Jäsenyys

Bar

Tätä raitiovaunua liikennöi Helsingin vanhin panimo.

SpåraKOFF on historiallinen kirkkaanpunainen raitiovaunu, jossa on samassa paketissa ravintola, pubi ja nähtävyys. Meidän oli pakko kokea se!

 • "Se on tosi hauska konsepti", sanoo Alexander ja ottaa siemauksen jääkylmästä oluestaan.

 • Hän lähti ystäviensä Espenin, Jørgenin, Mathiaksen ja Tordin kanssa viikonloppureissulle Helsinkiin.

 • Kun he lukivat SpåraKOFFista, he tiesivät heti, mitä tekisivät auringon paahteessa.

 • Siitä tuli nopeasti osa heidän pientä pub crawl -seikkailuaan, samalla kun taustalla jytisi legendaarisen suomalaisen Bomfunk MC:n "Freestyler".

 • "Meidän piti kokea se itse. Ei tällaista tehdä joka päivä”, Espen naureskelee.

 • "Näin meidän pitäisi aloittaa työpäivämme, pojat", Tord sanoo ja ryhmä purskahtaa nauruun.

Legendaarisen SpåraKOFFin tarina

Tämä on monen unelma: istumista, hyvää olutta tai viiniä, napostelua ja kaikki Helsingin tärkeimmät nähtävyydet samalla kertaa. Suomalaiset yhdistivät kaiken tämän yhdeksi nähtävyydeksi: Tervetuloa raitiovaunu SpåraKOFFin kyytiin.


Se on jopa vaikuttavampi kuin "sightrunning".


"SpåraKOFF valmistettiin vuonna 1959 ja se on yksi neljästä samanlaisesta toimivasta raitiovaunusta. Kaksi muuta on nyt museoissa, ja viimeistä käytetään mainonnassa", SpåraKOFFin liikeideapäällikkö Sanna Lindholm kertoi Strawberrylle.


Sitten hän siirtyi juomiin.


"Raitiovaunu kunnostettiin vuonna 1995 Sinebrychoffin panimon (suuri suomalainen, lajinsa vanhin yhä toiminnassa oleva panimo) 175-vuotisjuhlan kunniaksi. SpåraKOFF on tietojemme mukaan ainoa laatuaan maailmassa", Sanna sanoo.

 • Mitä ratikkamatkalla tapahtuu

  Tämän legendaarisen ajoneuvon lattiapinta-ala on 20 neliömetriä, ja siihen mahtuu jopa 24 asiakasta. Voit valita pöydän neljälle tai kahdelle hengelle tai seistä halutessasi.

 • Raitiovaunun kulkureitti riippuu siitä, mitä muuta Helsingissä tapahtuu, mutta tavoitteena on kulkea mahdollisimman monen nähtävyyden ohi.

 • Julkisilla kierroksilla ei ole opasta, mutta kannattaa hengailla baaritiskillä ja kysyä baarimikolta kiehtovia ja hauskoja historiafaktoja kaupungista.

 • Raitiovaunussa on baaritiski, jossa on laaja valikoima viiniä, olutta, suomalaista giniä, alkoholittomia juomia ja naposteltavaa. Saatavilla on erittäin vahvojakin vaihtoehtoja. Ratikassa on myös wc.

 • Kierros kestää noin 45 minuuttia, mutta voit varata yksityisen kierroksen, jos haluat pidemmän kierroksen.

 • "Alun perin SpåraKOFFin oli tarkoitus toimia vain kaksi vuotta, mutta siitä tuli niin valtava menestys, että se on vain jatkanut toimintaansa", Sanna sanoo.

Laiva raitiovaunun raiteilla

Nykyään punaisesta raitiovaunusta on tullut tuttu näky Helsingin kaupunkikuvassa, ja se vetää puoleensa hurraavia turisteja, syntymäpäiväjuhlijoita, yritysryhmiä, kaveriporukoita sekä muita vierailijoita ja paikallisia, jotka ovat nousseet kyytiin tänä kevätpäivänä. Kaikki viisi kaveria ovat yhtä mieltä siitä, että tämä on uskomattoman hyvin toteutettu konsepti.


"He olisivat voineet vain repiä raitiovaunusta muutaman istuimen pois ja laittaa siihen baarin, mutta tämä on kuin laiva raiteilla!", sanoo Jørgen.

SpåraKOFF, a red tram and pub combined, in Helsinki.

Viimeisimmät lisäykset