strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys

Hotellit

Hotelli, jossa asiakkaat tuottavat enemmän energiaa kuin kuluttavat

Yhä useammat valitsevat Tukholmassa sijaitsevan hotellin, jossa on runsaasti huippuluokan estetiikkaa, teknologiaa ja innovaatioita. Missä muualla voisit tuottaa energiaa käyttämällä hissiä? Tule mukaan opastetulle kierrokselle tulevaisuuteen.

 • ”Comfort Hotel® Solna on Skandinavian ensimmäinen nollaenergiahotelli."

 • "Visiomme on tulla Skandinavian kestävimmäksi hotelliksi – ja saavutamme sen kymmenen vuoden kuluessa”, lupaa päättäväinen ja innokas Sam Radstakke Nissen.

 • Sam on toimitusjohtaja Comfort Hotel® Solnassa, joka sijaitsee Tukholman Arenastadenin kaupunginosassa.

 • Vuonna 2021 avatussa hotellissa painotetaan voimakkaasti ympäristönäkökohtia. Se on myös pohjoismaisen Strawberry-hotelliketjun Ruotsin päätoimipaikka.

Hotelli, joka myy sähköä

Tapaamme Samin vastaanotossa. On selvää, että työntekijöillä on hyvä ilmapiiri: ystävällinen vastaanottovirkailija hymyilee ja tervehtii toimien samalla baarimikkona. Mitä saadaan, kun yhdistetään baari ja vastaanotto, eli ruotsiksi ”reception”? No, siitähän tulee ”barception”, eli baarin ja vastaanoton yhdistelmä, josta voi ostaa juomia, luomuruokaa ja -välipaloja sekä tuoretta kahvia.

Tunnelma on nuori ja dynaaminen. Koko asuinalueelle ovat ominaisia innovaatiot, jaetut työtilat, start-up-yritykset ja yrittäjyyden korostaminen.

”Nollaenergiahotelli tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa sitä. Talvella meidän on joskus ostettava sähköä, mutta kesällä voimme myydä sitä. Tuottamaamme sähköä myydään sähköyhtiölle, joka puolestaan myy sen asiakkailleen”, Sam kertoo suunnatessamme hissille, josta kierroksemme alkaa.

Hotelli ja sen ympäristöpainotus houkuttelevat suuria yrityksiä, kuten ICA ja Siemens, sekä muita yrityksiä, jotka noudattavat tiettyjä hiilidioksiditavoitteita. Hotellissa vierailevat kuitenkin myös tavalliset liikematkailijat ja perheet. Comfort Hotel® Solna sijaitsee kätevästi lyhyen matkan päässä Westfield Mall of Scandinavia -kauppakeskuksesta sekä Friends Arena -stadionista, jossa järjestetään jalkapallo-otteluita ja konsertteja.

 • Aurinkopaneelien peitossa

  Hotellin 10 kerroksessa on 336 hotellihuonetta ja 88 asuntoa pitkäaikaisille vieraille. Suuntaamme suoraan rakennuksen katolle.

 • Katolla on 2 500 neliömetriä aurinkopaneeleja. Comfort Hotel® Solna on maailman ainoa hotelli, jossa on näin paljon aurinkopaneeleja. Ne tuottavat myös huomattavan määrän energiaa.

 • ”Hotellissamme on enemmän aurinkopaneeleja kuin missään muussa hotellissa maailmassa. Niitä ei yksinkertaisesti mahdu enempää”, Sam kertoo, kun kävelemme katolle ja ihmettelemme näkymää.

 • Hotelli sijaitsee lähellä Råstasjöniä, joka tunnetaan linnuistaan ja viheralueistaan. Täällä urbaanit innovaatiot kohtaavat vihreän luontoympäristön.

 • ”Lisäksi 70 % kaikista materiaaleista on kierrätettyä, ja hotellissa on käytetty ympäristöystävällistä raakabetonia. Aurinkopaneelit tuottavat 75 % hotellin sähköstä”, Sam lisää.

 • Lisäksi hotellissa on muitakin älykkäitä ja ainutkertaisia ratkaisuja.

Hissillä kulkeminenkin voi olla älykästä...

Siirtyessämme katolta hotellihuoneisiin opimme hauskan (ja tärkeän) faktan: Kun hissi laskeutuu painovoiman avulla, se tuottaa energiaa, jota käytetään myöhemmin hissin nostamiseen takaisin ylös. Kerrankin voit käyttää hissiä aivan yhtä puhtaalla omallatunnolla kuin portaitakin…

Hotellin huonevalikoimassa on kahden hengen vakiohuoneita, isoja perheille tarkoitettuja XXL-huoneita ja kahden makuuhuoneen huoneistoja, jotka ovat pinta-alaltaan jopa 63 neliömetriä. Sisustus on hillittyjä ja minimalistista. Yksityiskohdat on valmistettu puusta. Seinät ovat betonia, ja siihen on hyvä syy: betoniseinät auttavat pitämään lämpötilan tasaisena.

”Betoni imee enemmän auringonvaloa kuin muut materiaalit”, Sam sanoo:

”Lisäksi keittiöstä saatavaa lämpöä käytetään huoneiden lämmittämiseen. Ikkunat on suunniteltu siten, että ne päästävät sisään juuri oikean määrän auringonvaloa, joten meidän ei tarvitse viilentää huoneita kesälläkään.”

Hotel manager of Comfort Hotel Solna sitting by a computer.
 • Huoneen tarkistus sisäänkirjautumisen yhteydessä

  Palatessamme takaisin kurkistamme itsepalvelupesulaan.

 • Asiakkaat voivat pestä, kuivata ja silittää vaatteitaan hotellissa maksutta, joten loma- tai työmatkalle voidaan pakata kevyesti ja helposti. Se on myös ympäristöystävällistä.

 • Vastaanotossa Sam kertoo vielä yhden kiinnostavan seikan: kirjaudumme energiatehokkaimpaan huoneeseen.

 • ”Vastaanoton digitaalisten ratkaisujen avulla yövuoro voi määrittää, mitkä huoneet kuluttavat vähiten sähköä tiettynä aikana. Asiakkaita majoitetaan ensisijaisesti tällaisiin huoneisiin”, hän kertoo.

 • Katsomme tilastotietoja, joiden mukaan huone 374 on kuluttanut tänä keväänä vähiten sähköä. Kirjaudumme sisään, mistä tulee heti hyvä olo!

Viimeisimmät lisäykset