strawberryLogostrawberryLogo
Jäsenyys

Fashion

Shoppailuopas Kööpenhaminaan: Ihastuttava sekoitus ylellisyyttä ja upeaa tanskalaista muotoilua

Tanskalaiset ovat kehittäneet ainutlaatuisen tyylinsä, joka voidaan tiivistää lauseeseen ”Heräsin näin.”. PR-päällikkö ja muotiasiantuntija Frederikke Schantz opastaa sinut Kööpenhaminan parhaisiin kauppoihin.

 • ”Ensinnäkin minun on sanottava, että Kööpenhamina on ihastuttava kaupunki, jossa voi vain kuljeskella ympäriinsä. Se on metropoli, mutta silti se huokuu paikallista tunnelmaa."

 • "Pienet kahvilat kadunkulmissa ovat täynnä kanta-asiakkaita, kööpenhaminalaiset ajavat töihin pyörällä ja tanskalaisen muotoilun erehtymätön läsnäolo näkyy koko historiassamme”, kertoo Frederikke.

 • Hän on koulutettu räätäli, asuu Østerbrossa ja on kahden lapsen äiti ja tanskalaisen MUNTHE-vaatemerkin PR-päällikkö.

 • Sen lisäksi hän on myös Instagram-käyttäjä ja erittäin hyvin perillä muotimaailman tapahtumista.

 • ”Kööpenhaminan kaupoissa on ihastuttava sekoitus luksusmuotia, pieniä paikallisia putiikkeja ja kaikki uskomattomat tanskalaiset suunnittelijat rinta rinnan.”

 • Tanskalaisten rento tyyli

  Tanskalaiset tunnetaan kaikkialla Euroopassa minimalistisesta ja käytännöllisestä tyylistään sekä vaatteissa että sisustuksessa.

 • ”Kuten mainitsin, muotoilu on asia, jonka parissa useimmat tanskalaiset ovat kasvaneet, ja se on myös jotain, joka on meille luonnollista arjessamme."

 • Kööpenhaminalaiset ovat omaksuneet ”heräsin näin” -lookin, jossa tyylillä voi leikkiä, mieluiten ilman liikaa meikkiä ja rennon tyylikkäällä ilmeellä”, Frederikke sanoo.

Tässä ovat Frederikken parhaat vinkit tanskalaiseen muotoiluun Kööpenhaminassa

MUNTHE

Osoite: Store Regnegade 2

Trendikästä, herkkää, ajatonta ja ylellistä muotia naisille. Täältä löydät mekkoja, puseroita ja housuja. Myymälässä on sekä MUNTHEn oma mallisto, sisustusbrändi Casa de Luxe ja yleistä kodin sisustusta.

Saks Potts

Osoite: Bredgade 73

Cathrine Saksin ja Barbara Pottsin vuonna 2014 perustama kuuma muotibrändi. Tunnetaan eloisista väreistään, viileistä turkiksistaan (malli Kendall Jenner on nähty yllään Saks Pottsin vihreä turkki) ja vintagetyylisistä vaatteistaan.

”Aloitimme luomalla vaatteita, joita me ja ystävämme haluaisimme käyttää”, suunnittelijat kertoivat The Independentille.

HAY House

Osoite: Østergade 61

HAY on tunnettu laadukkaista huonekaluistaan, valaisimistaan ja asusteistaan. Tanskalainen tuotemerkki on erinomainen vaalean puun, lasin ja villan yhdistämisessä. Monet pohjoismaiset kodit ovat täynnä värikkäitä säilytyslaatikoita, ikonisia Dot-tyynyjä sohvalla ja vahvaa halua hankkia yksi HAYn eloisista vihreistä ulkopenkeistä.

Wood Wood

Osoite: Grønnegade 1

Täältä löydät sekä miesten että naisten vaatteita, joiden tyyli tasapainottelee katumuodin ja avantgarden välillä. Täältä löytyviä tuotemerkkejä ovat WTAPS, Adidas, Comme des Garçons, Barbour ja CristaSeya.

Studio Arhoj

Osoite: Skindergade 7

Sisustus- ja keramiikkastudio, josta löydät lasiesineitä, kulhoja, kahvikuppeja ja maljakoita. Voit myös löytää ainutlaatuisia aarteita, joita kenelläkään muulla ei ole. Se on todella hämmästyttävä kauppa.

Muita suositeltuja sisustusliikkeitä ovat Beau Marché, Paustian, Stilleben, Louise Roe ja Shop DORA. Ja jos jaksat vieläkin kävellä, Frederikke mainitsee seuraavat pakolliset vierailukohteet: Lot#29, Time’s Up Vintage, Storm, Nué / Another Nué ja I Blame Lulu.

 • Hyviä ostosvinkkejä Kööpenhaminassa

  Vaikka tanskalaiset ovat erinomaisia minimalismissa, pohjoismaisessa tyylissä ja rennossa asenteessa, Frederikke haastaa sinut ostoksilla kaupungissa:

 • ”Pysy uskollisena itsellesi. Jos rakastat värejä, anna mennä. Jos olet minimalisti, pidä tietysti siitä kiinni."

 • "Tarkoitan, että katson usein minimalistisia naisia, jotka pukeutuvat vain mustaan/beigeen ja olen kateellinen heidän rauhallisesta ja ylellisestä tyylistään, mutta jos käytän tällaisia vaatteita, nukahdan, kun katson itseäni peilistä”, kertoo Frederikke.

 • Hän itse pukeutuu usein eloisaan vihreään bleiseriin, vaaleanpunaiseen paitaan ja housuihin tai kerroksittain väreihin.

 • ”Hae inspiraatiota kaikista ihanista trendeistä, jotka tulevat ja menevät ajan myötä, mutta ota vastaan vain sinulle sopiva trendi. Olen sellainen ihminen, joka imee kaiken uuden, mutta on tärkeää, ettei eksy matkan varrella.”

 • Pysy uskollisena itsellesi ja nauti shoppailusta Kööpenhaminassa!

Viimeisimmät lisäykset