisille.

Valokuva: Visit Copenhagen

Children around a table at Experimentarium in Copenhagen.

8. Kastrup Sea Bath:

Osoite: Amager Strandvej 301

Julkinen kylpylä, jossa on inspiroivaa arkkitehtuuria, joka tunnetaan nimellä "Etana". Kastrup Sea Bath on suunniteltu siten, että laituri ulottuu rannasta pyöreään koteloon, joka nousee vähitellen ylöspäin ja päättyy viiden metrin pituiseen sukellustasanteeseen. Kastrup Sea Bath on täysin ilmainen, ja pukuhuoneita ja suihkuja on käytettävissä.

9. Experimentarium

Osoite: Tuborg Havnevej 7

Tiedemuseo, joka on jännittävä kaikenikäisille. Täällä voit testata ja oppia asioita teknologiasta, luonnosta ja fysiikasta, esimerkiksi aistitunnelissa voit kokea vastasyntyneen ensimmäiset visuaaliset vaikutelmat aina vanhuksen rajoittuneeseen kuuloon asti. Sitten voit vaikka lähteä matkalle kehon läpi, oppia tuulesta ja vedestä ja lopuksi ehkä saada tietoa valon ominaisuuksista valolabyrintissa.

10. Tanskalaiset leivonnaiset

Osoite: Kööpenhaminan Keskuspostitalo

Tanskalaiset hallitsevat avoimet voileivät, osterit ja makkarat paremmin kuin kukaan muu. He ovat myös poikkeuksellisen hyviä leivonnaisissa, joista lapset eivät koskaan kieltäydy. Villa Copenhagenissa on oma leipomo, Rug Bakery, ja täällä kannattaa kokeilla talon hapantaikinaleipää, berliiniläistä donitsia ja klassista pain au chocolat -leipää.

Hyvää päivänjatkoa ja nauti sokerista!

Viimeisimmät lisäykset