Jäsenyys

Kuinka Birgitte rakastui Kööpenhaminaan, jazziin ja kulttuuriin

Birgitte muutti Kööpenhaminaan opiskelemaan teologiaa ja ryhtymään papiksi. Hän kuitenkin rakastui kaupungin kulttuuriin ja ihmisiin niin, että jätti opinnot kesken ja seurasi sydämensä todellista halua: jazzia.

 • Birgitte Soojin laulaa vanhan Billie Holiday -klassikon sinisillä sävelillä ja tutuilla sanoituksilla yhdessä kaupungin jazzbaareista. Hän rakastaa jazzia. Hän rakastaa Kööpenhaminaa.

 • "Jazzissa on jotain, joka koskettaa sielua. Sama juttu Kööpenhaminan kanssa. Se kasvaa sinuun ja siitä tulee rakkaussuhde", jazzlaulaja sanoo.

 • Kun hän muutti Norjasta Kööpenhaminaan lähes 20 vuotta sitten, hänen rakkautensa kaupunkiin, sen asukkaisiin ja ainutlaatuiseen jazzkulttuuriin alkoi nopeasti kasvaa. Hän opiskeli teologiaa aikomuksenaan tulla papiksi, mutta niin ei pitänyt tapahtua.

 • "Kohtaat ainutlaatuisen vapauden tunteen, jota et löydä mistään muualta maailmasta. Täällä jokainen voi olla kuka haluaa olla. Ja jos haluat jakaa itsesi muiden kanssa, kööpenhaminalaiset ovat anteliaita ja osallistavia ihmisiä", Birgitte sanoo ja lisää:

 • "Olen yrittänyt löytää suuntaa elämässäni. Mutta se muuttui, kun Kööpenhaminasta tuli kotini."

Noma ja Alchemist

Tämä vapauden ja anteliaisuuden tunne, josta Birgitte puhuu, saattaa osaltaan selittää, miksi Kööpenhamina on jättänyt jälkensä maailmaan. Täältä löydät joitakin maailman parhaista ravintoloista, kuten Noman ja Alchemist, jossa on 50 ruokalajin menu. Ja löydät myös hienoimpia muotoilua, taidetta ja kulttuuria. Kaupunki, jossa on runsaasti perinteitä ja historiaa, uskaltaa tutkia uusia suuntauksia ja impulsseja koko ajan. Kaikki sykkii synkronoidusti, kuin tarttuva jazz-musiikki parhaimmillaan, menettämättä kuitenkaan itseään.


Birgitte pitää lyhyen tauon illaksi valitsemiensa klassisten jazz-kappaleiden välissä ja siemaisee pienestä lasista kostuttaakseen äänihuuliaan.


"Kööpenhamina on monin tavoin rikas. Kaikille löytyy jotain. Tässä metropolissa tapahtuu aina jotakin, joka estää sitä lepäämästä tai olemasta tyytyväinen itseensä menettämättä kuitenkaan perinteistä identiteettiään tai historian tuntua. Anna tälle kaupungille mahdollisuus, niin et halua lähteä sieltä pois", Birgitte sanoo.

Woman drinking coffee at café in Copenhagen.
 • Birgitten kulttuurihelmet Kööpenhaminassa

  Jos olet kiinnostunut jazzista, kaupungissa järjestetään vuosittain heinäkuun alussa jazzfestivaali, joka houkuttelee suurimpia artisteja ympäri maailmaa.

 • Loppuvuoden aikana voit myös nauttia kunnon annoksesta jazzia joissakin täällä sijaitsevissa ainutlaatuisissa paikoissa.

 • Lähes 20 vuotta laulajana ollessaan Birgitte on tutustunut hyvin siihen, mitä Kööpenhaminassa on tarjottavanaan.

 • Tässä on kuusi kulttuuriaarretta, jotka ovat hänen mielestään vierailun arvoisia, jotta saat maistiaisen siitä, mikä tekee tästä kaupungista niin ainutlaatuisen.

1. Hvide Lam Café


Osoite: Kultorvet 5


Vuonna 1807 perustettu majatalo on yksi Kööpenhaminan viidestä vanhimmasta majatalosta. Täältä löydät klassisia tanskalaisia avoimia voileipiä ja tietenkin snapseja. Jazz on listalla lähes joka ilta.


2. Bo-Bi Bar


Osoite: Klareboderne 14


Se on Kööpenhaminan vanhin perinteinen pubi. Alkuperäinen sisustus, pölyinen ilmapiiri ja edelleen monia kirjailijoiden ja taiteilijoiden paikallisia. Kaikki siinä tuntuu autenttiselta ja silti modernin viileältä.


3. La Fontaine


Osoite: Kompagnistæde 11


Se on yksi Euroopan vanhimmista jazzklubeista. Fantastinen sijainti. Fantastista musiikkia. Täydellinen sunnuntai-iltaisin. Jazz-standardi on korkealla. Hinnat ovat kohtuulliset ja henkilökunta on ystävällistä. Huomautus: Istumapaikkojen löytäminen on vaikeaa, joten saavu aikaisin.


4. Hviids Vinstue


Osoite: Kongens Nytorv 19


Kööpenhaminan vanhin viinibaari perustettiin vuonna 1723. Nauti tanskalaisia avoimia voileipiä ja kylmiä oluita aidossa tavernassa. Hviids Vinstue tunnetaan erityisesti glögiviinistään, jota tarjoillaan joka vuosi 11. marraskuuta klo 11.00 alkaen. Erinomainen palvelu ja ihana ilmapiiri.


5. Café Intime


Osoite: Allégade 25


Jazz- ja juomapaikka, joka on ollut olemassa jo yli 100 vuotta. Tämä ainutlaatuinen paikka sijaitsee Kööpenhaminan Frederiksbergin kaupunginosassa. Astu sisään ja tunne historia, kun autat sen luomisessa. Tämä lämmin ja viihtyisä paikka on vierailun arvoinen.


6. Allégade 10


Osoite: Allégade 10


Tämä Frederiksbergin sydämessä sijaitseva ravintola on yksi Kööpenhaminan vanhimmista ravintoloista, joka on peräisin vuodelta 1780. Perinteinen tanskalainen keittiö, kaunis puutarha ja ihana palvelu. Yksi suosikeistani. Täällä voin rentoutua ja nauttia kahvin, viinilasillisen tai herkullisen tanskalaisen aterian rauhassa.

Viimeisimmät lisäykset