Jäsenyys

Lisebergin viisi hurjinta laitetta: ”Todellinen adrenaliinipiikki!”

Lisebergin huvipuisto on Ruotsin länsirannikon suurin nähtävyys. Nämä ovat huvipuiston hurjimmat vuoristoradat. Valmistaudu villiin kyytiin.

  • ”Olimme jonottamassa, mutta sitten minua alkoi pelottaa kamalasti. Muutin mieleni enkä halunnutkaan mennä”, Charlie (10) sanoo.

  • ”Ei se haittaa”, lohduttaa hänen isänsä Kalle. Perhe on juuri päättänyt olla menemättä Helixiin. Se on ensimmäisiä laitteita, jotka nähdään saavuttaessa Göteborgissa sijaitsevaan Lisebergiin.

  • Laitteen 4 G:n voima ja 100 kilometriin tunnissa kohoava huippunopeus ovat vaikuttavia teknisiä saavutuksia. Helix ei ole kuitenkaan puiston hurjin laite.

  • Lisebergin lehdistöedustajan mukaan puiston jännittävimmät laitteet ovat Valkyria, Helix, Balder, Loke ja Lisebergbanan.

  • Charlie (10) ja hänen sisarensa Ingrid (5) viettävät koko päivän Lisebergissä vanhempiensa Guron ja Kallen kanssa.

Lisebergin viisi villeintä laitetta

Valkyria


Ennen kuin aloitat päiväsi puistossa, muista ladata Liseberg-sovellus matkapuhelimeesi. Se antaa yleiskatsauksen laitteiden jonotusajoista, ja voit myös jonottaa virtuaalisesti. Lisättyäsi seurueesi henkilömäärän ja saapumisajan saat ilmoituksen, kun vuorosi valitsemaasi laitteeseen lähestyy. Se on loistava ratkaisu perheille, jotka yrittävät toteuttaa kaikkien toiveet.

  • Valkyria sijaitsee lähellä puiston keskustaa. Laitteesta kuuluukin puiston kauhistuneinta ja riemukkainta kiljuntaa.

  • Se on Euroopan pisin syöksyrata, jonka pudotus on 50 metriä. Juuri ennen syöksyä on lyhyt tauko, jonka aikana roikutaan reunan yli. Sen jälkeen vaunu ampaisee maanalaiseen tunneliin 105 km:n tuntinopeudella.

  • ”Sepä oli melkoinen adrenaliinipiikki”, Kalle-isä toteaa virnistäen leveästi ensimmäisen Valkyria-kokemuksensa jälkeen.

Helix


Seuraavana listalla on kuuluisa Helix. Rima on heti korkealla, sillä perhosia tulee vatsaan jo pelkästään kieppuvaa vuoristorataa katseltaessa. Helix on Skandinavian pisin ja monipuolisin vuoristorata. Siinä on useita silmukoita ja 4,3 G:n kiihtyvyys. Laitteen huippunopeus on jopa 100 kilometriä tunnissa. Se vie korkealle ilmaan ja laskeutuu yhtä nopeasti. Kaikki tapahtuu alle kahdessa minuutissa. On ymmärrettävää, että 10-vuotias perääntyy – laitteessa kokee kolmesti painottomuuden tunteen...


Balder


Balder on puinen vuoristorata. Sen alussa on perinteinen rauhallinen kaarre, jota seuraavan jyrkän nousun aikana näkyy vain pilviä. Sitä seuraa pieni käännös, jonka aikana odottava tunnelma tiivistyy. Ja sitten suoraan alas. Jyrkin kohta on 70 metriä pitkä. Huippunopeus nousee 90 kilometriin tunnissa, ja korkeus on 36 metriä. Valitettavasti laite oli suljettu, kun Strawberryn testiperhe kävi Lisebergissä. Olisivatko he kuitenkin menneet Balderiin?


”Kyllä”, Charlie sanoo itsevarmasti.


Loke


Loke on pyörivä ja keinuva hyrräkeinu, jossa istutaan kasvot huvipuistoon päin. Korkeimmassa kohdassa sen kyydissä olevien jalat heiluvat 42 metrin korkeudessa. Laitteen suurin nopeus on 100 kilometriä tunnissa, ja kokemus kestää noin 1,5 minuuttia. Jono oli hieman liian pitkä testiperheellemme, joka jätti Loken väliin, mutta naurun ja huudon määrästä päätellen se on todella mainio laite.


Loke sijaitsee aivan Balderin vieressä.


Lisebergbanan


Tämä on todellinen Lisebergin klassikko. Vuoristorata on 1,3 km pitkä. Sen huippunopeus nousee 80 kilometriin tunnissa kolmen minuutin ajon aikana. Lisebergbanan on puiston suosituin laite kaikenikäisten hurjapäiden keskuudessa.


”Alussa minua pelotti kamalasti, koska se syöksyi suoraan alas. Minä kiljuin! Mutta sitten se oli vain hauskaa”, Charlie toteaa.


Strawberry toivottaa hauskaa huvipuistopäivää – ja muista: jonossa saa jänistää…

Helix ride at theme park Liseberg in Gothenburg. Family speaking to each other at Liseberg in Gothenburg.Roller coaster at Liseberg in Gothenburg. Family spending time at Liseberg in Gothenburg.

Helix

Göteborg

Viimeisimmät lisäykset