Jäsenyys

Tutustu Oslon parhaisiin vintageaarteisiin

Kuten muukin Skandinavia, myös Oslo voi ylpeillä muotimaailmalla. Eksklusiivisista design-putiikeista vintagemyymälöihin ja kirpputoreihin – nämä ovat paikkoja, joista löydät todella erityisiä vaatteita ja asusteita.

Woman at vintage store in Oslo.
 • Oslo on valmiiksi rakastettujen vaatteiden ja vintage-löytöjen pieni aarrearkku. Huippumuodista retroon – tässä on luettelo parhaista vintage-myymälöistä, jos haluat tehdä hyviä löytöjä.

 • MA Vintage – Oslon paras huippuluokan vintage-myymälä

  MA Vintage Frognerissa on vintagen ystävän unelma. Täältä löydät harvinaisia vaatteita sekä menneisyydestä että nykyisyydestä sekä suurimpien muotitalojen suosittuja laukkuja ja koruja.

 • Sen lisäksi, että sillä on laaja valikoima laadukkaita tuotteita, hinnat ovat myös erinomaiset.

 • Tapaamme Sirin hänen kaupassaan osoitteessa Briskebyveien 28. Hän on iloinen ja vieraanvarainen nainen, jolla on yllään tyylikäs puku ja kaulassaan värikäs huivi.

 • ”Olen juuri käynyt asiakkaan luona hakemassa tuotteita myymälään”, hän kertoo asettaessaan vaatepussin tiskin taakse.

 • MA Vintage toimii konsignaatioperiaatteella. Tämä tarkoittaa, että yksityishenkilöt toimittavat tuotteita myyntiin, ja MA Vintage ottaa osuuden.

 • ”Haen usein vaatteita myymälään, kun matkustelen”, hän kertoo.

 • Siri on pitänyt myymälää 13 vuotta, ja hänellä on syvällinen tietämys varastoimistaan tuotemerkeistä.

 • ”Varmistamme kaiken myymälässä. Jos minulla on pienintäkään epäilystä, minun on nähtävä kuitti, tai emme ota tuotetta vastaan. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme aina toimittamaan laadukkaita ja aitoja tuotteita asiakkaillemme.”

 • Vintagemyymälän pitäminen ei ole helppoa. Hinnoittelu ja sen tietäminen, mitä tuotteita otetaan sisään, vie paljon aikaa.

 • ”Meillä on nyt noin 1 300 asiakasta, jotka toimittavat meille tuotteita. Mitä tahansa yhdestä tavarasta useisiin laukkuihin, ja se vie aikaa”, Siri sanoo hymyillen.

 • Hän on aina ollut kiinnostunut muodista ja muistelee, että nuorempana hän etsi usein kaikenlaisia asioita kirpputoreilta tai paikallisesta hyväntekeväisyyskaupasta

 • Lisäksi hän suhtautuu intohimoisesti kestävään kehitykseen, tavaroiden elinkaaren pidentämiseen ja niiden hiilijalanjäljen pienentämiseen.

 • Hänen kiinnostuksensa muotiin liittyy todennäköisesti myös Sirin kiinnostukseen muotoilua ja puhtaita linjoja kohtaan, koska hän on itse asiassa koulutettu arkkitehti.

Asiantuntijavinkkejä upeisiin vintage-löytöihin

”Etsi aina laadukasta kangasta ja designia. Itse en ole niinkään muodin ystävä, mutta katson miten asiat ommellaan, saumat ja niiden takana oleva työ. Jos törmään esimerkiksi Diorin tuotteeseen, tiedän, että ne ovat aina laadukkaita. Voit käyttää tuotetta vielä ainakin 10–15 vuotta”, Siri kertoo.


Hän suosii henkilökohtaisesti avantgardistisempia vaatteita.


Avantgarde-muodissa on kyse vakiintuneiden muotinormien ulkopuolella olemisesta. Vaatteet eivät seuraa trendejä – vaan ovat täysin riippumattomia niistä. Tälle muotityylille on ominaista kokonaiset asut, suuret volyymit, erilaiset tekstuurit sekä veistokselliset ja yksiväriset vaatteet.


”Se ei ole se, mitä meillä on eniten, koska se ei ole suurin asiakasryhmä, mutta meillä on tuotemerkkejä, kuten Maison Margiela, Commes des Garcons ja Rick Owens.”


Tuotemerkkien luettelo on pitkä, ja seinillä roikkuvien vaatteiden joukosta löytyy valikoima suurimpien muotitalojen tuotteita. Jimmy Choo, Prada, Chanel, Dior, Gucci, Hermès, Balenciaga, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana – ja paljon muuta.


Siri esittelee sormusta ja korvakoruja eksklusiiviselta Van Cleef & Arpels -tuotemerkiltä.


”Nämä maksavat uutena 120 000 NOK, ja täällä niiden hinta on 70 000 NOK.”


Korut ovat hyvässä kunnossa, ja niiden mukana tulee kaikki aitoustodistukset. On mahdollista säästää paljon, ja voit varmasti löytää esineitä myös pienemmällä rahalla. Hinnat vaihtelevat 200 Norjan kruunusta useisiin satoihin tuhansiin kruunuihin.


Oslon asukkaat eivät ole ainoita kävijöitä myymälässä. Viime aikoina tanskalaisia, italialaisia ja amerikkalaisia on ollut enemmän.


”He todennäköisesti hyötyvät suotuisasta valuuttakurssista, mikä tekee meistä jonkin verran halvempia kuin vastaavat myymälät ulkomailla.”


Myymälää voi itse asiassa verrata hienoimpiin vintagemyymälöihin Pariisissa, Milanossa, Lontoossa ja New Yorkissa. Sen valikoima on laaja ja monipuolinen.


Löydät myymälän osoitteista Briskebygata 28 ja 30, aivan Briskebyn raitiovaunupysäkin vierestä.

Vintage store Froken Dianas Salaonger in Oslo.
 • Frøken Dianas Salonger – Värikästä hauskanpitoa

  Grünerløkassa on useita vintage- ja second hand -myymälöitä, joissa kierrellen voit helposti viettää koko päivän.

 • Frøken Dianas Salonger on yksi niistä paikoista, jotka kannattaa sisällyttää vintagemetsästykseen. Myymälä avasi ovensa vuonna 2008 ja on kasvanut paljon sen jälkeen.

 • Täältä löydät käsin poimittuja vintage-esineitä ja -merkkejä, koruja, laukkuja, hattuja ja muita hauskoja asusteita leikkisissä väreissä. Heillä on myös oma tuotemerkki ”Diana Vintage”, joka on eettisesti tuotettu Kiinassa.

 • Lisäksi myymälästä vastaavat naiset ovat myös kirjoittaneet kirjan vintagevaatteista ja stailausvinkeistä.

 • Frøken Dianas Salongerilla on myös verkkokauppa, josta saa paljon inspiraatiota.

 • Valokuva: Frøken Dianas Salonger

Fretex Arkivet – Valitut aarteet


Osoite: Universitetsgata 20


Fretex on Norjan tunnetuin ja suurin second hand -kauppa ja osa Pelastusarmeijaa. Tänne norjalaiset lahjoittavat tavaroitaan kaikkialta maailmasta – vaatteita, sisustusesineitä, koruja ja muita pienesineitä. Fretex-myymälöitä on useita, mutta vain viisi kuuluu sen Arkivet-linjaan. Suurin kauppa sijaitsee Universitetsgatanilla.


Valikoima koostuu valikoiduista tuotteista eri suunnittelijoiden aiemmista mallistoista. Arkivetille valitaan ikonisia esineitä useilta vuosikymmeniltä, hyvistä materiaaleista valmistettuja vaatteita, haluttuja tuotemerkkejä, joilla on korkea uudelleenkäyttöarvo, arkivaatteita ja asusteita naisille ja miehille sekä valikoituja sisustustuotteita. Fretex Arkivet -myymälään valitut tuotteet edustavat kapeampaa valikoimaa kuin muissa Fretex-myymälöissä, mutta niissä on enemmän syvyyttä.


Velouria Vintage – bändipaitoja ja Chanelia


Osoite: Thorvald Meyers gate 34


Velouria Vintage sijaitsee Grünerløkassa ja on tunnettu vintagemyymälä. Täällä heillä on esineitä 1950-luvulta eteenpäin, sekä arkivaatteita, statement-tuotteita että hienompia vaatteita. Kaupassa on myös pieni valikoima eksklusiivisia tuotemerkkejä, kuten Chanel, Fendi ja Dior – mutta se tunnetaan parhaiten tyylikkäistä bändi-T-paidoista, vintagepuseroista ja nahkatakeista.


Prisløs – Kestävä kehitys ja historia


Osoite: Øvre Slottsgate 6


Prisløs aloitti toimintansa Trondheimissa ja on pitänyt useita pop-upeja Norjassa ennen kuin avasi myymälän Osloon. Nimi leikittelee englanninkielisellä sanalla ”priceless”. He valitsevat jokaisen vaatteen käsin ja kirjoittavat tarinan siitä roikkuvaan lappuun. He ovat erittäin sitoutuneita kestävyyteen ja pitävät jätteettömyyttä yleisenä tavoitteena ja pyrkivät olemaan täysimittainen vaihtoehto pikamuodille. Täältä löydät kaikkea tuntemattomista tuotemerkeistä eksklusiivisiin vaatteisiin useilta vuosikymmeniltä. Oman myymälän lisäksi Prisløs löytyy usein festivaaleilta ja pop-upeista ympäri Norjaa.

Colorful dress at vintage store in Oslo.Clothes hanging in a vintage store in Oslo city.Bags and shoes at vintage store MA Vintage in Oslo.

Viimeisimmät lisäykset